Σελίδες

Γιατί αλλάζει τα ξημερώματα της αυριανής Κυριακής.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 4 τα ξημερώματα θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, ώστε να δείξουν 3. Γιατί όμως δύο φορές το χρόνο αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας και ποια από τις δύο είναι η «κανονική» ώρα;
Η ώρα για το χειμώνα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Γιατί όμως αλλάζει η ώρα την Κυριακή;
Χωρίζουμε την ώρα σε «θερινή», η οποία ισχύει κατά τους θερινούς μήνες, δηλαδή από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και σε «χειμερινή» που ισχύει την υπόλοιπη περίοδο.
Γιατί όμως δύο φορές το χρόνο αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας και ποια από τις δύο είναι η «κανονική» ώρα;
Η «σωστή», ή καλύτερα, η ηλιακή ώρα είναι η χειμερινή. Η θερινή ώρα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένας τρόπος που επινοήθηκε για να εξοικονομούμε ενέργεια.
Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μέτρο αλλαγής της ώρας εφαρμόζεται ανελλιπώς από το 1975, καθώς κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει νωρίτερα δεν είχαν μόνιμο αποτέλεσμα.
Πρώτος, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος το 1784, αν και δεν μίλησε για αλλαγή ώρας, πρότεινε, με ανώνυμη επιστολή του σε εφημερίδα του Παρισιού, να ξυπνούν όλοι μία ώρα νωρίτερα τους θερινούς μήνες.
Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ενέργεια (και, συνεπώς, να κάνουν οικονομία), καθώς θα έκαιγαν λιγότερα κεριά, εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως. Μάλιστα, υπολόγισε και το οικονομικό όφελος, που θα προέκυπτε από μία τέτοια κίνηση.
Το μέτρο της θερινής ώρας, όμως, με τη μορφή που εφαρμόζεται σήμερα, οφείλεται στον Νεοζηλανδό εντομολόγο και αστρονόμο, Τζορτζ Χάντσον, ο οποίος πρότεινε με άρθρο του το 1895 να αλλάζουμε τα ρολόγια μας το καλοκαίρι κατά 2 ώρες.
Ωστόσο, πολλές φορές, η πρωτιά αποδίδεται λανθασμένα στο Βρετανό ερευνητή, Γουίλιαμ Γουίλετ, ο οποίος πρότεινε με άρθρο του που δημοσιεύτηκε το 1907, να αλλάζουμε τα ρολόγια μας κατά 80 λεπτά της ώρας.
Τι κερδίζουμε, αλλάζοντας την ώρα;
Η ιδέα πίσω από το μέτρο της θερινής ώρας είναι ότι, γυρίζοντας τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά τους καλοκαιρινούς μήνες, κερδίζουμε μία ώρα παραπάνω ηλιακό φως κάθε ημέρα και, συνεπώς, εξοικονομούμε μεγάλα ποσά ενέργειας.
Αν τα βάλουμε κάτω, μπορούμε να υπολογίσουμε εύκολα ότι κατά τους επτά μήνες που διαρκεί συνολικά το μέτρο της θερινής ώρας, εξοικονομούμε μέχρι και 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, απλώς εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.
Βέβαια, το μέτρο αυτό δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα σε κάποιες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, γύρω από τους πόλους ή κοντά στον Ισημερινό.
Συγκεκριμένα, στις περιοχές κοντά στο Βόρειο και το Νότιο πόλο, όπου, λόγω του γεωγραφικού πλάτους των περιοχών αυτών, η ανατολή και η δύση του ήλιου διαφοροποιούνται σημαντικά στη διάρκεια του έτους, η αλλαγή κατά μία ώρα θα είχε ελάχιστη επίδραση.
Αντίστοιχα, σε περιοχές γύρω από τον Ισημερινό η διαφοροποίηση του ηλιακού φωτός μέσα στο έτος είναι μικρή, με αποτέλεσμα και πάλι η αλλαγή ώρας να μην έχει νόημα.

