Σελίδες

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το διήμερο σεμινάριο σε θέματα "Πρώτων Βοηθειών"   που διοργάνωσε το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με  το τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας  στις 3-4 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν τόσο Θεωρητικά όσο και πρακτικά σε βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, τραύματα, αιμορραγίες, ρινορραγίες, εγκαύματα,δηλητηριάσεις,κατάγματα,επιληπτικές κρίσεις, ΚΑΡΠΑ κ .ά ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν γρήγορα, με ψυχραιμία και ασφάλεια σε τυχόν ατυχήματα τόσο στο εργασιακό τους χώρο όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον τους.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την κα Γραμματικοπούλου Ελένη η οποία κατόρθωσε με τον υπέροχο και ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας που την διακρίνει να ενεργοποίησει τους εκπαιδευόμενους  και να τους παροτρύνει να συμμετέχουν σε βιωματικές ασκήσεις ώστε να είναι σε θέση, όταν χρειαστεί, να παρέχουν αποτελεσματική βοήθεια σε οποιοδήποτε συνάνθρωπο την  έχει ανάγκη.
Οι  εκπαιδευόμενοι μετά την επιτυχή  ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αποκτούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών (EFAC) με ισχύ για 3 χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας κύριο Στεφανάκη Κωνσταντίνο και την εκπαιδεύτρια την κυρία Γραμματικοπούλου Ελένη για την εθελοντική προσφορά που τους διακρίνει και την άριστη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας.