Σελίδες

ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Με τη συμμετοχή των «Αλεξανδρινών Φωνών» σε μεγάλη συναυλία στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και της «Μελισσάνθης» σε δύο πόλεις της Βουλγαρίας, συνεχίστηκαν τον Απρίλιο οι πετυχημένες εμφανίσεις των χορωδιακών συνόλων του δήμου Αλεξάνδρειας στο εξωτερικό.
Στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης – ένα από τα τελευταία εναπομείναντα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλης – η μικτή χορωδία-Χορωδιακό Εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές», στις 20 Απριλίου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης το πολυβραβευμένο πρόγραμμά της (Αργυρό βραβείο στη Βενετία το 2010 και Βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο Βερολίνο το 2011). Υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Θεοδωρίδου, με συνοδεία στο τραγούδι της soprano κ. Μελίνας Πασχαλίδου, συνεργάτιδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της mezzo-soprano κ. Μάγδας Καραμούσα, η χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας μάγεψε το κοινό με την ποιότητα και το πολύ όμορφο ελληνικό πρόγραμμά της, ενώ η κ. Θένια Σισμανίδου παρουσίασε με την κιθάρα της ένα πρόγραμμα με σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Τη χορωδία συνόδευσαν ο κ. Κώστας Παντελίδης στο πιάνο, ο κ. Κυριάκος Σαββόπουλος στο μπουζούκι και η κ. Θένια Σισμανίδου στα κρουστά.
Η νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» του δήμου Αλεξάνδρειας, για μια ακόμη φορά διαφήμισε τη χώρα μας στο Εξωτερικό. Αυτή τη φορά στις πόλεις Haskovo και Harmanli της Βουλγαρίας, στις 27 και 28 Απριλίου αντίστοιχα. Στο Κέντρο Νεότητας του Haskovo, μιας από τις ομορφότερες πόλεις της γειτονικής χώρας, τη χορωδία υποδέχτηκε η Μαέστρος κ. Tsvetkova και η χορωδία της με ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ενώ στη συνέχεια, ανταποδίδοντας, η «Μελισσάνθη» παρουσίασε ένα χορωδιακό πρόγραμμα με pop μουσική. Την επόμενη μέρα, στο ολοκαίνουργιο Πολιτιστικό Κέντρο στο Harmanli, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Harmonia», δόθηκε η επίσημη συναυλία με Ελληνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή της τοπικής χορωδίας «Slavei» και μιας χορωδίας από τη Γαλλία. Μαζί με την «Μελισσάνθη» εμφανίστηκε και το νέο «Πολυφωνικό», μία χορωδία δωματίου αποτελούμενη από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τα νεαρά μέλη της «Μελισσάνθης» που πραγματοποίησαν μια καταπληκτική εμφάνιση. Τις χορωδίες διηύθυνε η κ. Ελένη Θεοδωρίδου. 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ











Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 και ώρα 18:00, συζήτησε, μετά από αίτημα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας", κ. Χρήστου Αλευρά, το θέμα σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του δημάρχου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με την αριθ. 138/2012 απόφασή του, την έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο:
* Άμεση ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων υποδοχής λαθρομεταναστών και ειδικότερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
* Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες – πρόσφυγες, για να περιθάλπονται, σιτίζονται, στεγάζονται, να λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, και αναλόγως των περιπτώσεων, ή να τους δίδονται ταξιδιωτικά έγγραφα σε συνεννόηση με τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή να απελαύνονται στις χώρες τους.
* Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
* Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους διώκονται πολιτικά ή λόγω εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
* Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων όσων μεταναστών – προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.
* Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις.
* Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και προέρχονται από γονείς που νομίμως διαβιούν στη χώρα μας και να δοθεί ιθαγένεια στους νόμιμους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις και σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας.


Ζήτημα αξιοπρέπειας η ήττα του μετώπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - «Διευθυντηρίου».


