Σελίδες

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ


Γράφει ο :Τάσος Τασιόπουλος
Είναι γεγονός σήμερα και έχει γίνει ξεκάθαρο πια, πως στους νέους Καλλικρατικούς δήμους ολοκληρώνεται μια εποχή σοβαρότατων αλλαγών μέσα στο φεουδαρχικό σύστημα, οι οποίες με την σειρά τους πρόκειται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των όρων που οδηγούν στην ανατροπή της φεουδαρχίας ατάλαντων, κακομαθημένων και στυγνών επαγγελμάτων επιβολής του μνημονίου πριν έρθει και το μνημόνιο στην Ελλάδα.
Προσόντα; Ήθος; Αξιοπρέπεια; Μπα!!
Φροντίστε να μπείτε στην κλίκα!!
Αυτό ήταν το κλίμα και αυτή η κατάσταση στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αυτό προκύπτει από μια δεύτερη ανάγνωση όσων -και δεν είναι λίγα- πρωτοκλασάτων στελεχών είτε υπέβαλαν παραιτήσεις και πήγαν σπίτι τους, είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν, είτε ως εχέφρονες και μη αντέχοντες στα όσα οι άλλοι συνάδελφοι τους έλεγαν ή έπρατταν με εκκωφαντική σιωπή αποστασιοποιήθηκαν.
Οι δημότες που ψήφισαν τότε τις σημερινές αποχωρούσες πλειοψηφίες πίστεψαν κυρίως σ' αυτούς που ήδη εγκατέλειψαν το καράβι. Και ίσως το έκαναν αυτό γιατί το ότι παραγκωνίζεται στον δήμο δεν αξίζει γι' αυτούς τους "καραμήτσιους" με τα σκουριασμένα ή συμβιβασμένα μυαλά.
Στον δήμο μας είναι πια βεβαιωμένο πως με δικές του πράξεις ή παραλήψεις επίσημα δηλωμένες σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή υπογεγραμμένες σε επίσημα έγγραφα, άνθρωπος μαλωμένος με την αλήθεια, υπάρχει.
Ο Δήμαρχος λοιπόν, ο οποίος αποκαλύπτεται γιατί αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, μια δημόσια αντιπαράθεση με ίσους χρόνους, τον Νοέμβριο του 2011 σε μια από τις προσυσκέψεις της δημοτικής ομάδας και δια της αποφάσεως της πλειοψηφίας το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε: πρώτον ο δήμος να "αποδεχτεί την οφειλή της Δημοτικής Επιχείρησης Μελίκης ύψους 80.328,32€ προκειμένου να τύχει ευνοϊκής ρύθμισης" και δεύτερον "να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα για την επανόρθωση της ζημιάς που υφίσταται ο δήμος λόγω της μη καταβολής από τα λοιπά μέλη των κοινοπραξιών ήτοι τους "ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ" και "ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΕΝΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΛΟΥΚΑ Ο.Ε." του αναλογικού μεριδίου επί του καταλογισθέντος προστίμου".
Όλα τα παραπάνω ύστερα από επίμονο, επίπονο, συνετό και διαρκή έλεγχο της αντιπολίτευσης και μετά από δύο χρόνια, αναγκάστηκε να ομολογήσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 4 Δεκεμβρίου του 2013 ότι ήταν ή ασύμβατη άγνοια ή ευσυνείδητη απόκρυψη αλήθειας.
Στα χωριά μας αυτό λέγεται καραμπινάτο ψέμα, γιατί είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο οδηγούν στην προσπάθεια παραπλάνησης του δημοτικού συμβουλίου για συγκάλυψη ευθυνών ενεχομένων, κυρίως όσων ήταν τότε πρόεδροι της δημοτικής επιχείρησης Μελίκης οι οποίοι και υπέγραψαν τα σχετικά κοινοπρακτικά.
Μας είπαν το 2011 ότι έβαλαν δικηγόρο για να πάει την υπόθεση στα δικαστήρια.
Μας είπαν, το Μάιο του 2013, ότι η δικηγόρος δεν το έκανε λόγου φόρτου εργασίας.
Μας είπαν ότι έβαλαν δικηγόρο, αλλά αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν ότι το φταίξιμο δεν ήταν των εργολάβων αλλά οι πρόεδροι της δημοτικής επιχείρησης έφταιγαν γιατί, λέει, θεώρησαν πως δεν έπρεπε να κόβουν παραστατικά.
Λένε δηλαδή ότι θα έλεγε ένας αφελής κλέφτης όταν τον πιάνουν επ' αυτόφωρο να ληστεύει μια τράπεζα πως νομίζει ότι η διάρρηξη δεν είναι παράνομο πράγμα.
Σε όλα αυτά όμως προστίθεται πως στο συμφωνητικό με τους εργολάβους υπάρχουν επί λέξη τα εξής: "Θα καταβληθούν στην Δημοτική Επιχείρηση Μελίκης με ευθύνη της δεύτερης συμβαλλόμενης -δηλαδή των εργολάβων- ετησίως και 66.400€, μετά του αναλογούντος ΦΠΑ" και για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία λίγο παρακάτω γράφει: "Όπως προαναφέρθηκε το ποσό του ΦΠΑ που αναλογεί στο ποσό των 66.400€ επιβαρύνει καθ' ολοκλήρου την δεύτερη συμβαλλόμενη (που ήταν οι εργολάβοι) και θα πρέπει να καταβληθεί ταυτόχρονα με αυτό".
Δεν χρειάζεται να είναι καθένας οικονομολόγος για να καταλάβει ότι: ή οι εργολάβοι κατέβαλαν κατ' έτος 79.016€ (οφειλή 66.400€+ΦΠΑ 12.616€) και αυτοί δεν χρωστούν τίποτα ή οι εργολάβοι κατέβαλαν μόνο 66.400€ και άρα παρακρατούσαν το ΦΠΑ για τον εαυτό τους.
Επειδή όμως στα ταμεία του κράτους δεν έφτασε το ΦΠΑ είτε έτσι, είτε αλλιώς, παραφράζοντας τον Ψαθά μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποθέσει ότι ζητείται ψεύτης.