Σελίδες

Μην στηρίξετε έστω και άθελά σας την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και τις βρώμικες μεθοδεύσεις των πολυεθνικών.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ: ΑΝΤΙΣΤEΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ


Συμπολίτισσα και Συμπολίτη

Η Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν αντιστέκεται στις αντιλαϊκές αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 20 Ιουλίου και κάθε Κυριακή. Αγωνιζόμαστε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
Η Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν σας ζητά να μην στηρίξετε έστω και άθελά σας την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και τις βρώμικες μεθοδεύσεις των πολυεθνικών, των υπεραγορών και των εμπορικών μονοπωλίων.

Συμπολίτισσα και Συμπολίτη

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όσες επιπτώσεις έχει σε μας, τους εμπόρους, άλλες τόσες και χειρότερες έχει για σένα και τα παιδιά σου. Σύντομα το μέτρο προβλέπεται να επεκταθεί και σε άλλους τομείς του δημοσίου και στις τράπεζες.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι μόνο ένα από τα μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση, που σκοπό έχουν να οδηγήσουν σε πλήρη παράδοση κάθε εμπορικής δραστηριότητας στα χέρια μιας χούφτας εμπορικών μονοπωλίων, πρόκειται για την λεγόμενη απελευθέρωση της οικονομίας, της αγοράς και της εργασίας.
Τα υπόλοιπα είναι:
  • Η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων
  • Η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και οι απολύσεις στους δήμους
  • Η πλήρης υποκατάσταση της σταθερής δουλειάς από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης
  • Η μείωση του βασικού μισθού και της σύνταξης σε επίπεδα προνοιακού επιδόματος
  • Η ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και των βασικών κοινωνικών αγαθών
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι δεμένα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για αυτό σε «βομβαρδίζουν» με ψευδείς ειδήσεις πως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, πως θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες σου όλες τις μέρες της εβδομάδας, πως οι τουρίστες θα αφήνουν πακτωλό χρημάτων στη χώρα και πως οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι «τεμπέληδες» έμποροι.
Είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που χαρακτηρίζουν ως τεμπέληδες όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, που προπαγανδίζουν λυσσαλέα την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων οργανισμών, που πολεμούν μέχρις εσχάτων κάθε απεργία, που θεοποιούν τους τραπεζίτες και τις πολιτικές λιτότητας που δημιούργησαν εκατομμύρια ανέργους, που αποκρύπτουν τις αναρίθμητες αυτοκτονίες.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σηματοδοτεί την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο σκοπός είναι να καταφερθεί το τελειωτικό χτύπημα στις μικρές, ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες από το 2009 με τα συνεχή φορολογικά χτυπήματα, εξωθήθηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα μικρών εμπορικών επιχειρήσεων αφήνοντας ανέργους τους ιδιοκτήτες τους αλλά και τους εργαζόμενους σ’ αυτές ιδιωτικούς υπαλλήλους.
Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όχι μόνο δεν θα υπάρξουν θέσεις εργασίας, αλλά θα πολλαπλασιαστούν οι απολύσεις και τα λουκέτα. Η αγορά θα μονοπωληθεί, ολοκληρωτικά, από μια χούφτα πολυεθνικές που χρειάζονται εργαζόμενους με μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας.

Συμπολίτισσα – Συμπολίτη

Το σύστημα και οι μηχανισμοί του προσπαθούν σήμερα να σε στρέψουν ενάντια μας. Αυτοί που με τις πολιτικές τους σου στερούν τόσο τον ελεύθερο χρόνο όσο και το απαραίτητο εισόδημα για να καλύψεις τις σύγχρονες ανάγκες σου, υποκρίνονται ότι θέλουν τα μαγαζιά ανοιχτά τις Κυριακές για να κάνεις τις αγορές σου άνετα. Στην ουσία μηχανεύονται τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων, ελλήνων εμπόρων και στηρίζουν τις πολυεθνικές και τους ομίλους.
Έπειτα θα έρθει κι η σειρά σου. Το σχέδιο καλά κρατά: έμποροι εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, αγρότες εναντίον εμπόρων και πάει λέγοντας. Μια μια φτωχοποιούν τις τάξεις.
Γι’ όλα αυτά
Σε καλούμε, να ΑΠΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από κάθε κατανάλωση την Κυριακή 20 Ιουλίου, αντιδρώντας συμβολικά στις βρώμικες μεθοδεύσεις των πολυεθνικών, των εμπορικών μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Σας καλούμε να ξεκινήσουμε την δική μας κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη, που όσο περισσότερο θα μεγαλώνει και θα στεριώνει τόσο περισσότερο θα εμποδίζει την καταστροφή της ζωής μας και το μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και την πατρίδα μας.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν είναι μόνο πρόβλημα των εμπόρων!!!
Ξεκινούν από εμάς και θα φτάσουν σε όλους….!!!

Θα τους αφήσουμε;;
Μπορούμε να το αποτρέψουμε!!!
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