Του Γιώργου Ουρσουζίδη *
       Με χαρτιά τυπωμένα στα πιεστήρια της Ε.Κ.Τ., μιας τράπεζας απόλυτα ελεγχόμενης από τον Γαλλογερμανικό άξονα, οι «δεξαμενές σκέψης» της Νέας Τάξης Πραγμάτων επινόησαν και δημιούργησαν τα τεχνητά «χρέη» σε βάρος  λαών με  «εντολοδόχες» κυβερνήσεις. Απαιτούν σήμερα από τον Ελληνικό λαό να τα επικυρώσει, και να τα νομιμοποιήσει  με την ψήφο του.
Απαιτούν την διαχρονική υποταγή της χώρας στα ανίερα συμφέροντα τους, και την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των υπόλογων, ντόπιων και ξένων! 
       Το τύπωμα χρήματος, αποκλειστικό προνόμιο της Ε.Κ.Τ. σε επίπεδο ευρωζώνης, προνόμιο το οποίο επινοήθηκε για ένα και μόνο συγκεκριμένο σκοπό: Την ανεξέλεγκτη «διάθεση» χρήματος, με άμεση συνέπεια την υπερθέρμανση – υπερκατανάλωση και εν τέλει την   υπερχρέωση των ευάλωτων οικονομιών, και επακόλουθα τον έλεγχο όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, δηλαδή του πλούτου των λαών, ώστε να διατηρηθούν στην επαίσχυντη θέση τους οι «αόρατες» δυνάμεις που μας κυβερνούν και μας καταδυναστεύουν.
        Μεθοδευμένα, και όχι τυχαία, προέκυψε η κατάρρευση   της χώρας και η οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, με στόχο  την απομείωση των οικονομικών μεγεθών, ώστε να καταστεί η χώρα ευάλωτη, και ταυτόχρονα εφικτή η αρπαγή του φυσικού πλούτου και των υποδομών της, με εξευτελιστικά ανταλλάγματα. Ήταν ή όχι,  εντελώς απαραίτητο το μνημόνιο για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου; Κάποιοι φρόντισαν επιμελώς γι΄αυτό, οι «δεξαμενές σκέψης» της δύσης έκαναν καλά την δουλειά τους!
        Οι φυσικοί πόροι οποιασδήποτε χώρας ανήκουν στο λαό της. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της άνετης διαβίωσης, μιας μικρής μειοψηφίας μεταλλαγμένων ανθρωποειδών, να υποδουλώνονται ανθρώπινες ψυχές και να εκχωρείται το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
         Καθώς βαθαίνει η κρίση και η ύφεση συγκλονίζει την χώρα, οι εκβιασμοί των κομμάτων που μονοπώλησαν την διακυβέρνηση της χώρας, και συγκυβέρνησαν προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο «μονόδρομο» και στην πλήρη υποδούλωση (μνημόνιο),συνεχίζουν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό, θέτοντας το ψευτοδίλημμα: «ή εμείς ή τα τανκς» !  
         Και ενώ, ο Ζαν Λικ Μελανσόν επικεφαλής της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Γαλλία, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δήλωνε: «Δεν είναι καν μάχη μιας χώρας, στόχος μας είναι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να ανατρέψουμε την τάση στην Ευρώπη που κρατάει και καταπιέζει τους λαούς κάτω από τον άξονα Σαρκοζί- Μέρκελ, θα πρέπει να τσακίσουμε τον άξονα αυτό στη Γαλλία», ο συνασπισμός των πολιτικών  δυνάμεων της χώρας που επέβαλε το μνημόνιο, εξακολουθεί να  επιμένει πως έπραξε ορθά, «σώζοντας» την χώρα!  Άραγε από ποιούς;
          Αναρωτιέται κανείς, από πού αντλούν το θράσος, ώστε να εμφανίζονται ως «σωτήρες», όταν οι ίδιοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την κατάρρευση της χώρας, προκειμένου να διατηρήσουν τις «καρέκλες» τους και τα  «χαρτοφυλάκια» τους (sic)!
          Οι γαλαζοπράσινοι ψάχνουν για «αυτοδυναμίες», και οι πρασινογάλαζοι  για «αξιοπρεπείς ήττες», ούτε ψήλος στον κόρφο τους, θα υποστούν ακριβώς αυτό που τους αξίζει, για την προκλητική αμέλεια, την πρωτοφανή ανάλγητη συμπεριφορά,  αφού περιφρόνησαν και αγνόησαν τους πολίτες, όταν επέβαλαν τους επαχθείς όρους του μνημονίου!
         Παράλληλα στις 6 του Μάη, πρέπει σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους «εταίρους» μας, αυτό που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ιστορία του τόπου, αυτό που ορίζει η «ώριμη οργή» που όλοι νοιώθουμε, ένα δυνατό ΟΧΙ στα νοσηρά μυαλά που τροφοδοτούν τους λαούς με μίσος και διχόνοια, υπηρετώντας το σάπιο κατεστημένο των οικονομικών και πολιτικών ανομολόγητων συμφερόντων, του διεθνούς «Διευθυντηρίου».
         Η 7η του Μάη, θα είναι η αφετηρία ενός δύσκολου αγώνα επιβίωσης, που ούτως ή άλλως έχουμε μπροστά μας, και πρέπει να μας βρει αποφασισμένους και αξιοπρεπείς !

