Σελίδες

Απάτη με «μαϊμού» απορρυπαντικά και καλλυντικά της γνωστής αλυσίδας super market , Αρβανιτίδης

Απάτη με «μαϊμού» απορρυπαντικά και καλλυντικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της γνωστής αλυσίδας super market στη Βόρεια Ελλάδα, Αρβανιτίδης, που αποτελεί την 7η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, παρασκεύαζαν και συσκεύαζαν απορρυπαντικά-«μαϊμού» πολύ γνωστών πολυεθνικών επιχειρήσεων, αλλά και καλλυντικά. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν σχεδόν 22.500 φιάλες παιδικού αφρόλουτρου και άλλων καλλυντικών, αλλά και 19 ντεπόζιτα χωρητικότητας ενός τόνου το καθένα, τα 13 από τα οποία είχαν πρώτη ύλη, έτοιμη να γεμίσει κενές φιάλες.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 45χρονο, που διατηρεί εταιρία παρασκευής καλλυντικών και απορρυπαντικών για πλυντήρια ρούχων και μετέφερε την…τεχνογνωσία του, ενώ χθες το πρωί προσήλθε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συνελήφθη ο 52χρονος διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, αλλά και της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, Χαρίλαος Αρβανιτίδης, καθώς επίσης και ένας 33χρονος Βούλγαρος, ο οποίος είχε ενοικιάσει τις αποθήκες.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε μετά από καταγγελίες, που έφτασαν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ όπως έγινε γνωστό, μετά από μήνυση υπαλλήλου μιας από τις εταιρίες παρασκευής συγκεκριμένου απορρυπαντικού, προέκυψε ότι η οικονομική ζημιά που θα προκαλούνταν από την πώληση 4.460 φιαλών, που βρέθηκαν στην αποθήκη, θα ξεπερνούσε τις 62.000 ευρώ.
Αστυνομικοί παρακολουθούσαν την κίνηση στις δύο αποθήκες στο Λάκκωμα και προχθές το βράδυ εισέβαλαν σε αυτές. Όταν μπήκαν στο εσωτερικό τους βρέθηκαν μπροστά σε τεράστιες ποσότητες απορρυπαντικών και καλλυντικών.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες πολύ γνωστής φίρμας υγρού απορρυπαντικού για πλυντήρια ρούχων και 20 φιάλες, άλλης μάρκας. Επίσης 630 φιάλες κρεμοσάπουνο επώνυμης μάρκας και 22.428 μπουκάλια αφρόλουτρου,τζελ μαλλιών και παιδικών καλλυντικών, αμερικάνικης φίρμας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Ακόμη, βρέθηκαν τρεις πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, 19 δεξαμενές, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτίο αποστολής της αλυσίδας super market για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.
Σε βάρος του 52χρονου επιχειρηματία, αλλά και του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και πλαστογραφία. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών άσκησε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη της αλυσίδας Αρβανιτίδης.
Ο 52χρονος, αδελφός ιδιοκτήτη ΠΑΕ, οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με βάση τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, που αφορά παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και πλαστογραφία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Μαζί του θα δικαστούν ένας 45χρονος κι ένας 33χρονος αλλοδαπός. Ο πρώτος φέρεται να είχε πρόσβαση και να εκμεταλλευόταν τις δύο αποθήκες (ιδιοκτησίας του 52χρονου) και ο δεύτερος κατηγορείται ότι τις νοίκιαζε από τον επιχειρηματία.
Επιπλέον η ασφάλεια Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παρήγγειλλε την χημική εξέταση των κατασχεθέντων προϊόντων, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητάς τους για τη δημόσια υγεία.

Πηγη :ΗΜΕΡΗΣΙΑ