Σελίδες

Απάτη με «μαϊμού» απορρυπαντικά και καλλυντικά της γνωστής αλυσίδας super market , Αρβανιτίδης

Απάτη με «μαϊμού» απορρυπαντικά και καλλυντικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της γνωστής αλυσίδας super market στη Βόρεια Ελλάδα, Αρβανιτίδης, που αποτελεί την 7η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, παρασκεύαζαν και συσκεύαζαν απορρυπαντικά-«μαϊμού» πολύ γνωστών πολυεθνικών επιχειρήσεων, αλλά και καλλυντικά. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν σχεδόν 22.500 φιάλες παιδικού αφρόλουτρου και άλλων καλλυντικών, αλλά και 19 ντεπόζιτα χωρητικότητας ενός τόνου το καθένα, τα 13 από τα οποία είχαν πρώτη ύλη, έτοιμη να γεμίσει κενές φιάλες.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, που διατηρεί εταιρία παρασκευής καλλυντικών και απορρυπαντικών για πλυντήρια ρούχων και μετέφερε την…τεχνογνωσία του, ενώ χθες το πρωί προσήλθε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συνελήφθη ο 52χρονος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, αλλά και της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, Χαρίλαος Αρβανιτίδης, καθώς επίσης και ένας 33χρονος Βούλγαρος, ο οποίος είχε ενοικιάσει τις αποθήκες.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελίες, που έφτασαν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ όπως έγινε γνωστό, μετά από μήνυση υπαλλήλου μιας από τις εταιρίες παρασκευής συγκεκριμένου απορρυπαντικού, προέκυψε ότι η οικονομική ζημιά που θα προκαλούνταν από την πώληση 4.460 φιαλών, που βρέθηκαν στην αποθήκη, θα ξεπερνούσε τις 62.000 ευρώ.
Αστυνομικοί παρακολουθούσαν την κίνηση στις δύο αποθήκες στο Λάκκωμα και προχθές το βράδυ εισέβαλαν σε αυτές. Όταν μπήκαν στο εσωτερικό τους βρέθηκαν μπροστά σε τεράστιες ποσότητες απορρυπαντικών και καλλυντικών.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες πολύ γνωστής φίρμας υγρού απορρυπαντικού για πλυντήρια ρούχων και 20 φιάλες, άλλης μάρκας. Επίσης 630 φιάλες κρεμοσάπουνο επώνυμης μάρκας και 22.428 μπουκάλια αφρόλουτρου,τζελ μαλλιών και παιδικών καλλυντικών, αμερικάνικης φίρμας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Ακόμη, βρέθηκαν τρεις πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτίο αποστολής της αλυσίδας super market για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.
Σε βάρος του 52χρονου επιχειρηματία, αλλά και του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και πλαστογραφία. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη της αλυσίδας Αρβανιτίδης.
Ο 52χρονος, αδελφός ιδιοκτήτη ΠΑΕ, οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με βάση τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, που αφορά παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και πλαστογραφία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Μαζί του θα δικαστούν ένας 45χρονος κι ένας 33χρονος αλλοδαπός. Ο πρώτος φέρεται να είχε πρόσβαση και να εκμεταλλευόταν τις δύο αποθήκες (ιδιοκτησίας του 52χρονου) και ο δεύτερος κατηγορείται ότι τις νοίκιαζε από τον επιχειρηματία.
Επιπλέον η ασφάλεια Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παρήγγειλλε την χημική εξέταση των κατασχεθέντων προϊόντων, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητάς τους για τη δημόσια υγεία.

Πηγη :ΗΜΕΡΗΣΙΑ

«κουταμάρες» η μαγνητική καταιγίδα.