«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ...

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί, και ψωριασμένοι οι σκύλοι,
 κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και  πόρνη η Ρωμιοσύνη.» 
                                                                        Κωστής Παλαμάς




Ο Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος είναι αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΚΜ Ημαθίας και μέλος της «Αντιπροσωπείας» του ΤΕΕ/Τ.Κ.Μ.
                                                                       

Πως ο εκλογικός νόμος αλλοιώνει το εκλογικό αποτέλεσμα !


Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπιστώνει κανείς τα εξής:
Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε -κι εδώ είναι το ζήτημα- ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.
Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό; Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;   Έχουμε και λέμε :
Από τους 1000 ΝΔ θέλουν 240 ,στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%
Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 800 ΝΔ θέλουν 240, στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/800 = 30% !
Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ' τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 750 ΝΔ θέλουν 240,στους 100 πόσοι; ( Χ;)
τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !
Κι αν απ' τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 690 ΝΔ θέλουν 240, στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/690 = 34,8% !!
Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε. Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.
Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% -και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.
Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε
Από τους 590 ΝΔ θέλουν 240, στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !!
Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι
Από τους 590 πολίτες ΝΔ θέλουν 240, από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;) και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες
Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !
Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τους Πασόκους μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.
Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:
Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εαν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:
Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240 ,από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)   Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.
Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...
Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:
Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.
Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.
Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα. οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Από το Blog Μακελειό

Επιστολή προς τους Γονείς για τα ναρκωτικά.


