Σελίδες

Ο Τσίπρας αποφάσισε..... εκλογές!!!!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ.,  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αλητεία»!

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Κατά το διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αλητεία» επισημαίνοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του πρωθυπουργού.
Ο κ. Μειμαράκης εξέφρασε την απορία του για την παραίτηση του κ. Τσίπρα τονίζοντας πως προφανώς ο πρωθυπουργός παραιτείται από ένα λόγο που θα μπορούσε να λύσει στο συνέδριο.
«Μας πάει σε εκλογές, είναι τρελό, αφού ο ίδιος δεν το θέλει, δεν το έχει, ας βάλει τον Δραγασάκη, αυτό που κάνει δεν είναι δημοκρατικό, που τα βρήκε αυτά; Μπανανία είναι εδώ; Τσιφλίκι του είναι;» διερωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως η Ν.Δ. απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική θεσμική διαδικασία.
«Υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτός που βγήκε ως δημοκράτης, όλα τα νομοσχέδια τα έχει περάσει ως κατεπείγοντα, έχει δείξει παντού την ανικανότητά του και έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του 3 εκλογικές διαδικασίες», τόνισε καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα, πως υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Θεοδωράκης: Τραγική επιλογή για τη χώρα οι εκλογές
«Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Η πονηρή σκέψη "να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο" τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα. Οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Έλληνες, για να καταλήξουμε μετά στο «καλύτερο μνημόνιο όλων των εποχών», όπως υπερηφανεύονται σήμερα οι υπουργοί του.» προσθέτει.
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα
«Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών» επισήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και συμπλήρωσε  «Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής».
Γεννηματά: Ο Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης
Για «μικροκομματική στόχευση»  κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:
«Την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του GREXIT και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία, μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα iskra.gr ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Γιατί εκλογές; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο; Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του "ΟΧΙ" και για να αιφνιδιάσει την "Αριστερή Πλατφόρμα" ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση».

Το τρίτο μνημόνιο είναι η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα

ΚΚΕ: Το 3ο μνημόνιο έχει μέτρα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει
«Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ’ τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
Προσθέτει δε, ότι το τρίτο μνημόνιο «περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής» και τονίζει πως «αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Με το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε, αλλά δεν τον άφησαν», προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα».
Το ΚΚΕ αναφέρει πως το τρίτο μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν «περιλαμβάνει τη συνέχιση όλων των προηγούμενων μνημονίων και τη δέσμευση ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας», ενώ «περιλαμβάνει νέα επώδυνα μέτρα για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωσή τους».
«Την ίδια στιγμή», συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, «περιέχει την υλοποίηση μέτρων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, στη συγκέντρωση του πλούτου σε ακόμη πιο λίγα χέρια, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, το ταμείο στο οποίο θα παραχωρηθεί κρατική περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ».
Το ΚΚΕ εκτιμά πως «στην πραγματικότητα και το τρίτο μνημόνιο συνιστά μια μόνιμη και διαρκή απειλή σε βάρος του λαού, ο οποίος θα εκβιάζεται συνεχώς να κάνει νέες θυσίες για την επίτευξη των στόχων, των πρωτογενών πλεονασμάτων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και πάνω απ’ όλα της ίδιας της καπιταλιστικής ανάκαμψης», επισημαίνοντας «άλλωστε, με το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχει ήδη ψηφιστεί ως προαπαιτούμενο, ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν και νέες περικοπές στο λαϊκό εισόδημα, στο βαθμό που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι της κυβέρνησης και των θεσμών».
«Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στο πλαίσιο της Ε.Ε. και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό. Από τη στιγμή που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θεωρεί μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, η σύναψη νέου αντιλαϊκού μνημονίου ήταν πια θέμα χρόνου» υπογραμμίζει το ΚΚΕ,προσθέτοντας «η κυβέρνηση με την πολιτική της ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, συγκροτώντας μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο ψήφισης και υλοποίησης των νέων βάρβαρων μέτρων».
Το ΚΚΕ επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες» και στα στελέχη «της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο (συμφωνία 20/2, πρόταση Τσίπρα 47 σελίδων κ.λπ.) τώρα διαφοροποιούνται, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβέρνηση».
Η ανακοίνωση του κόμματος συνεχίζει αναφέροντας για τα στελέχη αυτά πως «προτείνουν την εξίσου αδιέξοδη για το λαό μας πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα, που από άλλες αφετηρίες προτείνουν αντιδραστικές δυνάμεις όπως ο Σόιμπλε, άλλες φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού στη Ελλάδα και την Ευρώπη. Κρύβουν ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την Ε.Ε., χωρίς ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, θα οδηγήσει -από άλλο δρόμο- στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στη λαϊκή χρεοκοπία, την ώρα που κάποια τμήματα του κεφαλαίου θα βγουν πολλαπλά ωφελημένα».
«Ήρθε η ώρα, ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αξιοποιήσει τη δική του δύναμη, που μέχρι σήμερα την έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη, με την ελπίδα μιας μελλοντικής κυβερνητικής διαχείρισης, που δήθεν θα του έλυνε τα προβλήματα. Όλες όμως οι εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις εντός των τειχών αποδείχτηκαν εφιάλτης για το λαό. Αν σήμερα ο λαός συναινέσει, αν δεν αντισταθεί, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά του και ταυτόχρονα κινδυνεύει να χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.
«Το ΚΚΕ λέει στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί να αποτελεί το μέλλον του ίδιου και των παιδιών του. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει. Είναι η ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στο εργατικό λαϊκό κίνημα για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την εξουσία τους» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας «αυτό που χρειάζεται είναι η συμπόρευση, η στήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, στάθηκε πάντα δίπλα του και σήμερα προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο: τη συνολική αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου της χώρας με τον ίδιο το λαό στην εξουσία».