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι ιστότοποι δημοσίευσαν την «είδηση» ότι «μαγνητική καταιγίδα θα σαρώσει τη χώρα μας στις 28 Μαΐου», την οποία αναπαρήγαγαν, δυστυχώς, και τηλεοπτικοί σταθμοί. Τα «νέα» τροφοδότησαν «ειδικοί», των οποίων η σχέση με το επιστημονικό αντικείμενο είναι ανύπαρκτη. Παρά ταύτα, οι άνθρωποι αυτοί ανερυθρίαστα παραπληροφορούν την κοινή γνώμη...
Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα με βάση μετρήσεις και δεδομένα.
Αν και ο Ηλιος βρίσκεται σε μέση απόσταση περίπου 150 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη την επηρεάζει σταθερά με την ηλεκτρομαγνητική του ακτινοβολία, η οποία μεταφράζεται σε φως και θερμότητα στην επιφάνειά της. Τις τελευταίες δεκαετίες η καθημερινότητά μας συνδέεται όλο και περισσότερο με τους δορυφόρους. Εκεί διαπιστώνεται η συνεχής ροή του ηλιακού ανέμου, φορτισμένων δηλαδή σωματιδίων τα οποία ρέουν από τον Ηλιο με ταχύτητα περίπου 400-800 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Η ηλιακή ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα έχει, όμως, και εξάρσεις.
Κατά τη διάρκεια ηλιακών εκρήξεων, οι οποίες συνήθως αποτελούνται από ηλιακές εκλάμψεις (με ενέργεια περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από αυτήν της ατομικής βόμβας που έπληξε τη Χιροσίμα) και εκτινάξεις στεμματικής μάζας με περίπου ίδια ενέργεια, περί τα 10 δισεκατομμύρια τόνοι ύλης εξακοντίζονται στο Διάστημα προς το ηλιακό σύστημα. Οταν οι διαδιδόμενες εκρήξεις φτάσουν στη γειτονιά της Γης, το γήινο μαγνητικό πεδίο εκτρέπει κάποια φορτία έξω από την ατμόσφαιρα.
Ομως, υπό κάποιες προϋποθέσεις, το μαγνητικό πεδίο των εκρήξεων και η παροδικά αυξημένη πίεση του ηλιακού ανέμου παραμορφώνουν το γήινο μαγνητικό δίπολο δημιουργώντας τις λεγόμενες μαγνητικές καταιγίδες. Αποτέλεσμα των καταιγίδων αυτών είναι το πολικό σέλας, η παροδική διακοπή της λειτουργίας - ή και η καταστροφή - των ευαίσθητων ηλεκτρονικών συστημάτων δορυφόρων, διακοπές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες...
Σε σπάνιες περιπτώσεις, και σχεδόν πάντα πάνω από τις 60 μοίρες γεωγραφικού πλάτους προς τους πόλους (η Ελλάδα εκτείνεται σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 35-43 μοίρες), οι καταιγίδες έχουν συνέπειες που φθάνουν έως την επιφάνεια της Γης, με κύρια «θύματα» τα επίγεια δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τα αεροσκάφη που πετούν κοντά στους πόλους. Ολα τα παραπάνω φαινόμενα έχουν συνοπτικά ονομαστεί διαστημικός καιρός. Η κατανόηση και η πρόγνωση του διαστημικού καιρού αποτελούν την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης διαστημικής φυσικής.
