Σελίδες

.....kana duo xazoi kai alvanoi kai pakistanoi ....



Στην είδηση ενός τοπικού blog “Αντιφασιστική συναυλία στην Αλεξάνδρεια”, το σχόλιο ήταν:
 zoro 15-04-2013 22:50
kai poioi tha einai nwmizeis kana duo xazoi kai alvanoi kai pakistanoi hahahahahhahah .
 Ηλίου φαεινότερο ότι  ήδη πιάσαμε πάτο σαν κοινωνία.
 Πως  άραγε να νοιώθει κάποιος , όταν συμμετέχει στο Αντιφασιστικό γίγνεσθαι, και ίσως είναι ο ένας από τους ...δυο χαζούς της ιστορίας ;
Για την.... ιστορία, η είδηση ήταν η εξής :
Αντιφασιστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:30, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας. Η συναυλία διοργανώνεται από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:
" Είναι καιρός τώρα που βιώνουμε τις συνέπειες μιας πολιτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει σωρεύσει πολλά δεινά στην κοινωνία μας. Ένα από αυτά, και ίσως το πιο ύπουλο, είναι η διάχυση φασιστικών και ναζιστικών ιδεών στα πιο ευάλωτα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Σχεδόν σαράντα χρόνια από την πτώση της λαομίσητης χούντας και εβδομήντα χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των Λαών, στον πιο αιματοβαμμένο πόλεμο που γνώρισε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα, οι νεοναζί της χρυσής αυγής προκαλούν και απειλούν ξανά τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι νεοναζί είναι ότι πιο σάπιο γεννάει το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα, στην παγκόσμια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, οι φασίστες επιδιώκουν να αποτελέσουν το τελευταίο χαρτί διάσωσής του, όπως δείχνει η αιματοβαμμένη ιστορική τους διαδρομή. Είναι επικίνδυνοι για τη δημοκρατία και την κοινωνία και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.
 Η χρυσή αυγή είναι μια δολοφονική συμμορία που στόχο έχει να καθυποτάξει την κοινωνία στον φόβο με τη βία. Πατούν πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που γεννάει αυτό το σύστημα για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Θέλει να διασπάσει την ενότητα τoυ λαού (εργαζομένων και ανέργων), χωρίζοντάς τους σε Έλληνες και ξένους, με φασιστικές ανοησίες «περί καθαρότητας του αίματος» και λαϊκιστικές κορώνες για την ανεργία, ρίχνοντας την ευθύνη στους μετανάστες και όχι στους καπιταλιστές που κλείνουν τα εργοστάσια, και τις πολιτικές των κυβερνήσεων που οδηγούν στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή ή θρησκεία. Οι μετανάστες έρχονται κυνηγημένοι από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των «αναπτυγμένων» χωρών. Οι Έλληνες, στο διάβα της ιστορίας μας, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και μετανάστευση.
 Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος για τα παιδιά που οι γονείς τους, παρά τη μακρόχρονη διαμονή στη χώρα, δεν έχουν άδειες παραμονής είναι παράλογη και άδικη.
Απαιτούμε πλήρη κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες.
 Η πάλη για πραγματική δημοκρατία, για τη μη επανάληψη της τραγωδίας του 1967, συνδέεται σήμερα με την πάλη ενάντια στους σημερινούς φασίστες, τη Χρυσή Αυγή, που λειτουργεί σαν τσιράκι του συστήματος. Αλλά και με την πάλη για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στο σύστημα που ανέχεται ή στηρίζει ανοικτά τη δράση των νεοναζί, που απαντά με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά σε όλους τους αγώνες από τις Σκουριές Χαλκιδικής μέχρι την Κερατέα. Που επιτάσσει τους απεργούς, συλλαμβάνει αγωνιζόμενους συνδικαλιστές. Ενάντια στην Τρόικα και την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται ότι… εμπνέονται από τη Χούντα για να περάσουν τα Μνημόνια, για να διαλύσουν τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος και να εξυπηρετήσουν ξανά τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των εργολάβων…
 Ενώνουμε τις δυνάμεις μας εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαίοι, σε μια ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στην πόλη της Αλεξάνδρειας, για να στείλουμε κι από εδώ ηχηρό μήνυμα στους φασίστες ότι είναι ανεπιθύμητοι. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις και συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας μας, για να στείλουμε τους φασίστες στο φυσικό τους χώρο, το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
 Οργανώνουμε την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση, καλώντας τους συμπολίτες μας, τα εργατικά σωματεία, συλλόγους, οργανώσεις και κινήματα, να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συναυλία την Κυριακή 21 Απρίλη ώρα 7:30 στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου.
Να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε προς κάθε κατεύθυνση τα επίκαιρα συνθήματα «Ποτέ ξανά φασισμός» και «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία».

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