Αγαπητοί Γονείς
 Κατατέθηκε όπως γνωρίζετε τον περασμένο Ιανουάριο προς ψήφιση στην Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, το σχέδιο νόμου για την αποποινικοποίηση της χρήσης  των ναρκωτικών ουσιών. Οι υπέρμαχοι της αποποινικοποίησης ισχυρίζονται ότι:
«Μέσω της νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας κάνναβης, θα παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα». ‘Oμως, είναι γνωστό πως δίπλα στο νόμιμο εμπόριο των αλκοολούχων ή των τσιγάρων αναπτύσσεται ένα πιο κερδοφόρο παράνομο εμπόριο. Δίπλα στη νόμιμη πορνεία υπάρχει και αναπτύσσεται η παράνομη. Το Άμστερνταμ, όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης και υπάρχει ο διαχωρισμός «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, έχει γίνει κέντρο τους διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και από τις πρώτες πόλεις σε εγκληματικότητα στον κόσμο. Οι Ολλανδικές αρχές εξετάζουν ακόμη και την κατάργηση της αποποινικοποίησης. Να σημειωθεί ότι το 1997 οι Ελβετοί μέσα από δημοψήφισμα αποφασίζουν υπέρ της ελεύθερης χορήγησης ηρωίνης από το κράτος, σε σοβαρά εθισμένους χρήστες. Μόλις ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε οδήγησε το 75% των ίδιων Ελβετών ψηφοφόρων να πει «όχι» στην πρόταση νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών και, μάλιστα, στο όνομα του αγώνα ενάντια στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών.  Το 2007 ο μαθητικός πληθυσμός της Ελβετίας κατείχε την τρίτη θέση και της Ολλανδίας την πέμπτη θέση στην Ευρώπη στη χρήση παράνομων
«Με το νέο νομοσχέδιο οι χρήστες δε θα μπαίνουν φυλακή». Όμως εξακολουθούν να φυλακίζονται όχι μόνο χρήστες, αλλά ακόμη και απεξαρτημένοι επειδή έκλεψαν μικροαντικείμενα όταν ήταν στη χρήση. Την ίδια στιγμή με διάφορες πολιτικές και τεχνάσματα αφήνονται ελεύθεροι οι έμπόροι ναρκωτικών.
   «Η αποποινικοποίηση θα οδηγήσει στη μείωση των χρηστών και της ζήτησης ουσιών». Όμως η ζήτηση των ουσιών δεν σχετίζεται με το αν οι ουσίες είναι νόμιμες ή παράνομες. Η χρήση και η εξάρτηση συνδέονται με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Η ζήτηση μπορεί να μειωθεί μόνο μέσα από την πρόληψη, και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το μοντέλο της Ολλανδίας με την ελεύθερη εμπορία και χρήση των παράγωγων της κάνναβης, αύξησε τους εξαρτημένους από ναρκωτικά κατά 44% στα 6 χρόνια εφαρμογής του. Τον Αύγουστο του 2004, «η ολλανδική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι "η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη" ούτε για τους χρήστες, ούτε για την κοινωνία. Τα coffee shops (χώροι όπου πωλείται νόμιμα και επιτρέπεται η χρήση κάνναβης) "δεν είναι άμοιρα ευθυνών" και σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό όσων  βρίσκονται κοντά σε σχολεία» (Ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών 2005).
 «Η αποποινικοποίηση θα σταματήσει το δρόμο προς τα "σκληρά" ναρκωτικά». Όμως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο λόγος που οδηγεί έναν άνθρωπο στην εξάρτηση από το χασίς, θα τον οδηγήσει και σε πιο «σκληρές» ουσίες. Τα αίτια που γεννούν την τοξικοεξάρτηση είναι κοινά. Δεν διαχωρίζονται σε «σκληρά» και «μαλακά». Οι μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν πως το 75% των ηρωινομανών πειραματίστηκαν αρχικά με κάνναβη.
Είναι πρόσφατη η σχετική εμπειρία της  Αργεντινής. Ας θυμηθούμε τι είπε ο κ. Βάλδο Φερράρι, Διευθυντής λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών του δήμου του Μπουένος Άιρες, όταν διοχετεύθηκε στην
αγορά το «πάκο» ένα πολύ φθηνό ναρκωτικό, το οποίο βλάπτει τα εγκεφαλικά κύτταρα:  «Υπήρξε μια στρατηγική για να γίνει δημοφιλές το 2001 και κυρίως το 2002, όπου επίτηδες αποσύρανε από την αγορά τα δύο ναρκωτικά που στην Αργεντινή ακόμα είναι παράνομα
και μεγάλης χρήσης, τη μαριχουάνα και την κοκαΐνη -και γεμίσανε οι δρόμοι με πάκο.  Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια ολόκληρη γενιά. Έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δεν θα είχε δουλειά , δεν θα είχε θέση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, δεν θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί με κανέναν τρόπο με τον οποίο οι γενιές καταλαμβάνουν τον χώρο τους στη κοινωνία. Και επιπλέον, δεν έπρεπε να είναι παρούσες για να αντιμετωπίσουν και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές εξουσίες».
Η προπαγανδιστική δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει ως ακρογωνιαίο λίθο την ιατρικοποίηση του προβλήματος των ναρκωτικών, δηλαδή να απογυμνωθεί το πρόβλημα από τις κοινωνικές και οικονομικές του αιτίες. Στα περισσότερα ΜΜΕ, εκδηλώσεις, βιβλία κ.λπ., κυριάρχησαν αντιδραστικά και αντιεπιστημονικά ιδεολογήματα που έδιναν ιατρικές και βιολογικές «απαντήσεις» στο πρόβλημα.
            Ο τοξικοεξαρτημένος βαφτίζεται συστηματικά - με τεράστιες δόσεις «φιλευσπλαχνίας» - ως «άρρωστος» και «ασθενής», ώστε να ακούγεται «λογικό» ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, για να πάρει το φάρμακό του! Το 2008 το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής προσεγγίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών ως «αυτοπροκαλούμενη χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο», και ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία.  «Αυτοπροκαλούμενη», άρα ευθύνεται ο ίδιος ο χρήστης. «Χρόνια», άρα δεν υπάρχει λόγος για απεξάρτηση, πάρε υποκατάστατα. «Υποτροπιάζουσα», οπότε γιατί να μεριμνήσει το κράτος για την κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων, γιατί να έχουν δικαίωμα στη δουλειά, αφού ανά πάσα στιγμή θα «ξανακυλήσουν»...
          Έτσι, το σύστημα αποενοχοποιείται, απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη και υποχρέωση, το θύμα γίνεται θύτης του εαυτού του και ακούγεται ως «λογική» η συντήρησή του στη ζωή.
          Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ να κυριαρχούν στο γεωγραφικό χάρτη της χώρας, διαρκώς να εξαπλώνονται, να προβάλλονται ως «πρωτοπόρα και εύκολα».
