Σελίδες

Μήνυμα του Χρήστου Αντωνίου, υποψήφιου βουλευτή Ν.Ημαθίας

 Αγαπητοί συμπολίτες-τισσες
Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη οι Έλληνες πολίτες ασκώντας ,το δημοκρατικό τους δικαίωμα ,θα αποφασίζουν για το ποια πολιτική δύναμη θα έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μια νέα καθαρή εντολή προκειμένου να προχωρήσει με συνέπεια στο στόχο της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας και τη σταδιακή έξοδο από τις οικονομικές δυσκολίες που συσσωρεύτηκαν απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέσα απο μια άναρχη, πελατειακή ρουσφετολογική και μεροληπτικά ταξική πολιτική που ασκήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες στη χώρα μας.

Το παλιό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς προσπαθεί να ανεπιτυχώς να φορτώσει όλες τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας στην επτάμηνη  διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς για αυτούς ο Ελληνικός Λαός έχει και μνήμη και κρίση. Για μια ακόμη φορά θα τους γυρίσει τη πλάτη,και θα εμπιστευθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τη νέα πορεία της χώρας.
Συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζώντας τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα του Δήμου Αλεξάνδρειας δεσμεύομαι να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων.
Ζητήματα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης , σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς.( μεταποίηση,αγροτικός τομέας,εμπόριο-υπηρεσίες).
Ζητήματα υποδομών του ευρύτερου Δήμου Αλεξάνδρειας (Πλατύ, Μελίκη, Αντιγονίδες),στα οποία η περιοχή μας υστερεί.και γρήγορη αποπεράτωση του Πολιτιστικού.Κέντρου.
Αντιπλημμυρικά έργα, εκβάθυνση κοίτης Λουδία , Κρασοπούλη.(Μελικης )
Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και των αγροτικών περιφερειακών ιατρείων
Επιστροφή Υπηρεσιών που απομακρύνθηκαν από το Δήμο μας
Περιβαλλοντική διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που πετιούνται στους υδάτινους αποδέκτες ή καίγονται ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας εν δυνάμει μια περιβαλλοντική βόμβα στη περιοχή μας.
Για την επίλυση των παραπάνω αλλά και άλλων προβλημάτων της περιοχής
θεωρώ αυτονόητη τη συνεργασία με τους φορείς και τη διοίκηση του Δήμου

Χρήστος Αντωνίου
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Θούλη Σιδηροπούλου: Κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει στο αύριο με εισιτήριο του χθες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: σφραγίδα μέλλοντος
Το ΠΑΣΟΚ με Πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά έθεσε τους όρους της ανασύνθεσης και της ανανέωσής του, που συνδέονται με τον μετασχηματισμό των κοινωνικών δυνάμεων, τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και το γίγνεσθαι της Ενωμένης Ευρώπης, χωρίς να χάνει την ταυτότητα και την φυσιογνωμία του, χωρίς να χάνει την ψυχή του.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών ισοδυναμεί ουσιαστικά με μια πράξη επανίδρυσης, εκσυγχρονισμού και μετεξέλιξης του σύγχρονου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, με σύγχρονο, προγραμματικό, ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί σφραγίδα μέλλοντος για τις νέες ισορροπίες του δημοκρατικού προοδευτικού κινήματος, ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, με προοδευτική δυναμική μετεξέλιξης, με συνοχή και πρωτοβουλία κινήσεων.
Όταν όλος ό κόσμος αλλάζει και τα κόμματα οφείλουν να αλλάζουν, γιατί αλλιώς πεθαίνουν ή αυτοκτονούν. Αυτό το δύσκολο εγχείρημα της ανανέωσης και του μετασχηματισμού, το ολοκλήρωσαν για το ΠΑΣΟΚ η Πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την ΔΗΜΑΡ και κοινωνικά και πολιτικά στελέχη από τις Κινήσεις και Πρωτοβουλίες των πολιτών.
Γιατί ένα σοσιαλιστικό Κίνημα, όπως το ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να υπάρχει, ως πλειοψηφικό ρεύμα των λαϊκών δυνάμεων, έχει χρέος να οραματίζεται, να σκέφτεται, να προβλέπει. Έχει χρέος να δίνει μάχες γι΄ αυτά που έρχονται και όχι γι αυτά που φεύγουν.