Επιστρέφουμε τώρα στα σημερινά δεδομένα, για να δούμε αν οι υπάρχουσες μετρήσεις δικαιολογούν την αναστάτωση και την καταστροφολογία των «ειδικών επί παντός του επιστητού». Για να συμβεί γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη (ας αφήσουμε προς το παρόν την Ελλάδα) θα πρέπει η έκρηξη να ξεκινήσει από τον Ηλιο στις 25 ή στις 26 Μαΐου το αργότερο.
Με βάση την υπηρεσία Solar Monitor και τις απευθείας παρατηρήσεις που παρέχει, η ηλιακή δραστηριότητα - αν και βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο του τρέχοντος ηλιακού κύκλου - είναι χαμηλή έως μέτρια, με 0% πιθανότητα για πολύ μεγάλες εκλάμψεις, ~20% πιθανότητα για εκλάμψεις μετρίου μεγέθους και ~50% πιθανότητα για μικρές εκλάμψεις.
 Η πιθανότητα για πολύ ισχυρή εκτίναξη μάζας τείνει στο μηδέν, δεδομένου ότι αυτές σχετίζονται κατά βάση με πολύ μεγάλες εκλάμψεις. Μόνη εναπομένουσα πιθανότητα αποτελεί η ύπαρξη ισχυρότατης ενεργού περιοχής στη μακρινή πλευρά του Ηλίου (farside), και μάλιστα πολύ κοντά στο ηλιακό χείλος, ώστε να γυρίσει προς τη Γη τις επόμενες ώρες εκρηγνυόμενη ταυτόχρονα.
Το Εθνικό Ηλιακό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ, πάντως, με βάση τα τρέχοντα ηλιοσεισμολογικά αποτελέσματα, δεν προβλέπει τίποτε αξιόλογο για τη μακρινή πλευρά του Ηλίου. Ηλιακά ενεργητικά σωματίδια (πρωτόνια συνήθως) μπορούν θεωρητικά να προκύψουν και υπό τις παρούσες συνθήκες, σε καμία περίπτωση όμως αυτά δεν οδηγούν από μόνα τους σε μαγνητικές καταιγίδες.
Ρωτάμε ειλικρινά πώς με αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν να αναμένεται έστω και μια μέτρια γεωμαγνητική καταιγίδα για σήμερα, 28 Μαΐου, μάλιστα στην Ελλάδα! Διαβάζουμε έως και συστάσεις προς αποφυγή σωματικής άσκησης, καρδιοπαθειών και συνδρόμων κατάθλιψης σε άτομα ευαίσθητα στις μαγνητικές καταιγίδες!
Εξίσου έκπληκτοι διαβάζουμε ότι ο συναγερμός μεταξύ των επιστημόνων είναι στο πορτοκαλί, ένα βήμα πριν από το κόκκινο! Αναρωτιέται κανείς αν κάποιοι συγχέουν την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω ισχυρών ανέμων με την πιθανότητα εκδήλωσης γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Πηγή: Άρθρο του καθηγητή Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, Λουκά Βλάχου ΣΤΑ ΝΕΑ