         Ας εξετάσουμε όμως αυτά τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ με την χορήγηση οπιοειδών ουσιών, οι οποίες επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν εξάρτηση, όπως και τα υπόλοιπα ναρκωτικά.
         Οι ουσίες που χορηγούνται είναι η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ για τις ιδιότητες των παραπάνω νόμιμων ναρκωτικών ουσιών.Η
μεθαδόνη χαρακτηρίζεται από παρόμοια χημική δομή και δράση με τη
μορφίνη και η δράση της διαρκεί πολύ περισσότερο από της ηρωίνης. Μία
δόση μεθαδόνης διαρκεί για τουλάχιστον 24 ώρες, ενώ μια δόση ηρωίνης για λίγες ώρες. Η βουπρενορφίνη χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο ως υποκατάστατο της ηρωίνης, αλλά και για τη σωματική αποτοξίνωση από τη μεθαδόνη.  Η δράση της αρχίζει μετά από 30 περίπου λεπτά και
διαρκεί, ανάλογα με τη δόση, έως και τρεις μέρες!  Η χρήση
κατασταλτικών ουσιών, όπως είναι το αλκοόλ ή τα υπνωτικά χάπια, μαζί με βουπρενορφίνη ή μεθαδόνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερδοσολογία (overdose) και να επιφέρει το θάνατο.
          Η πιθανότητα υπερδοσολογίας είναι πολύ μεγάλη για τους εξής λόγους: Η «εξασφαλισμένη» από το κράτος «νόμιμη» δόση του χρήστη δεν τον καλύπτει και  αναζητά μαζί με αυτή και τη συμπληρωματική «παράνομη».  Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Η περιοχή γύρω από τις μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ μετατρέπεται σε πιάτσα διακίνησης που τώρα θα μεταφερθεί μέσα ή γύρω από τα νοσοκομεία.
         Δεύτερον, όλα τα υποκατάστατα έχουν δράση μόνο απέναντι στη χρήση ηρωίνης και όχι της πολυτοξικομανίας, της παράλληλης, δηλαδή, χρήσης διαφόρων ουσιών (κοκαΐνης, χασίς, «έκσταση», αλκοόλ, ηρεμιστικών κ.ά.). Όμως σήμερα, πάνω από το 70% των χρηστών κάνει παράλληλη χρήση ουσιών (σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ) και μόνο αυτό το γεγονός καταρρίπτει τις αντιεπιστημονικές θεωρίες για το λόγο ύπαρξης των προγραμμάτων αυτών. Πόσα υποκατάστατα θα χορηγούνται;  Για πόσες ουσίες;  Κάθε προσπάθεια αποτοξίνωσης, απεξάρτησης με υποκατάστατο που είναι ενεργό μόνο απέναντι στην ηρωίνη όχι μόνο είναι εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία, αλλά θέτει και σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων.
        Οι διεθνείς έρευνες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Μόνο σε μια δεκαετία (1994 - 2004) στις ΗΠΑ, οι θάνατοι από μεθαδόνη και τα περιστατικά υπερβολικής δόσης από τη συγκεκριμένη ουσία αυξήθηκαν κατά 390%! Στη Δανία σχεδόν οι μισοί θάνατοι από ναρκωτικά (44%) οφείλονται στη μεθαδόνη. Στη Γερμανία σ' ένα χρόνο σημειώθηκαν 350 θάνατοι από βουπρενορφίνη. (Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και Εκθέσεις του ΟΗΕ «για την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ευρώπη και τη Νορβηγία»).
         Σήμερα τα «στεγνά» προγράμματα της χώρας μας (αυτά στα οποία δε χορηγείται κανένα φάρμακο, που εστιάζουν στην ψυχολογική υποστήριξη του ατόμου και τη δημιουργία ενός άλλου τρόπου ζωής μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με κύριο στόχο την πλήρη και οριστική αποχή από ουσίες) έχουν να επιδείξουν αξιοζήλευτα αποτελέσματα.  Πάνω από το 70% των χρηστών που ολοκληρώνουν ένα «στεγνό» πρόγραμμα έχουν απεξαρτηθεί (στοιχεία του ΚΕΘΕΑ). Γιατί ο τοξικομανής συστηματικά, «στραγγαλίζονται» οικονομικά και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό και δομές, ενώ υπάρχουν νομοί της Ελλάδας που δεν έχουν ούτε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Σε αντίθεση, τα προγράμματα υποκατάστασης ― που συνιστούν διαχείριση και συντήρηση του προβλήματος ― εξαπλώνονται διαρκώς και από το 1996 που λειτουργούν στη χώρα μας δεν έχουν δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία για την ...αποτελεσματικότητά τους!  Ήδη, ο ΟΚΑΝΑ μετράει 25 Μονάδες Υποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα ― είτε ως αυτόνομες μονάδες είτε σε συνεργασία με τις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τα τοπικά νοσοκομεία και το ΙΚΑ ― και στόχος είναι να δημιουργηθούν τουλάχιστον 8 νέες μονάδες σε νοσοκομεία της Αθήνας. Η πριμοδότησή τους συμφωνεί με την πολιτική της ΕΕ, που προσδιορίζει το πρόβλημα ως ιατρικό και καθιστά την υποκατάσταση αιχμή του δόρατος της υποτιθέμενης αντιναρκωτικής πολιτικής της.  Η υποκατάσταση κυριαρχεί σε όλα τα κράτη - μέλη της EΕ καλύπτοντας πάνω από τα 2/3 των προγραμμάτων, ενώ τα «στεγνά» προγράμματα καλύπτουν μόλις το 1/3 των θέσεων θεραπείας.
             Για τους ανωτέρω λόγους η  Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς ζητάει για να αποσυρθεί τώρα το λεγόμενο "εθνικό σχέδιο δράσης" για τα ναρκωτικά. Να διαμορφωθεί ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης, ικανό να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Να αυξηθούν τώρα οι κρατικές δαπάνες υπέρ των υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης και έρευνας.  Για πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανεξέταση των απεξαρτημένων.
 Όχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά.
Άρνηση του διαχωρισμού μαλακών - σκληρών.
Όχι στην αποποινικοποίηση του χασίς.
Πολιτική «μείωσης της ζήτησης» και όχι «μείωσης της βλάβης».
Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης.
Πλήρης εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
Αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για κοινωνική πολιτική και εφαρμογή πανελλαδικού αντιναρκωτικού σχεδίου δράσης.
Θέσπιση προγράμματος για την εφαρμογή πρωτογενούς πρόληψης που θα στοχεύει τα αίτια και όχι τα αποτελέσματα της τοξικομανίας (εκπαίδευση, εργασία, οικογένεια, πολιτισμός, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΜΜΕ, στρατός).
Όχι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης.
Όχι στα προγράμματα υποκατάστασης τα οποία συντηρούν το πρόβλημα και δεν το θεραπεύουν.
Θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. 
Συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων στα κέντρα χάραξης αντιναρκωτικής πολιτικής.
Τα παραπάνω είναι ζητήματα που αφορούν την ίδια τη ζωή και κυρίως των
νέων.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων

Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
 Παντελής
Χατζησωτηρίου               Κατερίνα Τσαμούτη

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ!!!!
Π Ρ Ο Ω Θ Η Σ Τ Ε  ΤΟ  ΣΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ   !!!!!!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Την Δευτέρα 23 Απριλίου το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει δύο συνεδριάσεις. Στις 6 το απόγευμα, σε ειδική συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την αποδοχή της παραίτησης του αντιπροέδρου κ. Ιωάννη Απατσίδη, ο οποίος με γραπτή δήλωσή του ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και θα εκλέξει νέο αντιπρόεδρο, ενώ θα ακολουθήσει, στις 7 μ.μ., τακτική συνεδρίαση με τα παρακάτω θέματα:
1.      Λήψη απόφασης για τον αναπλειστηριασμό με επανακαθορισμό των όρων εκμίσθωσης του υπ’ αριθμ. 895 αγροτεμαχίου, μετονομασθέν σε 895Α, έκτασης 249.438 τ.μ., του αγροκτήματος Λουτρού Δήμου Αλεξάνδρειας.
2.      Λήψη απόφασης για ακύρωση της διαδικασίας και ανάκληση των υπ’ αριθμ. 148/2007 και 149/2007 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Αλεξάνδρειας που αφορούν στην εκμίσθωση των υπ’ αριθμ. 116 και 144 αγροτεμαχίων αγροκτήματος Σχοινά Δήμου Αλεξάνδρειας.
3.      Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση ή μη των υπ’ αριθμ. 116 και 144 αγροτεμαχίων αγροκτήματος Σχοινά Δήμου Αλεξάνδρειας, έκτασης 157.423 τ.μ. και 219.247 τ.μ. αντίστοιχα, και καθορισμός των όρων εκμίσθωσης με διενέργεια δημοπρασίας πλειοδοτικού διαγωνισμού, λόγω ύπαρξης σχετικών γνωμοδοτήσεων των αρμοδίων υπηρεσιών.
4.      Έγκριση ή μη της αριθμ. 23/2012 απόφασης Δ.Σ. του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012».
5.      Έγκριση δαπανών φιλοξενίας παιδιών με ειδικές ανάγκες του Δήμου μας και παιδιών οικονομικά αδυνάτων δημοτών σε θερινή κατασκήνωση.
6.      Έγκριση έκθεσης εκκαθαριστών επί του ισολογισμού έναρξης εκκαθάρισης 28-02-2011 της υπό εκκαθάριση αμιγούς «Επιχείρησης Δημοτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας (Ε.Δ.ΑΝ.ΑΛ.)».
7.      Λήψη απόφασης για προμήθεια ή μη ειδών διατροφής για τους δικαστικούς υπαλλήλους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και τυχόν επαναληπτικών αυτής-Διάθεση σχετικής πίστωσης.
8.      Έγκριση ή μη της αριθμ. 36/2012 απόφασης Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με θέμα «πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για έξοδα παράστασης προέδρου και μελών Δ.Σ.».
9.      Τροποποίηση δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
10.  Απευθείας ανάθεση της προμήθειας γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείου, λόγω ματαίωσης του σχετικού διαγωνισμού.