Στο ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Παράταξη, την Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλουμε να ξέρουμε όλοι, ότι κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει στο αύριο με εισιτήριο του χτες.-

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχτηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου τη “Φλόγα της Αγάπης”

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχτηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου τη “Φλόγα της Αγάπης” της 13ης Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α). Η εκδήλωση, με την συμμετοχή των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Μελίκης, Τρικάλων, της ομάδας εθελοντών αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της τοπικής κοινότητας Λιανοβεργίου, χαρακτηρίστηκε από την παρουσία πλήθους κόσμου κι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η παραλαβή της Φλόγας έγινε μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, από τον χρυσό πρωταθλητή των Special Olympics Νίκο Τουλίκα και στην συνέχεια ακολούθησε Λαμπαδηδρομία,στην πόλη, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην πόλη μας.
Η Φλόγα της Αγάπης κατέληξε ξανά μπροστά στο Δημαρχείο, όπου ο χρυσός αθλητής μας Νίκος Τουλίκας άναψε τον βωμό.
Στη ζεστή και όμορφη εκδήλωση που ακολούθησε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμήθηκαν οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης, Τρικάλων και οι ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιανοβεργίου. Επίσης, οι εθελοντές αιμοδότες Νατσίδης Πασχάλης, Καρδουλαμά Αγγελική, Καρατενίζης Ιωάννης και Φετεινίδης Σωκράτης τιμήθηκαν διότι είχαν τις περισσότερες συμμετοχές στις εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργάνωσαν οι τοπικοί φορείς.
Στην συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από την κυρία Παπαϊορδάνου Χρύσα, επισκέπτρια υγείας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η οποία τόνισε τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς αίματος προς τον συνάνθρωπό μας που το χρειάζεται και το έχει ανάγκη .
Τέλος, οι μελωδικές φωνές των χορωδιών του Δήμου μας, “Μελισσάνθη” και “Αλεξανδρινές Φωνές” μάγεψαν το κοινό και έκλεισαν με μια ξεχωριστή νότα την εκδήλωση που σαν στόχο, είχε να μεταδώσει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα συνεδριάσει στις 21 Σεπτεμβρίου