Εγγραφή των βρεφών και των νηπίων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ανακοινώθηκε ότι η προθεσμία για την εγγραφή των βρεφών και νηπίων στους  Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας αρχίζει την 4η Ιουνίου και τελειώνει στις 4 Ιουλίου 2013.                                                                                             
Α. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή είναι:
1.     Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα,
2.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
3.     Βεβαίωση Παιδιάτρου υγιούς κατάστασης παιδιού,
4.     Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2012,
5.     α) Βεβαίωση εργασίας από εργοδότη όταν η μητέρα είναι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και ένσημα του ΙΚΑ,
          β) Βεβαίωση εργασίας από την υπηρεσία όταν η μητέρα εργάζεται στον Δημόσιο      Τομέα,
          γ) Αντίγραφο Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος από την ΔΟΥ όταν η μητέρα
          είναι ελεύθερη επαγγελματίας,
6.     Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 όπου θα αναφέρονται τυχόν λόγοι υγείας (ή άλλοι κοινωνικοί λόγοι), με την διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας να κάνει κοινωνική έρευνα,
7.     Άδεια παραμονής στην χώρα μας(αφορά αλλοδαπούς)
8.     Απόκομμα λογαριασμού ΔΕΗ ή τηλεφώνου κατοικίας.

Β. Τα δικαιολογητικά επανεγγραφής βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Αλεξάνδρειας είναι:
1.     Αίτηση επανεγγραφής (αφορά τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα εκτός του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ)
2.     α) Βεβαίωση εργασίας από εργοδότη όταν η μητέρα είναι εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και ένσημα του ΙΚΑ,
β) Βεβαίωση εργασίας από την υπηρεσία όταν η μητέρα  εργάζεται  στον  Δημόσιο  Τομέα,
          γ) Αντίγραφο Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος από την ΔΟΥ όταν η μητέρα
          είναι ελεύθερη επαγγελματίας,
          3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος 2012.
Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής μπορείτε να παραλάβετε από τους ίδιους τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας και από τα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού-κάτωθεν γραφείων ΔΕΥΑ).
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά εγγραφής θα υποβάλλονται στους:
·         Α΄  Βρεφονηπιακό Σταθμό Αλεξάνδρειας: τηλ. 2333023606
·         Β΄  Βρεφονηπιακό Σταθμό Αλεξάνδρειας: τηλ. 2333022700                                    
·         Παιδικό Σταθμό Μελίκης: τηλ. 2331081481
·         Παιδικό Σταθμό Πλατέος: τηλ. 2333063185