αναδημοσίευση απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας την Δευτέρα 10/8.


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, (Εθνικής Αντίστασης 42), θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10-08-2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. 12η Τροποποίηση προϋπολογισμού οικον. έτους 2015 – Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος έτους 2015 – Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης έργων.
2. 13η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.
3. Υποβολή έκθεσης εσόδων – εξόδων β΄ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2015.
4. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ” (Α.Μ. 2/2015).
5. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο: “Χαλικόστρωση αγροτικού δρόμου Δήμου Αλεξάνδρειας” (Α.Μ.28/2013).
6. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: “Αποκατάσταση βλαβών κεντρικού αγωγού ύδρευσης του Συνδέσμου” (Α.Μ. 59/2013).
7. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: “Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Δήμου Αλεξάνδρειας” (Α.Μ. 104/2010 πρώην ΤΥΔΚ).
8. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο: “Ανάπλαση χώρου νεκροταφείων στις Τ.Κ. Καμποχωρίου, Κυψέλης, Προδρόμου, Πλατέος, Πλατάνου και στον οικισμό Κυδωνέας” (Α.Μ. 87/2013).
9. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ) ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ”.
10. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο: “ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ” (Α.Μ. 108/2013).
11.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων με τίτλο:
α. “ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ” (Α.Μ. 64/2014).
β. “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” (α.μ. 18/2013).
12. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα,  για υπηρεσιακούς λόγους.
13. Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή μισθώματος του δημοτικού αναψυκτηρίου της Τ.Κ. Πλατάνου.
14. Χορήγηση ή μη αδειών χρήσης χώρων εμποροπανήγυρης της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας.
15. Λήψη απόφασης για την παράταση μίσθωσης και αναπροσαρμογής του μισθώματος της οικίας του Δημοτικού Σχολείου Πρασινάδας.
16. Λήψη απόφασης για μακροχρόνια μίσθωση ή μη τμήματος αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κυψέλης.
17. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του χώρου έμπροσθεν του Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας στον Α.Σ. “Ακαδημία Άθλος Αλεξάνδρειας” για ενημερωτική παρουσίαση θεμάτων σχετικά με τον αθλητισμό με στόχο την προώθηση αυτού στη νεολαία.
18. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Κυψέλης στον «Εκπολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Κυψέλης  “Μέλισσα” προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 27 Δεκεμβρίου 2015.
19. Μεταβίβαση ή μη της υπ” αριθ. 1643/1996 άδειας παραγωγού πωλητή λαικών αγορών του Λαναρά Ευάγγελου του Βασιλείου, στη σύζυγό του Παπαδημητρίου Αικατερίνη του Φωτίου, λόγω θανάτου του κατόχου της άδειας.
20. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ), του Αργιαντόπουλου Γεωργίου του Βασιλείου στην Τ.Κ.  Λουτρού Δ. Αλεξάνδρειας.
21. Λήψη απόφασης  για έγκριση ή μη σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, για προσωρινή διάθεση ενός υπαλλήλου με την ειδικότητα ΤΕ Μηχανολόγου μηχανικού στη Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.
22. Έγκριση ή μη της υπ” αριθ. 65/2015 απόφασης Δ.Σ. με θέμα <<Λήψη απόφασης για έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ “Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας”>>.
23. Έγκριση ή μη της υπ” αριθμ. 66/2015 απόφασης Δ.Σ. με θέμα <<Λήψη απόφασης για 4η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ “Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας”>>.
24. Λήψη απόφασης για αποδοχή ή μη της υπ’ αρίθ. 23456/15-7-2015 αίτησης παραίτησης του κ. Μενέλαου Λυμπεράκη από τη μίσθωση του Δημοτικού Αναψυκτηρίου στο Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας και επανάληψη της δημοπρασίας του ως άνω δημοτικού ακινήτου.
25. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον οικισμό Κυδωνιάς.
26. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον οικισμό Πλατάνου.
27. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον οικισμό Π. Σκυλιτσίου.
28. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον οικισμό Νησελίου.
29. Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στον οικισμό Λιανοβεργίου.