Την επόμενη των εθνικών εκλογών, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Στην ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης έχουν εγγραφεί 30 (τριάντα) θέματα:
  1. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) Δήμου Αλεξάνδρειας
  2. 14η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015
  3. 15η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 και αντίστοιχης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος 2015
  4. Απόδοση ποσού στις σχολικές επιτροπές του Δήμου για την κάλυψη έκτακτων δαπανών
  1. Eγγραφή του Δήμου, ως συνδρομητή στην ηλεκτρονική βάση νομικών πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ»
  2. Λήψη απόφασης για την ανάκληση δεσμεύσεων πίστωσης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015
  3. Λήψη απόφασης για τη:
*Διοργάνωση των εκδηλώσεων της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου έτους 2015 καθώς και διάθεση της πίστωσης από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2015
*Διόργανωση των εκδηλώσεων της επίσημης εορτής της απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας στις 18 Οκτωβρίου 2015 καθώς και διάθεση της πίστωσης από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2015
  1. Λήψη απόφασης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μάχης του Σταυρού καθώς και διάθεση της πίστωσης από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2015
  2. Λήψη απόφασης για την ψήφιση πιστώσεων από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2015 για την κατάθεση στεφάνων κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την 17η Νοεμβρίου 2015 και του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων την 21η Νοεμβρίου 2015 στην έδρα του Δήμου
  3. Λήψη απόφασης για μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αλεξάνδρειας
  4. Λήψη απόφασης για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας
  5. Λήψη απόφασης για τη συνυπογραφή ή μη πρακτικού συμβιβασμού και μείωση ή μη μισθώματος δημοτικού ακινήτου σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 5 ν. 4013/2011
  6. Λήψη απόφασης για την παράταση –αναπροσαρμογή ή μη του μισθώματος κυλικείου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας
  7. Λήψη απόφασης επί αιτήσεως κ. Χρήστου Πετρά
  8. Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσών άρδευσης του έτους 2014 σε δημότες της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας
  9. Έγκριση ή μη του προϋπολογισμού Κληροδοτήματος Τσαρούχη οικονομικού έτους 2016
  10. Λήψη απόφασης για την έγκριση η μη 2ης παράτασης συνολικής προθεσμίας με αναθεώρηση του έργου «Κατασκευή παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και αλλαγή μικροκλίματος στην πλατεία Αγίου Αρσενίου (Χ1) στο Πλατύ Ν. Ημαθίας»
  11. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου  «Χαλικόστρωση αγροτικού δρόμου Δήμου Αλεξάνδρειας»
  12. Εξέταση ένστασης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Αλεξάνδρειας και Διαμόρφωση Δρόμου Πρόσβασης»
  13. Τροποποίηση χρηματοδότησης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»
  14. Έγκριση ή μη της αριθ. 154/2015 απόφασης της ΚΕΔΑ με τίτλο «Λήψη απόφασης για την κατάρτιση και ψήφιση 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2015»
  15. Έγκριση ή μη της αριθ. 169/2015 απόφασης της ΚΕΔΑ με τίτλο «Λήψη απόφασης για την κατάρτιση και ψήφιση 3ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2015»
  16. Χορήγηση ή μη άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Χολέβα Γρηγόριο του Αντωνίου
  17. Χορήγηση ή μη άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Σταυρίδη Αναστάσιο του Κωνσταντίνου
  18. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για τη συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλότητας και Επιλογής Κτιρίου κατάλληλου προς μίσθωση για τη στέγαση των σχολείων:
Α)2ο νηπιαγωγείο Μελίκης
Β)5ο νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας
Γ)6ο νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας
Δ)1ο & 5ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας
  1. Λήψη απόφασης για ανασυγκρότηση Α/θμιου και Β/θμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Κινηματογράφων-Θεάτρων κλπ
  2. Λήψη απόφασης για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμια αξία (άρθρο 199 παρ. 6 Ν. 3463/06)
  3. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας  προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου εντός του κατ/τος: «ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ»  του Μουρατίδη Κων/νου του Σάββα.
  4. Aποδοχή ή μη των υπ΄αριθ. Α 404/2015 Πράξης Επιβολής Εισφορών λόγω διαφοράς δηλωθέντων –καταβληθέντων του ΙΚΑ και των πρόσθετων εισφορών

30. Λήψη απόφασης για την έκδοση ή μη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής

Η παρακμή ως πρόταση...