αναδημοσίευση απο το enikos.gr

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ 6:30μ.μ,. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!
Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη.
Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη!
Το συλλαλητήρια σε κάθε πόλη στις 22 Οκτώβρη να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις.
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Εξαπολύουν φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές. Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία! Οι άνεργοι εκβιάζονται, στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί ανασφάλιστοι! Πληρώνουμε, όσοι μπορούμε, πανάκριβα την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα, στους μισθούς, στις συμβάσεις, στο ασφαλιστικό. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.
Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, ανεξάρτητα από την ψήφο και την επιλογή τους στις πρόσφατες εκλογές, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, στα κόμματα του μνημονίου, της Ε.Ε. και στα επιτελεία τους να εμφανίζουν ότι υπάρχει συναίνεση στο νέο σφαγιασμό. Να μη δώσουν το δικαίωμα να θεωρούν πως ο νέος Αρμαγεδδώνας θα περάσει με σιωπή νεκροταφείου, αδιαμαρτύρητα, πως ο εργαζόμενος λαός θα βάλει τα χέρια του και θα βγάλει τα μάτια του! Απορρίπτουμε τη θεωρία της ονομαζόμενης πολιτικής σταθερότητας που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζόμενων, ένταση της καταστολής, της εργοδοτικής και κρατικής βίας, συμβιβασμός με τη φτώχεια και την ανεργία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!
Μέσα στον Οκτώβρη η κυβέρνηση θα φέρει το πρώτο πακέτο μέτρων. Μέσα σε αυτό βρίσκεται το νέο ασφαλιστικό! Νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού. Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες. Αφορά τους ΕΒΕ, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Πλήττει βάναυσα τις γυναίκες. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του.
Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προσπάθεια διαχωρισμού των εργαζομένων, των επαγγελματικών κλάδων! Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τους τακτική απέναντι στο λαό!
Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα! Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.
Είναι ψέμα ό,τι ευθύνονται οι υψηλές συντάξεις και οι παροχές για την κατάσταση, ότι τα μέτρα θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ισότητα. Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων σήμερα παίρνει σύνταξη ως 500-600 ευρώ, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνεχώς υποβιβάζονται, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο είναι μηδαμινή.
Η αλήθεια είναι ότι ο αντιασφαλιστικός σχεδιασμός και η λεηλασία των ταμείων αποτελούν ένα τεράστιο αντεργατικό έγκλημα, προμελετημένο και διαρκείας, για να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»!
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
Όλοι στον ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή,βουλευτές του ΚΚΕ, για τις ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε χωριά της Ημαθίας

Ερώτηση για τις καταστροφικές ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε χωριά της Ημαθίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.
Αναλυτικά η ερώτηση:
«Σοβαρές είναι ζημιές στις καλλιέργειες μήλων, λίγο πριν τη συγκομιδή, από έντονη χαλαζόπτωση το βράδυ της 20/9/2015 στα χωριά Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Γεωργιανοί και Τρίλοφο της ΠΕ Ημαθίας.
Οι δενδροκαλλιεργητές των παραπάνω περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση γιατί πρόκειται για το δεύτερο κτύπημα στην αναμενόμενη παραγωγή και το εισόδημά τους.
Ούτε και αυτή τη φορά, το πολυδάπανο Σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με τα αεροπλάνα προστάτευσε τους παραγωγούς της περιοχής. Την ίδια στιγμή, ο ΕΛΓΑ "καμαρώνει" για το αποθεματικό που δημιούργησε με το "χαράτσωμα" και των δενδροκαλλιεργητών της περιοχής.
Με το 3ο Μνημόνιο, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψήφισε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, θα ενισχύσει την άγρια φοροληστεία των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Θα φορολογηθούν με αύξηση της άμεσης φορολογίας από 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ και με αύξηση της προκαταβολή φόρου από 55% στο 100%. Φοροληστεία με τα τεκμήρια διαβίωσης, ακόμη και αν δεν έχουν εισοδήματα οι αγρότες, με κατάργηση της φοροαπαλλαγής των ενισχύσεων μέχρι 12.000 ευρώ, με κατάργηση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, με αύξηση του αγροτικού ρεύματος, αλλά και του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από το 13% στο 23%, με μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, τη στιγμή που πάνω από 250.000 αγρότες δεν μπορούν να κάνουν ούτε ρύθμιση χρεών προς τον ΟΓΑ παραμένοντας ανασφάλιστοι κλπ.
Οι μικρομεσαίοι φρουτοπαραγωγοί της Ημαθίας, όπως και συνολικά οι φτωχομεσαίοι αγρότες της χώρας μας, είναι εγκαταλελειμμένοι από το κράτος, δεν έχουν καμιά προστασία τους εισοδήματός τους. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό τους εισόδημα, που δέχεται απανωτά πλήγματα τα τελευταία χρόνια από τις απαράδεκτα χαμηλές εμπορικές τιμές, από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής (αγροτικά εφόδια, χαράτσια ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κλπ.), από το συνεχιζόμενο εμπάργκο στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς τη Ρωσία, που κάνουν την επιβίωση των μικρομεσαίων καλλιεργητών ακόμη δυσκολότερη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών στα χωριά Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι, Γεωργιανοί και Τρίλοφο της ΠΕ Ημαθίας με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 05-10-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 θα συζητηθεί το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
"Έγκριση ή μη ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως οικονομικού έτους 2014 καθώς και έγκριση ή μη του απολογισμού οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Αλεξάνδρειας."
  Θα ακολουθήσει την ίδια ημέρα, στην ίδια αίθουσα στις 20.00,τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Tροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Αλεξάνδρειας

