Σελίδες

καταγγέλλουν στον Ελληνικό λαό, την μεγαλύτερη λεηλασία της φύσης


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΟΣ  ΣΤΗΝ  ΔΙΝΗ  ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Οι ενεργοί πολίτες της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας, καταγγέλλουν στον Ελληνικό λαό, την μεγαλύτερη λεηλασία της φύσης, καθώς και την μεγαλύτερη ληστεία στη νεότερη ιστορία της χώρας, που αφορά στον φυσικό πλούτο του τόπου, στην κλοπή του Ελληνικού χρυσού.
Οι εθελόδουλες κυβερνήσεις, διαδεχόμενες στην εξουσία η μία την άλλη,  ξεπουλούν τον πολύτιμο ορυκτό πλούτο της χώρας, την περιουσία του λαού, με αντάλλαγμα  την επαίσχυντη πολιτική τους επιβίωση.
Έχοντας επίγνωση, ότι ζούμε στην δύνη των συνεπειών των  παρακμιακών  πολιτικών, που πιστά υπηρέτησαν οι εντολοδόχες κυβερνήσεις - ιδιαίτερα οι τελευταίες - έχουμε το «θράσος» να αντιστεκόμαστε, διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας στους αξιοπρεπείς αγωνιστές της Χαλκιδικής.
Η άθλια σύμβαση μεταβίβασης των δικαιωμάτων λάτευσης, των 317.000 στρεμμάτων της Β.Α. Χαλκιδικής, που έγινε νόμος του κράτους  τον Γενάρη του 2004, δύο μόλις μήνες πριν τις εκλογές, έγινε ο «χρυσός» τάφος της απερχόμενης τότε κυβέρνησης Σημίτη, όπως και της διάδοχης κυβέρνησης Καραμανλή, που ενέκρινε την Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση του έργου, δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009!
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο τηλεοπτικής προπαγάνδας, ένα ακραίο γεγονός στάθηκε ικανό να κατασυκοφαντηθεί ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής, αλλά και πολιτών που συμπαρίστανται. Υποκριτικά τα «καθεστωτικά» μέσα των Αθηνών, προσπαθούν να ευνουχίσουν την νοημοσύνη μας, προσπαθούν να παρουσιάσουν τους βιαστές συνειδήσεων, ως αρχαγγέλους, και τους αντιστεκόμενους πολίτες, ως υποψήφιους φονιάδες!
Ενώ ξαφνικά, ώ του θαύματος, «μπούκωσαν» από ολοσέλιδες διαφημίσεις και από τα ευρώ  της εταιρείας !
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα, που αφορούν στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης:
●   Γιατί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάσθηκαν από την ΤVΧ Ηellas στο ελληνικό Δημόσιο αντί 11 εκατ. ευρώ, και γιατί το ελληνικό Δημόσιο την ίδια ημέρα τα πούλησε μαζί με άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, στην ίδια τιμή των 11 εκατ. ευρώ;
●   Γιατί έγινε μεταβίβαση των Μεταλλείων στην αγοράστρια εταιρεία, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, όπως προβλέπεται από το νόμο;
Αναπάντητα επίσης και τα ερωτήματα που αφορούν στο περιβάλλον:
Το έργο δεν αφορά σε μεμονωμένη τεχνική παρέμβαση, αλλά έχει μορφή γενικότερου εγχειρήματος, που η συνολική επίδραση στο φυσικό περιβάλλον (νερό ύδρευσης και άρδευσης, αρχαιολογικά μνημεία, σπάνια οικολογικά  χαρακτηριστικά), καθώς και στις υφιστάμενες οικονομικές δραστηριότητες (τουρισμός, γεωργία, αλιεία, μελισσοκομία), δεν έχει καν΄ αξιολογηθεί από την περιβόητη Μ.Π.Ε. του έργου! Είμαστε απολύτως σίγουροι πως ακόμη και αυτοί που την ενέκριναν, δεν την διαβάσανε, απλά εκτέλεσαν διαταγές !

●    Ποια η αξιοπιστία της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όταν η ίδια Ελληνική πολιτεία μεταβιβάζει δια νόμου, το κόστος αποκατάστασης του περιβάλλοντος στους πολίτες;  Mε τον Ν. 3220/04 το ελληνικό δημόσιο όρισε ότι: «Για βλάβες του περιβάλλοντος ή ζημιές τρίτων,  οι οποίες επήλθαν ή τα γενεσιουργά αίτια ανάγονται σε χρόνο πριν από την δημοσίευση που κυρώνει την παρούσα σύμβαση, η αγοράστρια δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη», τι να συμπεράνει κανείς, ότι η υποχρέωση για αποκατάσταση των καταστροφών μένει «προίκα» σε εμάς, ότι τα 50.000.000 € της εγγυητικής επιστολής είναι αέρας κοπανιστός!
Με ποια λογική τα πολύτιμα αποθέματα της χώρας και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής, διατίθενται στο διεθνές λόμπυ του χρυσού, με μόνο αντάλλαγμα τις προσφερόμενες, ομολογουμένως κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας, θέσεις απασχόλησης; Αυτές υπήρχαν και θα υπάρχουν, όσο υπάρχει ο ορυκτός πλούτος, μένουν «χρυσή» παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, στα παιδιά των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής!
Δεν είναι απαραίτητο να ξεπουληθούν κάτω απ΄ τις άθλιες οικονομικές συνθήκες, που οι ίδιοι οι «επενδυτές», επέβαλαν στην χώρα!
Αυτά τα ζητήματα, ουδέποτε απασχόλησαν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης!
O Υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας στη συνεδρίαση της Βουλής στις  8.1.2004, που κύρωσε τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με την TVX και τη σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»  ανέφερε:
«Μεταβιβάζουμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στο Νέο Επενδυτικό Σχήμα, με Έλληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε δύο ενότητες.
Την EUROPEAN GOLDFIELDS με 30%, πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα με διεθνείς τράπεζες όπως η ROTHSCHILD, η DEUTSCHE BANK, η DUNDEE BANK, η ROYAL BANK OF CANADA και άλλα ιδρύματα.
Η δεύτερη ενότητα με 21% είναι η εταιρεία GLOBAL MINERAL RESOURCES…… Το Ελληνικό σχήμα αποτελείται από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με επικεφαλής τις ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ….», και ιδιώτες.
● Γνωρίζουμε πλέον καλά σε αυτόν τον τόπο, και τον ρόλο των τραπεζών, και των εταιριών , αλλά και των φυσικών πρόσωπων πίσω απ΄ αυτές, γνωρίζουμε καλά τους πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας, τους εθελόδουλος πολιτικούς - δεν τους εμπιστευόμαστε.
 ●  Γνωρίζουμε πιο είναι το καθήκον μας, αντίσταση στην επιχειρούμενη λεηλασία της φύσης και του πλούτου της χώρας, αλληλεγγύη στον  αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Τους ευχαριστούμε γι΄αυτό!
Ο Ελληνικός λαός  έχει πλούσια  ιστορία αγώνων για ελευθερία και δικαιοσύνη, ποτισμένη με άφθονο αίμα, ας το έχουν υπόψη τους, τόσο οι Καναδοί «επενδυτές», όσο και τα ντόπια γιουσουφάκια τους.

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος - αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος - σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».
                                                                                         Ν . ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
Νάουσα    14/4/2013                       Ανεξάρτητη   Πρωτοβουλία   Νάουσας