Γράφει ο :Γιάννης Παντελάκης στο protagon
Για κάποιον περίεργο λόγο που τα κανάλια ξέρουν, ο Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα σαν ένας αξιόπιστος πολιτικός. Τον καλούν συνήθως μόνο του, κάτι που παρεπέμπει σε μια πολιτική προσωπικότητα που δεν μπορεί να ενταχθεί σ' ένα πάνελ με βουλευτές άλλων κομμάτων. Δεν είναι πια ο γραφικός που εμφανιζόταν σε trash κανάλια, έπινε τον φραπέ του σαν να βρίσκεται στο σαλόνι του και μεταμεσονύκτιες συνήθως ώρες μίλαγε μόνος του στην τηλεοπτική κάμερα βρίζοντας όσους μπορούσε και με όποιον τρόπο μπορούσε. Δεν είναι ο βαρετός αυτός κύριος που σε κάθε εκλογές ζητάει την ψήφο την οποία χρόνια τώρα δεν παίρνει.
Παρουσιάζεται σαν ο αρχηγός ενός κόμματος που όχι απλά αποτελεί μια εναλλακτική πολιτική πρόταση αλλά κάποιοι τηλεοπτικοί παρουσιαστές τον θεωρούν και περίπου ως έναν δικαιωμένο προφήτη «Τα είχατε πει εσείς κύριε πρόεδρε, τα είχατε πει...». Και αυτός που τα είχε πει κουνάει το κεφάλι με ικανοποίηση, χαμογελά και αισθάνεται πως είναι πια αυτό που πάντα ήθελε. Ένας πολιτικός που τον παίρνουν πια στα σοβαρά.
Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί που τον προβάλλουν. Ενδεχομένως τον αντιμετωπίζουν ως ένα θέαμα που μπορεί να πουλήσει, ιδιαίτερα σε εποχές που πολλά κανάλια δυσκολεύονται να πουλήσουν το προϊόν τους εύκολα. Ίσως να είναι αυτό, ίσως να κρύβεται η προσπάθεια μεγαλύτερης ακόμα απαξίωσης ενός ήδη απαξιωμένου πολιτικού συστήματος και προσωπικού. Ωστόσο, αυτή η ισοπέδωση που επιχειρούν όσοι τον προβάλλουν σαν κάτι το σημαντικό, αναδεικνύει το περιθωριακό αυτό στοιχείο της χώρας σαν μια πολιτική πρόταση και του δίνει πολλούς πόντους για να μπει στη Βουλή. Και παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ποιους ευνοεί μια απολιτίκ προσέγγιση των πραγμάτων.
Σίγουρα κάποιοι θα σκεφτούν πως υπάρχουν πολλοί σε πολλά κόμματα που ξεπερνάνε τον Λεβέντη και σε γραφικότητα και σε παρακμή. Ενδεχομένως έτσι ειναι. Αλλά αυτοί οι πολλοί έχουν πιθανότητες να πάψουν να υπάρχουν αν οι ηγεσίες των κομμάτων τους, τους περιορίσουν ή οι ψηφοφόροι πάψουν να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε, οι άλλοι γραφικοί δεν πλασάρονται ως μια αυτόνομη και σοβαρή πρόταση, αλλά είναι ενταγμένοι κάπου, όπου μπορεί να περιοριστεί και η παρουσία τους. Η ανάδειξη ενός τύπου που εύχεται να πάθουν καρκίνο εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής, που ανήκει στην απόλυτα παρακμιακή τηλεόραση που γνωρίσαμε τα τελευταία πολλά χρόνια και που προβάλλει το καλτ ως μια εναλλακτική, δεν κάνει τίποτα περισσότερο παρά να μας βυθίζει όσο γίνεται πιο βαθιά...


Με τεράστιες ελλείψεις ανοίγουν αύριο τα σχολεία.

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει:
Με καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών και στις αποσπάσεις, με μηδενικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί.
Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ελλείψεις για τη λειτουργία των σχολείων. Οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί, με βάση τις δηλώσεις της υπουργού, αφορούν συνολικά 14 χιλιάδες εκπαιδευτικούς (12 χιλιάδες από ΕΣΠΑ και 2 χιλιάδες από τον τακτικό προϋπολογισμό) τη στιγμή που τα κενά είναι τουλάχιστον 20 χιλιάδες, όπως κουτσουρεμένα τα υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας.
Με τη διάταξη για 30άρια τμήματα να συνεχίζεται και να οδηγεί άλλη μια φορά στη σαρδελοποίηση των μαθητών.
ΌΛΗ Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΓΕ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά.

