Σελίδες

Λαϊκή Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης Ημαθίας

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Την Πέμπτη, 16/7/2015 συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ σε επίπεδο νομού.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.
  • Να στηρίξουμε όλους τους ανήμπορους, τους ανέργους και αδύναμους. Να συνδυάσουμε την αλληλεγγύη με τη διεκδίκηση.
  • Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης σε συνανθρώπους μας.
Πιασμένοι σφιχτά μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην κάλυψη άμεσων αναγκών και όλοι μαζί να αποτινάξουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης, όπου οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίησή τους θα είναι στο επίκεντρο. Η αποστολή της ταξικής αλληλεγγύης είναι όχι η παροχή πρόσκαιρης βοήθειας και μόνο, αλλά να συνεγείρει αγωνιστικά τους ανθρώπους του μόχθου να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, να θέσουν τέρμα στην ανισότητα και την αδικία.

Προχωράμε σε :
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης: όπως τρόφιμα κυρίως μακράς διάρκειας ζωής (λάδι, παιδικές τροφές, μακαρόνια, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, κονσέρβες, μπισκότα κα).
Επίσης μπορούμε να συγκεντρώσουμε κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα.

Στην περιοχή του δήμου Νάουσας ο χώρος συγκέντρωση υλικών αγαθών και δράσης θα είναι το Εργατικό Κέντρο (τηλ:2332022230).
Στις περιοχές δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας είμαστε στη διαδικασία ανεύρεσης χώρων. Προσωρινά τηλέφωνα επικοινωνίας: Βέροια: 6974365539, Αλεξάνδρεια: 6938492516.

Η Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης την ερχόμενη βδομάδα θα προγραμματίσει επισκέψεις – παρεμβάσεις σε διοικητές νοσοκομείων, σε μονάδες υγείας, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, Δήμους κλπ. Θα παρεμβαίνει συλλογικά και οργανωμένα για λαϊκές οικογένειες στις οποίες επιχειρείται διακοπή ρεύματος, νερού, σε απειλές πλειστηριασμών πρώτης κατοικία κλπ.
Μαζί με ταξικά σωματεία, συλλόγους και φορείς θα παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι – αγρότες, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη αγώνων με κριτήριο τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Σύνθημα μας είναι:
Κανένας μόνος του. Ένας για όλους και όλοι για έναν, όλοι μαζί στον αγώνα


Οργανώνουμε την παρουσία μας παντού.