Σελίδες

Θούλη Σιδηροπούλου: Κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει στο αύριο με εισιτήριο του χθες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ: σφραγίδα μέλλοντος
Το ΠΑΣΟΚ με Πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά έθεσε τους όρους της ανασύνθεσης και της ανανέωσής του, που συνδέονται με τον μετασχηματισμό των κοινωνικών δυνάμεων, τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και το γίγνεσθαι της Ενωμένης Ευρώπης, χωρίς να χάνει την ταυτότητα και την φυσιογνωμία του, χωρίς να χάνει την ψυχή του.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών ισοδυναμεί ουσιαστικά με μια πράξη επανίδρυσης, εκσυγχρονισμού και μετεξέλιξης του σύγχρονου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, με σύγχρονο, προγραμματικό, ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί σφραγίδα μέλλοντος για τις νέες ισορροπίες του δημοκρατικού προοδευτικού κινήματος, ενός ρεύματος κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, με προοδευτική δυναμική μετεξέλιξης, με συνοχή και πρωτοβουλία κινήσεων.
Όταν όλος ό κόσμος αλλάζει και τα κόμματα οφείλουν να αλλάζουν, γιατί αλλιώς πεθαίνουν ή αυτοκτονούν. Αυτό το δύσκολο εγχείρημα της ανανέωσης και του μετασχηματισμού, το ολοκλήρωσαν για το ΠΑΣΟΚ η Πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την ΔΗΜΑΡ και κοινωνικά και πολιτικά στελέχη από τις Κινήσεις και Πρωτοβουλίες των πολιτών.
Γιατί ένα σοσιαλιστικό Κίνημα, όπως το ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να υπάρχει, ως πλειοψηφικό ρεύμα των λαϊκών δυνάμεων, έχει χρέος να οραματίζεται, να σκέφτεται, να προβλέπει. Έχει χρέος να δίνει μάχες γι΄ αυτά που έρχονται και όχι γι αυτά που φεύγουν.

Στο ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Παράταξη, την Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλουμε να ξέρουμε όλοι, ότι κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει στο αύριο με εισιτήριο του χτες.-