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση, απευθύνει με ανακοίνωσή της, με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση είναι η εξής:
«Συνάδελφοι,-ισσες, γονείς, μαθητές,
Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Σας καλούμε σε κοινούς αγώνες για την προκοπή των παιδιών μας, για να μάθουν οι μαθητές μας, τα παιδιά μας γράμματα, για να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Γνωρίζουμε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει:
Με καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών και στις αποσπάσεις, με μηδενικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί.
Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ελλείψεις για τη λειτουργία των σχολείων. Οι πιστώσεις που έχουν εξασφαλιστεί, με βάση τις δηλώσεις της υπουργού, αφορούν συνολικά 14 χιλιάδες εκπαιδευτικούς (12 χιλιάδες από ΕΣΠΑ και 2 χιλιάδες από τον τακτικό προϋπολογισμό) τη στιγμή που τα κενά είναι τουλάχιστον 20 χιλιάδες, όπως κουτσουρεμένα τα υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας.
Με τη διάταξη για 30άρια τμήματα να συνεχίζεται και να οδηγεί άλλη μια φορά στη σαρδελοποίηση των μαθητών.
Στην παραπάνω κατάσταση έρχεται να προστεθεί η καθυστέρηση στην ήδη χαμηλή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα σε πολλούς δήμους με τις καθαρίστριες, οι εξαιρέσεις μαθητών από τη μεταφορά, η μη λειτουργία πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας κ.ά.
Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, που φέρνει και άλλα νέα βάρη στις ζωές των εργαζομένων και φορτώνει τη λαϊκή οικογένεια με νέα βάρη, με νέα ταξικά εμπόδια για τη μόρφωση των παιδιών της:
Με την "προσαρμογή στις βέλτιστες πρακτικές του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση" ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την αύξηση ωραρίου, για νέες συγχωνεύσεις, συμπτύξεις τμημάτων.
Με την επέκταση της απλήρωτης εργασίας-μαθητείας για τους μαθητές ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, για παιδιά κάτω των 18 ετών, ενάντια στα δικαιώματά τους για ουσιαστική μόρφωση.
Με το βούρδουλα της λεγόμενης αξιολόγησης-αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου, τα σχολεία θα κατηγοριοποιούνται σε "καλά" και "κακά". Θέλουν τα σχολεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, αναζητώντας πόρους για να επιβιώσουν.
Με τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους τους έχουν καταδικάσει τη νεολαία στην ανεργία, τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συντάξεις, με  τη μαγκούρα στη δουλειά, μόνιμο υποζύγιο να πληρώνει φόρους δυσβάσταχτους για να αυξάνονται τα κέρδη των μονοπωλίων, για να θησαυρίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.
Απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κάθε σχολείο, κάθε Σύλλογος Εκπαιδευτικών, κάθε Σύλλογος Γονέων, κάθε σωματείο να γίνει κάστρο αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και τους μαθητές σε κοινή δράση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να αντιπαλέψουμε την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Κανένας μόνος του στην κρίση!
Ως δάσκαλοι των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να διεκδικήσουμε υλικοτεχνική υποδομή και να μη  φορτώνουμε με μακροσκελείς λίστες ούτε ένα ευρώ στην πλάτη των γονιών που έχουν τσακιστεί από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική!
Να εμποδίσουμε την παραπέρα ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων που διευρύνεται και παγιώνεται με το καθεστώς της ελαστικής εργασίας.
Απαιτούμε:
Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.
Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους για υλικά αναλώσιμα κ.ά.
Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.
Είναι ώρα το λαϊκό κίνημα, οι εργαζόμενοι να παραμερίσουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της περιβόητης καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία είτε με ευρώ είτε με δραχμή προϋποθέτει και άλλα μέτρα, Μνημόνια Διαρκείας για όλους τους λαούς. Άφησαν απροετοίμαστο το κίνημα, έβαλαν τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.
Η επίθεσή τους δεν θα σταματήσει αν δεν ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής.
Λύση και προοπτική υπάρχει!
Είναι ο δρόμος της πάλης για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Είναι στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ.
Είναι στη διεκδίκηση, ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, χωρίς την ΕΕ και τα μονοπώλια.
Καλούμε τα σωματεία μέσα από μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα με γενική απεργία μέσα στον Οκτώβρη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!
Ο πλούτος δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις».



Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υποδέχεται στην πόλη μας την Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου κι ώρα 18:00μμ, τη “Φλόγα της Αγάπης” της 13ης Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).
Η “Φλόγα της Αγάπης” ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπό μας. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το Σάββατο, 1η Αυγούστου από την Κοζάνη και ολοκληρώνεται στις 25 Σεπτεμβρίου στη Λαμία.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα υποδεχθεί τη φλόγα της αγάπης μπροστά στο Δημαρχείο στις 6:00μμ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία, με κονβόϊ από μοτοσικλετιστές, αθλητές, εθελοντές αιμοδότες, μαθητές και δημότες επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Μακεδονομάχων – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Δ. Βετσοπούλου - Αριστοτέλους και θα καταλήξει στο Δημαρχείο όπου θα ακολουθήσει τελετή αφής της φλόγας με τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών, της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου και τη συνδρομή των Συλλόγων Αιμοδοτών Μελίκης, Τρικάλων και της ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Τοπικής Κοινότητας Λιανοβεργίου.
Την τελετή αφής θα ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, που θα περιλαμβάνει τιμητική βράβευση εκπροσώπων των Τοπικών Συλλόγων που ασχολούνται χρόνια με την αιμοδοσία όπως και η ανάδειξη και βράβευση του “Αιμοδότη της Χρονιάς” του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Θα ακολουθήσει ομιλία της κυρίας Παπαϊορδάνου Χρύσας με θέμα την Εθελοντική αιμοδοσία.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Χορωδίες του Δήμου “Αλεξανδρινές Φωνές” και “Μελισσάνθη” με μέρος του προγράμματος που παρουσίασαν στο 17ο διεθνές φεστιβάλ “Συναντήστε το Μότσαρτ” στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας τον περασμένο Ιούλιο.
Σ’ αυτή την εκδήλωση αγάπης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, ατομικά ή ομαδικά (παιδιά, μαθητές, πρόσκοποι, σύλλογοι αθλητικοί και πολιτιστικοί κ.λ.π)
Παράλληλα, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας από τις 9 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι.
Η συμμετοχή των Δημοτών κρίνεται σημαντική για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος
Πληροφορίες για τη δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.posea.gr

Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας: Οδυνηρές είναι οι συνέπειες του νέου μνημονίου και για το δήμο μας .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του 3oυ μνημονίου Τσίπρα και λίγο πριν δοθεί το λάκτισμα των εκλογών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εξπρές και επιτακτικές διαδικασίες από το υπ. Εσωτερικών καλεί τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να προσαρμόσουν βίαια τα έσοδα και τις δαπάνες τους για τα έτη 2016-2019 στο δημοσιονομικό πλαίσιο πειθάρχησης του νέου μνημονίου. Οι αστικές κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά οι αντιλαϊκές επιδιώξεις τούς έχουν συνέχεια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιτάσσει τη στρατηγική ευθυγράμμιση Δήμων και Περιφερειών:
·         Σε ακόμη πιο δραματική για τη λειτουργία τους μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που με βάση τα αιματηρά - πρωτογενή πλεονάσματα, για τα έτη 2017 και 2018 κατακρημνίζεται τουλάχιστον κατά 23%.
·         Στην ένταση της φοροεπιδρομής σε βάρος του λεηλατημένου εισοδήματος των λαϊκών - εργατικών νοικοκυριών.
·         Τη συρρίκνωση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων.
·         Τη διεύρυνση του σκλαβοπάζαρου των εργασιακών σχέσεων και την εκμηδένιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων .
·         Το πέρασμα της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών στην ευθύνη τους με σχεδόν μηδενικά επιπρόσθετα κονδύλια.
·         Την αναγόρευση της λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών σε επιχειρηματική δράση που φορολογείται με συντελεστή 26%!
Οι Δήμοι που σήμερα δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στη χρηματοδότηση των λειτουργιών τους ώστε να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη λειτουργικά τους έξοδα όλο και πληθαίνουν. Οι κυβερνήσεις από το 2010 έχουν κατ΄εξακολούθηση μειώσει πάνω από 62% την κρατική χρηματοδότηση με αποτέλεσμα από την μια τα «ίδια έσοδα» των δήμων (δηλαδή τα επιπρόσθετα τέλη και οι φόροι στις πλάτες των δημοτών) να ξεπερνούν κατά πολύ το ποσό της χρηματοδότησης τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και από την άλλη κρίσιμες υπηρεσίες για τα λαϊκά νοικοκυριά συρρικνώνονται, παραδίνονται στην ανταποδοτικότητα και τους ιδιώτες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού στράγγισε τους Δήμους από τα λιγοστά αποθεματικά τους και με όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα στον αέρα όπως είναι η λειτουργία των παιδικών σταθμών, κοινωνικές δομές, καθαριότητα σχολείων, βοήθεια στο Σπίτι κ.α, με την υπογραφή της στο 3ο μνημόνιο κλιμακώνει την αφαίμαξη τους. Ξεδιάντροπα επιτάσσει να στραφούν στο τραπεζικό δανεισμό και να εντείνουν την φοροεπιδρομή ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά ώστε να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους!
Είναι δε η σπουδή και η βιάση της κυβέρνησης τέτοια που παραμερίζει δημοτικές αρχές και δημοτικά συμβούλια. Με τον βούρδουλα του πειθαρχικού δικαίου καθιστά για το σχεδιασμό και την αποτύπωση της νέας δημοσιονομικής πειθάρχησης των δήμων ως υπεύθυνους τους επικεφαλής των οικονομικών τους υπηρεσιών!. Δείγμα γραφής τι ακριβώς εννοεί η νέα επιταγή του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν αναφέρεται στην «αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».!
Παραμερίζοντας όργανα και εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες , θέλει να αποτρέψει την αποκάλυψη και τις αντιδράσεις στο αντιλαϊκό της έργο, των παλιών και νέων μνημονικών συμβάσεων που οδηγούν λαϊκές ανάγκες και δήμους σε μόνιμη χρεοκοπία !
Δυστυχώς η ηγεσία της ΚΕΔΕ διαδοχικά έχει συνδράμει την αντιλαϊκή επιδρομή κυβερνήσεων, κεφαλαίου, ΕΕ. Πρωτοστατεί στην στήριξη της αντιλαϊκής επιδρομής που ξεδιπλώνεται μέσα από τους Δήμους.
Ο ρόλος της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων είναι κρίσιμος παράγοντας για όλες τις αστικές δυνάμεις. Η ηγεσία της ΚΕΔΕ από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» και από το 1ο στο 3ο μνημόνιο υπηρετεί το ίδιο αντιλαϊκό αφήγημα στους Δήμους. Μέτρα υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και τσάκισμα των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.
Καλούμε κάθε ριζοσπαστική φωνή και δύναμη μέσα από τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να εναντιωθούν, να μην διευκολύνουν την νέα αντιλαϊκή επίθεση και οδηγία της κυβέρνησης.

Η παραπέρα ασφυξία της κρατικής χρηματοδότησης για τους Δήμους είναι ταφόπλακα στις εναπομείνασες κοινωνικές δομές και δρόμος για την φοροαφαίμαξη του λαού. Αυτή η αντιδραστική πολιτική οδηγεί το λαό και τους δήμους στην πτώχευση. Με οργάνωση και λαϊκή ανυπακοή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.