2.16η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 και αντίστοιχης τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος 2015

3.Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για το έτος 2016

4.Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης,εστιατορίων και συναφών καταστημάτων για το οικονομικό έτος 2016

5.Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης από εμποροπανηγύρεις ,παζάρια και λαϊκές αγορές για το έτος 2016

6.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό δικαιώματος βοσκής για το οικονομικό έτος 2016

7.Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του τέλους κοιμητηρίων του Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2016

8.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του συντελεστή ΤΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2016

9.Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους διαφήμισης για το οικονομικό έτος 2016

10.Aναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το οικονομικό έτος 2016

11.Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους άρδευσης για το οικονομικό έτος 2016

12.Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2016

13.Έγκριση ή μη της αριθ. 83/2015 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» με τίτλο «Λήψη απόφασης για 5η αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. -Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας-»

4.Ανάκληση της αριθμ. 339/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη εκ νέου απόφασης για την εγγραφή του Δήμου, ως συνδρομητή στην ηλεκτρονική βάση νομικών πληροφοριών <<ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ>>

15.Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της από 06-05-2010 Προγραμματικής Σύμβασης για την Πράξη «Αποπεράτωση του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας» και μεταβίβαση αρμοδιότητας υλοποίησης των Υποέργων 5 και 6 στο Δήμο Αλεξάνδρειας

16.Συμμετοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας σε Δίκτυο του άρθρου 101 του Ν. 3852/2010 με τη μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπο την επωνυμία « ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ»

17.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αγωγοί ομβρίων υδάτων στα Τ.Δ. Βρυσακίου και Καμποχωρίου» Α.Μ. Τ.Υ.Δ.Κ. 265/2010

18.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Επεκταση αρδευτικού δικτύου Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης» Α.Μ. 65/2014

19.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου <<ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ Τ.Δ. ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ -ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ Τ.Δ. ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ>> (Α.Μ 305/2009 της πρώην ΤΥΔΚ Ν.Ημαθίας)

20.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου “ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” (ΑΜ 81/2014)

21.Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΥΨΕΛΗΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΠΛΑΤΕΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΥΔΩΝΕΑΣ” (ΑΜ 87/2013)

22.Λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου:
<<ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ>>

23.Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας» Α.Μ. 76/2013

24.Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου πρώην δημοτικών σφαγείων Αλεξάνδρειας ( Τμήμα υπ’ αριθ. 468 αγροτεμαχίου) Α.Μ. 2/2014

25.Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση δρόμου προς γήπεδο Κυδωνέας Τ.Κ. Πρασινάδας» Α.Μ. 25/2014

26.Έγκριση καταχώρισης ονόματος στο βιβλίο μεταβολών του οχήματος του έργου “Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη μεταφόρτωση και τη μεταφορά των αστικών απορριμάτων Δήμου Αλεξάνδρειας”

27.Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην Αλεξάνδρεια

28.Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον οικισμό Παλαιοχωρίου (Τ.Κ.Λιανοβεργίου)

29.Έγκριση ή μη του κανονισμού λειτουργίας τράπεζας αίματος Δήμου Αλεξάνδρειας (σχετική η αριθμ. 79/2015 Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας)

30.Λήψη απόφασης για τη λύση μίσθωσης ή μη του υπ΄αριθ.468(106) αγροτεμαχίου έκτασης δύο στρεμμάτων αγροκτήματος Αλεξάνδρειας

31.Έκφραση γνώμης για δωρεάν παραχώρηση μιας επιπλέον αίθουσας στα κτίρια της Νέας Δημοτικής Αγοράς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων “Ο Χαμαετός”

32.Αντικατάσταση α)της κ.Καραστογιαννίδου Μαρίας β)του κ.Καφτεράνη Θεοχάρη και γ)του κ.Βουρλιώτη Ευάγγελου από τη θέση αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία ¨Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας¨

33.Xορήγηση ή μη άδειας παραγωγού πωλητή λαικών αγορών στον Τσιβούλα Γεώργιο του Δημητρίου

34.Λήψη απόφασης για μετατόπιση ή μη του περιπτέρου της Τσιάρα Δέσποινας χας Σωτηρίου στη Δ.Κ. Μελίκης (Σχετική η αριθ. 81/2015 απόφαση της Ε.Π.Ζ Δήμου Αλεξάνδρειας)