·         Παιδικό Σταθμό Σταυρού: τηλ. 2331039992   

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γρηγόρης Λαμπράκης

Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ' όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας στις 3 Απριλίου 1912. Μετά το τέλος των εγκύκλιων σπουδών του μετέβη στην Αθήνα και εισήλθε στην Ιατρική. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και αναδείχθηκε δέκα φορές βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, ενώ επί 23 χρόνια (1936-1959) κατείχε το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος.
Έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Το 1943 ίδρυσε την «Ένωση των Ελλήνων Αθλητών» και διοργάνωσε αγώνες, από τα έσοδα των οποίων τροφοδοτούσε τα λαϊκά συσσίτια. Μετά την απελευθέρωση ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και το 1950 αναγορεύθηκε υφηγητής στην έδρα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Στις εκλογές «της βίας και της νοθείας», όπως έμεινε στην ιστορία η εκλογική διαδικασία της 29ης Οκτωβρίου 1961, πολιτεύθηκε με το ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδος), έναν συνασπισμό αριστερών δυνάμεων με επικεφαλής την ΕΔΑ και εξελέγη βουλευτής Πειραιά. Τον ίδιο χρόνο δραστηριοποιήθηκε στο ειρηνιστικό κίνημα και με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η «Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη» (ΕΕΔΥΕ).
Στις 21 Απριλίου 1963 η ΕΕΔΥΕ διοργάνωσε Πορεία Ειρήνης από τον Μαραθώνα στην Αθήνα. Η αστυνομία απαγόρευσε την πορεία και συνέλαβε πολλούς από τους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Λαμπράκης προστατευόμενος από τη βουλευτική του ασυλία, πραγματοποίησε μόνος την πορεία, κρατώντας ένα μικρό πανό με το σύμβολο της ειρήνης. Αμέσως μετά συνελήφθη από την αστυνομία.
Στις 22 Μαΐου 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης παρέστη και μίλησε για την ειρήνη στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τρίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν οι ακροδεξιοί Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης. Τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε στις 27 Μαΐου 1963, σε ηλικία 51 ετών. Ο θάνατός του προκάλεσε αγανάκτηση στην κοινή γνώμη, οξύτατη πολιτική κρίση, αλλά και διεθνή κατακραυγή.
Την επομένη ένα πλήθος 500.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο Α' Νεκροταφείο για το «Ύστατο Χαίρε». Γρήγορα, η συγκέντρωση μετατράπηκε σε διαδήλωση.
Φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Λαμπράκη ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, αλλά η δικαστική έρευνα που διεξήγαγαν ο εισαγγελέας Παύλος Δελαπόρτας και ο νεαρός ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης έφεραν στο φως σχέσεις των αρχών με ένα ακροδεξιό παρακράτος. Ο ανακριτής Σαρτζετάκης απήγγειλε, μάλιστα, κατηγορίες και εναντίον ανώτατων αξιωματικών της Χωροφυλακής. Οι φυσικοί αυτουργοί καταδικάσθηκαν τον Δεκέμβριο του 1966 σε πολυετή φυλάκιση και απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Η δολοφονία Λαμπράκη επιτάχυνε τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού διερωτήθηκε «Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;» εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την πολιτική τον Ιούνιο του 1963 και αποσύρθηκε στο Παρίσι. Χιλιάδες νέοι ίδρυσαν τον πολιτικό οργανισμό «Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη», που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο προοδευτικό κίνημα της δεκαετίας του '60. Πρώτος γραμματέας της οργάνωσης ανέλαβε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Η ζωή και ο θάνατος του Γρηγόρη Λαμπράκη ενέπνευσε τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο περίφημο πολιτικό του μυθιστόρημα με τον τίτλο Ζ (Εκδόσεις Λιβάνη). Το 1969 μεταφέρεται με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με πρωταγωνιστές τον Υβ Μοντάν, τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν και την Ειρήνη Παπά.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με την προσωπικότητα και τη δράση του παραμένει και σήμερα ένα σύμβολο της Δημοκρατίας και του αγωνιζόμενου ανθρώπου κατά της πολιτικής καταπίεσης.