Από αύριο Τετάρτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αλεξάνδρειας .

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε) «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» μπορούν να ξεκινήσουν αιτήσεις ΜΗΤΕΡΩΝ ή και ΠΑΤΕΡΩΝ (στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους ή βρίσκονται σε χηρεία) για εγγραφή-ές των παιδιών τους  στους Παιδικούς Σταθμούς του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας (Α΄ και Β΄ Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Αλεξάνδρειας, Παιδικός Σταθμός  Πλατέoς, Παιδικός Σταθμός Μελίκης και Παιδικός Σταθμός Σταυρού)  από τις 05-08-2015 έως τις 18-08-2015 και οι οποίες  θα σταλούν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., όπου θα κριθούν για την ένταξή τους ή μη στο πρόγραμμα αυτό(θα πρέπει να βρίσκονται στην διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ μέχρι τις 14.00 μ.μ. την 18-08-2015 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς [courier]).
Αιτήσεις μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία του Νομικού Προσώπου (πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού, κάτωθεν ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας), από τα ΚΕΠ ή και από τα site:www.eetaa.gr, www.kedke.gr  και www.epanad.gov.gr από τις 05/08/2015.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΗΤΕΡΕΣ ή ΠΑΤΕΡΕΣ οι οποίες-οι είναι εργαζόμενες-οι στον ιδιωτικό τομέα(με ένσημο ή εργόσημο), είναι αυτοαπασχολούμενες-οι (Ο.Α.Ε.Ε. πρώην ΤΕΒΕ) ή και ΟΓΑ, συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης(ΕΠΑ): Επιδότηση Νέων Θέσεων Εργασίας(Ν.Θ.Ε.), Επιχορήγηση Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών(Ν.Ε.Ε.), Προγράμματα  Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, Προγράμματα   Επαγγελματικής Κατάρτισης, Προγράμματα εγγυημένης απασχόλησης) και είναι άνεργες-οι και διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας (που έχει εκδοθεί πριν την 16-07-2015),να είναι άνεργες-οι και να λαμβάνουν ή να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από το Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης (16-07-2015), σε περίπτωση που οι αιτούντες έχουν απολέσει την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης ή έχουν απολέσει την εργασία τους κατά το τελευταίο δίμηνο πριν την ημερομηνία της πρόσκλησης και δεν έχει εκδώσει κάρτα ανεργίας μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (16-7-2015) , τότε θα προσκομίσουν μαζί με το Δελτίο Ανεργίας και τα απαραίτητα έγραφα που αποδεικνύουν την διακοπή της εργασίας, όπως ενδεικτικά καταγγελία σύμβασης, σύμβαση ορισμένου χρόνου κ.λ.π.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν ενδιαφερόμενες-οι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν  4 παιδιά και 36.000€ για ενδιαφερόμενες-ους που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.
Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.
Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οι μητέρες που είναι Δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι ή αορίστου χρόνου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ.23330532017 ,  γραφεία του Νομικού Προσώπου κ. Ζαμπέτας.



Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αλεξάνδρεια

 Ανακοίνωση ΚΕΔΑ


Στ. Δελιόπουλος,
 πρόεδρος ΚΕΔΑ


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Αλεξάνδρειας μέσω της ΚΕΔΑ.


1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 2ο RIVER PARTY ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Φ. ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΕΛΙ.

5-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ.

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΛΕΙΑΝΟΒΕΡΓΙ.

12-17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ,ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ.

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΛΕΙΔΙΟΥ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.

18-19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΙΚΗ.

19-23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΡΟΟΔΟΣ» ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΗ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΙΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.

22-23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ.

28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ «BOYS AND NOISE» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

28-29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΕΤΗΣΙΑ «ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ.

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ-ΛΕΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

29-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΜΕΛΙΚΗΣ Κ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ.

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ «ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ» ΣΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.


30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