Σελίδες

Aυτά που οι άλλες δημοτικές παρατάξεις έντεχνα θα προσπαθήσουν να …. αποκρύψουν.

Μαζί σας και μαζί μας, ή μήπως …. μαζί τους.
Δηλώστε τώρα και μέχρι 26/3/2014, συμπαράσταση , συμπαράταξη και συσπείρωση  στη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στη ηλεκτρονική διεύθυνση: laiki.syspeirosi.alexandreias@outlook.com

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας δελτία τύπου δημοτικών παρατάξεων που ενώ δήθεν στοχεύουν στην ενημέρωση των δημοτών  για τις θέσεις τους, αποδεικνύονται  μάλλον  φιλότιμες προσπάθειες συσκότισης των προβλημάτων από τα οποία μαστίζεται η λαϊκή οικογένεια, παρά διαφώτισης τους.
Τώρα που η διαχείριση, αλλά  και η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης από την Τοπική Διοίκηση, γίνεται καθημερινά όλο και πιο βίαια και άγρια, ούτε λέξη δεν αρθρώνεται για τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν την Πρόνοια και τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ αντίθετα ανακαλύπτουν σαν πανάκεια την ….ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!.
Δείχνουν μάλλον να  αγνοούν ότι:
 Δεν προβλέπεται κρατική χρηματοδότηση για δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και κατά συνέπεια θα λειτουργούν όσο χρηματοδοτούνται ως προγράμματα από το ΕΣΠΑ. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς με συνέπεια πολλές οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη αυτών των υπηρεσιών να τις στερούνται. Η Τοπική Διοίκηση είναι μηχανισμός του κράτους, είναι κρατική δομή που υπάρχει για να υλοποιεί αυτή την πολιτική που στερεί από τους εργαζόμενους και από κάθε λαϊκή οικογένεια αυτά που έχει ανάγκη σήμερα. Γι’ αυτό έχουν επιλέξει να στραφούν στον εθελοντισμό, στις ΜΚΟ, στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ως λύσεις διαχείρισης της εξαθλίωσης που έχουν επιφέρει στην κοινωνία με τις πολιτικές τους. Με τη μη χρηματοδότηση των δομών Πρόνοιας-Υγείας εξοικονομούν χρήματα από τη στυγνή φορολογία του λαού, για να στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. 
Έχουν τεράστια ευθύνη οι Δημοτικές Αρχές που αποδέχονται και υλοποιούν αυτή την πολιτική.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας » καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική και τους φορείς της, να υιοθετήσουν και να διεκδικήσουν ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών για δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες Πρόνοιας με ευθύνη του κράτους και με εργαζόμενους που θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, με δομές Πρόνοιας σε κάθε γειτονιά για να έχουν πρόσβαση όσοι έχουν ανάγκη.
Διεκδικεί:
-Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.
-Κανένας ιδιώτης καμιά ΜΚΟ ή κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση στις υπηρεσίες του Δήμου μας,.
-Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες.
-Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς
-Kατάργηση των τροφείων.
-Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι Δημόσιες δομές Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.
-Μισθοί και μεροκάματα ζωής και όχι εξαθλίωσης.
ΥΓ Φυσικά για τους δημοτικούς συνδυασμούς που από διάφορες θέσεις , άμεσα, αποφασιστικά και διαχρονικά υπηρέτησαν πιστά αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν χρειάζεται να ξοδευτεί στάλα μελάνι.

 Τα έργα και οι ημέρες τους είναι σε όλους γνωστές και απομένει απλά η ληξιαρχική πράξη διαγραφής των, κατά τη ημέρα των εκλογών…