Πηγή: sansimera.gr

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 κι ώρα 8 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο με 31 θέματα ημερησίας διάταξης. Ακολουθεί η λίστα των θεμάτων .
1. Έγκριση ή μη Κανονισμού Χρήσης Δημοτικών Πεζοδρομίων και Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας (σχετική η αριθ. 38/2013 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας)
2. Λήψη απόφασης για σύναψη συνεργασίας με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σε θέματα μέτρησης ραδονίου 
3.       Α. Αποδοχή χρηματοδότησης, ποσού 22.282,50€ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, για την υλοποίηση της πράξης “Ανάπτυξη Μακεδονικού Κάμπου μέσα από την αξιοποίηση του Τοπικού Ανθρώπινου Δυναμικού-ΑΞΙΑ” με κωδικό MIS 380418
          Β. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 και ετήσιου προγράμματος δράσης έτους 2013
          Γ. Έγκριση εκτέλεσης των υπηρεσιών όπως αναφέρονται στο σχέδιο αυτεπιστασίας της πράξης 380418 και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής τους
4.       Α. Αποδοχή ποσού για την υλοποίηση της πράξης “Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΣΜΑ Δήμου Αλεξάνδρειας και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού μεταφοράς απορριμμάτων” από το Ε.Π. “Μακεδονία -Θράκη”
          Β. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013
          Γ. Τροποποίηση ετήσιου προγράμματος δράσης και τεχνικού προγράμματος 2013
5. Λήψη απόφασης για την υποβολή προς χρηματοδότηση, στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ, πρότασης πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας» προϋπολογισμού 3.134.000,00 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης 31/13-01-2012 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» (Άξονας Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην ΠΚΜ» - Θεματική Προτεραιότητα 61: «Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση».
6. Λήψη απόφασης για:
          Α. Έγκριση της μελέτης με Α.Μ. 81/2011 «Βιοκλιματικός  σχεδιασμός πλατειών Δήμου Αλεξάνδρειας»
          Β. Έγκριση τευχών δημοπράτησης του Υποέργου «Βιοκλιματικός  σχεδιασμός πλατειών Δήμου Αλεξάνδρειας»
          Γ.  Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του παραπάνω Υποέργου
          Δ. Παραλαβή και έγκριση της μελέτης «Ανάπλαση πλατείας Αμπελοτοπίων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας»
          Ε. Έγκριση τευχών δημοπράτησης του Υποέργου «Ανάπλαση πλατείας Αμπελοτοπίων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας»
          Στ. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του παραπάνω Υποέργου
7. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου “Κατασκευή πεζοδρομίων στις Τ.Κ. Λουτρού, Κεφαλοχωρίου, Π.Σκυλιτσίου και Αγκαθιάς”
8. Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ (VACUUM) ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Δ. ΠΛΑΤΕΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ» του Δήμου.
9. Αύξηση ισχύος από 1Φ σε 3Φ Νο1 της παροχής με αριθμό 26013219-01 στην Αγία Τριάδα (Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας)
10. Υποβολή έκθεσης εσόδων – εξόδων α΄ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2013      
11. Λήψη απόφασης για την απ' ευθείας ανάθεση προμηθειών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
12. Λήψη απόφασης για την απ' ευθείας ανάθεση προμηθειών με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
13. Λήψη απόφασης για την απ' ευθείας ανάθεση προμηθειών
          α) επίπλων και σκευών(υφασμάτινες περσίδες) και
          β) διαφόρων καρτών για το δανεισμό βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
14. Λήψη απόφασης για την απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας:
          α) επίπλων και σκευών
          β) υλικών (αναλώσιμων) συντήρησης και επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων
          γ) λοιπού εξοπλισμού (χορτοκοπτικά)
          δ) ανταλλακτικών μηχανημάτων-συστημάτων άρδευσης
          ε) λοιπού εξοπλισμού (κλειδιών-κλειδαριών απλών και ασφαλείας, λουκέτων) για τις υπηρεσίες του Δήμου
15. Λήψη απόφασης για την αποδοχή ποσού -Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013
16. Αποδοχή ποσού για ενίσχυση Αθλητικού Συλλόγου  - Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013
17. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 -Τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος 2013- Τροποποίηση ετήσιου προγράμματος Δράσης 2013
18. Λήψη απόφασης για τον ορισμό υπολόγου διαχειριστή των πιστώσεων που υλοποιούνται μέσω της Τράπεζας  Ελλάδος
19. Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσών άρδευσης του έτους 2012 σε δημότες της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας
20. Λήψη απόφασης για διαγραφή οφειλής
21. Λήψη απόφασης για διαγραφή από τον υπ' αριθ. 063/2012 Χ.Κ. με τίτλο < Μισθώματα Γης 2012 Τοπικής Κοινότητας Προδρόμου Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2012>
22. Λήψη απόφασης για διαγραφή ή μη συνολικού ποσού 9.625,82 ευρώ από τους Χρηματικούς Καταλόγους με α/α Α2002/016/2013 & Α2003/009/2013 του υπόχρεου “ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ”
23. Λήψη απόφασης για την έγκριση των δαπανών της  έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. 
24. Έγκριση δαπανών φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες του Δήμου μας και παιδιών οικονομικά αδυνάτων δημοτών σε θερινή κατασκήνωση
25. Έγκριση μετάβασης δεκαμελούς αντιπροσωπείας του Δήμου Αλεξάνδρειας στην πόλη Κέκαβα Λετονίας στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013”
26. Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή μισθώματος του δημοτικού αναψυκτηρίου της Τ.Κ. Τρικάλων
27. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πλατέος στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας
28.Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του  Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ.) Αλεξάνδρειας, στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης τμήμα Φυσικής Αγωγής, για  Σχολικούς αγώνες στίβου.
29.Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη παραίτησης του δημοτικού συμβούλου κ. Σπυρίδη Γεώργιου του Νεοκλή απο τη θέση τακτικού μέλους της επιτροπής παραλαβής για έργα αξίας πάνω από 5.869,41€ Δήμου Αλεξάνδρειας  (σχετική η αριθ. πρωτ. 17596/20-05-2013 αίτηση)
30. Έγκριση ή μη της αριθ. 52/2013 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία < Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας> με τίτλο «Λήψη απόφασης ή μη για αποδοχή επιχορήγησης από Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος ¨Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής¨ και Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013»

