Σελίδες

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 μ.μ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή ύφεση και Ειρήνη και πλήθος λαϊκών φορέων και συνδικάτων:
Για να καταδικαστεί  η επίσκεψη-πρόκληση  του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα στην Ελλάδα, παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Δεν ξεχνάμε το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, στην πολιτιστική και ανθρωπιστική καταστροφή του Ιράκ, στην επικράτηση των φουνταμενταλιστών στο Αφγανιστάν,  το ρόλο του NATO και των ΗΠΑ στην μαρτυρική Παλαιστίνη και γενικότερα στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με κορύφωση την εμπλοκή τους στο ξεκίνημα του πολέμου στη Συρία...  
Είναι ανάγκη να  δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις επεμβάσεις και στους πολέμους. Να  καταγγελθεί  ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης  σήμερα  που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, έχει στόχο την προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την πάρα πέρα ενίσχυση των Ευρω-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.
Η κατάσταση  στην ευρύτερη περιοχή είναι επικίνδυνη και εκρηκτική .
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων, σε συνθήκες όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης  απέναντι στην εργατική τάξη, στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η επίσκεψη Ομπάμα πραγματοποιείται σε συνθήκες βαθιάς ελληνικής εμπλοκής, διαθέτοντας πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις, βάσεις, υποδομές για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, στο όνομα της «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» για λογαριασμό των μεγάλων συμφερόντων.

Οι  πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται. Στρατιωτικές δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου.   Με  ΕΥΡΩΝΑΤΟΪΚΗ κάλυψη - αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας από την αστική τάξη της Τουρκίας, όπως δείχνουν οι κατ’επανάληψη δηλώσεις  του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. Στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη «διευθέτηση» του Κυπριακού, με ένα νέο σχέδιο ΑΝΑΝ, για διχοτόμηση του νησιού σε βάρος και των δύο λαών, Ελληνοκυπριακού  και Τουρκοκυπριακού.
Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και οι   υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν τη μεταφορά και πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική – Κεντρική Ευρώπη σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Στην περιοχή μας, ζούμε μια πραγματικότητα με  πολέμους που βιώνουν οι λαοί, με το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με τις πολυάριθμες θερμές εστίες που διαμορφώνουν το έδαφος ακόμα και για γενικευμένη  σύγκρουση.

Είναι φανερό πως η καλλιέργεια προσδοκιών, ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε γίνεται προς όφελος του λαού μας, είναι μια τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης..

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς στις εξελήξεις. Θα πρέπει να παλέψουμε  για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να παλέψουμε ενάντια στην στο σύστημα  που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Διαδηλώνουμε:
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία Διευκόλυνση σε αυτούς που μακελεύουν τους λαούς..

  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

  • ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  • ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ  ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 μ.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΕΕΔΥΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣYΛΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΡΕΙΣ TOY ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

                                                        Για το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ


                Η Πρόεδρος                                                             Η Γενική Γραμματέας
                                                                      

               Εύα Μελά                                                                  Κατερίνα Χατζή