Σελίδες

Στην Ημαθία συστήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Την οργάνωση του αγώνα απέναντι στο νέο μνημόνιο, αλλά και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης σε όσους πλήττονται από μέχρι τώρα βάρβαρα μέτρα συζήτησαν σε κοινή τους σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης 16/7 στην «Ελιά» εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και νέοι της Ημαθίας μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ σστη Βέροια.
Στην εισήγησή του ο Σάκης Τσίτσης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας τόνισε μεταξύ άλλων : “Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού. Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης. Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων - εφοπλιστών- μεγαλοεργοδοσίας. Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες παντού. Καλούμε σε συμμετοχή στον οργανωμένο αγώνα, για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε την άμεση καταβολή των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας και για να σταματήσουν τα μέτρα κεφαλαιακού ελέγχου γι' αυτά. Την προστασία όλων των ανέργων, καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς φαγητό, νερό, ρεύμα, μετακίνηση. Την άμεση ενίσχυση της δωρεάν Υγείας, με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, την απρόσκοπτη πρόσβαση στο φάρμακο, χωρίς επιβαρύνσεις στους ασθενείς. Απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησε η συγκυβέρνηση στη φωλιά των λύκων στην ΕΕ, εμείς παραθέτουμε το δικό μας όπλο, τον ταξικό αγώνα, την οργάνωση της αλληλεγγύης. …..”