31.Έγκριση ή μη της αριθ. 53/2013 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας” με τίτλο «Λήψη απόφασης ή μη για έγκριση διενέργειας και ψήφισης-διάθεσης πιστώσεων για προμήθεια ειδών καυσίμων θέρμανσης και κίνησης για το έτος 2013»

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής νικήθηκαν από την ενωτική δράση της Αριστεράς.


Aνακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Χαιρετίζουμε την ενωτική αντιφασιστική παρέμβαση που έγινε σήμερα στη Νάουσα από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Η αποτροπή της εγκληματικής συμμορίας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να κάνει το καθιερωμένο της σόου δείχνει το δρόμο σε όλους μας. Αποδεικνύει ότι η ενωτική δράση της Αριστεράς μπορεί να πετύχει συγκεκριμένους στόχους όπου υπάρχει ο κοινός τόπος.

Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους τους συμπολίτες, Ναουσαίους και μη, που έδωσαν τη μάχη σήμερα και αναγκάσαμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών να μην κάνουν παρέλαση στο κέντρο της Νάουσας.
Θέλουμε να καταγγείλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας που έκανε τα πάντα για να εξυπηρετήσει τους συμμορίτες που ήταν οπλισμένοι με στειλιάρια και έβριζαν ασύστολα τους αντιφασίστες. Οι σχέσεις στοργής μεταξύ τους δεν μπορούν να κρυφτούν πλέον.
Θέλουμε να καταγγείλουμε τον δήμαρχο Νάουσας Αναστάσιο Καραμπατσό που επέλεξε το ρόλο του «πόντιου Πιλάτου» και δε βγήκε θαρρετά να ζητήσει, να απαιτήσει την απαγόρευση εισόδου στους φασίστες στην πόλη του. Επέλεξε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να παραπέμψει στις εκλογές ζητώντας από το λαό να μην τους ψηφίσει!! Έτσι εννοεί την αγωνιστική δράση ο δήμαρχος.
Θέλουμε να καταγγείλουμε τους εκπροσώπους των μνημονιακών κομμάτων που οι εκπρόσωποί τους πήγαν στις τελετές τόσο στο χώρο της Θυσίας όσο και στην παρέλαση σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σα να μην έβλεπαν ότι οι ναζιστές-φασίστες της Χ.Α μόλυναν με την παρουσία τους την πόλη. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το πρωτόκολλο και οι δημόσιες σχέσεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ημαθίας καλεί όλους τους Ημαθιώτες αντιφασίστες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να δυναμώσουν την αντίστασή τους απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, το μακρύ χέρι του συστήματος.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Αποζημίωση δενδροκαλλιεργητών περιοχής Δήμου Αλεξάνδρειας .


            O δήμαρχος της Αλεξάνδρειας με επιστολή του προς τον Υπ. Αγροτικής  Ανάπτυξης και τροφίμων  αλλά και προς τους βουλευτές της Ημαθίας, αιτείται την αποζημίωση των δενδροκαλλιεργητών της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Στην επιστολή του αναφέρει :
       
   "  Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (υπερβολικές βροχοπτώσεις και αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες) που επικράτησαν κατά το στάδιο της ανθοφορίας και γονιμοποίησης, είχαν ως αποτέλεσμα την κακή γονιμοποίηση – καρπόδεση των ποικιλιών του βιομηχανικού (συμπύρηνου) ροδάκινου , σε όλο τον Δήμο Αλεξάνδρειας και όχι μόνο, που αποτελεί και έναν από τους κύριους κλάδους παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
            Η κατάσταση έγινε δραματική μετά τα κύματα της καρπόπτωσης των τελευταίων ημερών, φαινόμενο που παρατηρείται αυτό το διάστημα, λόγω της κακής γονιμοποίησης, με αποτέλεσμα το σύνολο των κτημάτων να παρουσιάζουν στην κυριολεξία το φαινόμενο της πλήρους ακαρπίας.
            Οι επιπτώσεις από την μηδενική σχεδόν αναμενόμενη παραγωγή του βιομηχανικού ροδάκινου, θα είναι ολέθριες τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τις βιομηχανίες κονσερβοποίησης με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, έστω και εποχικής καθώς και εισροής συναλλάγματος, δεδομένου ότι η Ελληνική Κομπόστα κατέχει δεσπόζουσα θέση στην παγκόσμια αγορά.
            Είναι γνωστή σε όλους η δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Οικονομία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον δυσμενής είναι η θέση των δενδροκαλλιεργητών που είναι στα πρόθυρα της πλήρους απόγνωσης και είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους καθώς και συνέχισης των αγροτικών τους δραστηριοτήτων, με άμεσο κίνδυνο διατάραξης του κοινωνικού ιστού, του πιο υγιούς τμήματος του Ελληνικού Λαού, που ίσως είναι και οι μοναδικοί που δεν έχουν καμία συμμετοχή  στην δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.
            Για τους παραπάνω λόγους και γνωρίζοντας  την ευαισθησία σας, παρακαλούμε να δώσετε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ προκειμένου να προβούν σε άμεση εκτίμηση των ζημιών και σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών του Δήμου μας.
            Με δεδομένη την έως σήμερα άμεσή σας ανταπόκριση σε παλαιότερα αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των πληγέντων και καταστραφέντων παραγωγών".