Σελίδες

Ο Μητσοτάκης απειλεί πάλι με εισαγγελείς για την «αξιολόγηση»

Η διένεξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου συνεχίστηκε χτες με αφορμή και το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ψήφισε το μπλοκάρισμα της «αξιολόγησης». Ο υπουργός με συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του «MEGA» απείλησε ξανά τους δήμους που δε θα δώσουν στοιχεία υπαλλήλων τους με παρέμβαση εισαγγελέα.
Κατά τη διάρκεια του προχτεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μετά από πολύωρη συζήτηση, κατά την οποία υπήρξαν αντεγκλήσεις και εντάσεις, ειδικά μεταξύ των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία να δοθεί εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ' οιονδήποτε τρόπο στην «αξιολόγηση», καθώς επίσης το να μην εφαρμοστεί το άρθρο 42 του νόμου που αφορά τον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά και να απαιτηθεί, μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου, η κατάργηση του νόμου. Παράλληλα, βέβαια, η Ρ. Δούρου δήλωσε ότι έχει «υπογράψει κι έχουν ήδη πάρει το δρόμο των όποιων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από το Μάρτη». «Δε μιλάμε», σημείωσε, «για "αξιολόγηση", αλλά για απαξίωση και υποστελέχωση. Και αυτήν την απορρίπτουμε κατηγορηματικά». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε πως «είναι ευκαιρία με την αξιολόγηση να ξεχωρίσει η ήρα των λαμογιών από το στάρι των αποδοτικών δημόσιων υπαλλήλων».
Στη συνέντευξή του ο υπουργός είπε πως έχει στα χέρια του εκθέσεις από το σώμα επιθεωρητών - ελεγκτών για παρεμπόδιση ελέγχου σε πέντε δήμους, τις οποίες θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και πρόσθεσε ότι η Ρ. Δούρου «αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο».

σχετικά

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2014.

 ...