Σελίδες

Ο Τσίπρας αποφάσισε..... εκλογές!!!!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ.,  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αλητεία»!

Την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσει στον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Κατά το διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αισθάνομαι την βαθιά ηθική και πολιτική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όλα όσα έπραξα».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αλητεία» επισημαίνοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του πρωθυπουργού.
Ο κ. Μειμαράκης εξέφρασε την απορία του για την παραίτηση του κ. Τσίπρα τονίζοντας πως προφανώς ο πρωθυπουργός παραιτείται από ένα λόγο που θα μπορούσε να λύσει στο συνέδριο.
«Μας πάει σε εκλογές, είναι τρελό, αφού ο ίδιος δεν το θέλει, δεν το έχει, ας βάλει τον Δραγασάκη, αυτό που κάνει δεν είναι δημοκρατικό, που τα βρήκε αυτά; Μπανανία είναι εδώ; Τσιφλίκι του είναι;» διερωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως η Ν.Δ. απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική θεσμική διαδικασία.
«Υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτός που βγήκε ως δημοκράτης, όλα τα νομοσχέδια τα έχει περάσει ως κατεπείγοντα, έχει δείξει παντού την ανικανότητά του και έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του 3 εκλογικές διαδικασίες», τόνισε καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα, πως υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Θεοδωράκης: Τραγική επιλογή για τη χώρα οι εκλογές
«Ο κ. Τσίπρας είχε λύσεις. Η ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η υποστήριξη στη Βουλή όποτε χρειαζόταν, του έδινε τη δυνατότητα να κυβερνήσει μέχρι να σταθεροποιηθεί η παραπαίουσα οικονομία», σημειώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
«Η πονηρή σκέψη "να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο" τον οδηγεί σε μια τραγική για την χώρα επιλογή. Κάτι αντίστοιχο έκανε και τον προηγούμενο μήνα. Οδήγησε τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έκλεισε τις τράπεζες και έκανε επαίτες τους Έλληνες, για να καταλήξουμε μετά στο «καλύτερο μνημόνιο όλων των εποχών», όπως υπερηφανεύονται σήμερα οι υπουργοί του.» προσθέτει.
Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα
«Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών» επισήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και συμπλήρωσε  «Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής».
Γεννηματά: Ο Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης
Για «μικροκομματική στόχευση»  κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα.
«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:
«Την πρώτη φορά με το δημοψήφισμα η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα του GREXIT και του απόλυτου χάους. Τώρα αντί να αξιοποιήσει το εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από την στάση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκηρύξει εκλογές».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία, μέσω άρθρου στην ιστοσελίδα iskra.gr ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Γιατί εκλογές; Και γιατί εκλογές Αυγουστιάτικα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που δεν έχει ματαγίνει στον τόπο; Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάει άρον- άρον αυγουστιάτικα στις εκλογές για να απαλλαγεί από τα βαρίδια του "ΟΧΙ" και για να αιφνιδιάσει την "Αριστερή Πλατφόρμα" ώστε να μην προλάβει να ετοιμαστεί για εκλογική αναμέτρηση».