Αν τους ξαναψηφίσουμε θα «φταίει ο Θεός που μας μισεί!»;


Π Α Σ Ο Κ Ο Ν Ε Ο Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α !
      Όταν κατανοήσουμε πλήρως τα αίτια της κρίσης και αναγνωρίσουμε τους πρωταίτιους, φοβάμαι ότι πλέον θα είναι πολύ αργά. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, προσπαθώντας να αναλύσουμε σε βάθος τα αίτια που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, αυτό, ούτε εύκολο είναι, ούτε ασφαλές, άλλωστε η ημιμάθεια αποτελεί προϋπόθεση στην αποτυχία.
        Μπορούμε όμως, να εμπιστευθούμε την κοινή αντίληψη για τα πράγματα που   όλοι διαθέτουμε, ούτως ή άλλως αυτή καθορίζει την ψήφο μας, μπορούμε επίσης να εμπιστευθούμε τις διαχρονικές αλήθειες που οι  άνθρωποι του πνεύματος   μας άφησαν πολύτιμη παρακαταθήκη, ώστε να υπάρξει η ορθή αντίδραση στα πρωτόγνωρα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε.
         Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα δεν προέκυψε ξαφνικά, και όχι φυσικά, επειδή «φταίει ο Θεός που μας μισεί!», αλλά μάλλον επειδή «φταίει το κεφάλι το ξερό μας», αφού ανεχόμαστε επί σειρά δεκαετιών να μας διοικούν και να μας εμπαίζουν οι πολιτικάντηδες του συστήματος.
         Ποιοι διοίκησαν τη χώρα τον τελευταίο μισό αιώνα, μήπως τίποτα UFO που έπεσαν απτόν ουρανό, ή μήπως συγκεκριμένες  πολιτικές φατρίες, που ελέγχονται από τους  οικονομικούς μεγαλοπαράγοντες του τόπου;
         Ποιοί ενώ γνώριζαν ότι η χώρα βυθίζεται σε τέλμα, συνέχιζαν την πολιτική των ασύστολων δαπανών και της συντήρησης του άθλιου κράτους των «ημετέρων», προκειμένου να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, και βεβαίως τις μίζες τους;   
         Μήπως ο διογκωμένος Δημόσιος τομέας δεν είναι αυτούσιο δημιούργημα των κυβερνήσεων που με συνέπεια υπηρέτησαν τον καιροσκοπισμό, η λύση είναι απλή και ανέξοδη, αρκεί να πάψει η μάστιγα που λέγεται «πολιτική παρέμβαση» και να αφεθούν να λειτουργήσουν ελεύθερα οι θεσμοί και η αξιοκρατία.
          Μήπως δεν είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., οι οποίες δαπανώντας υπέρογκα ποσά, ώστε να διατηρηθούν στην εξουσία, αύξησαν κατακόρυφα το έλλειμμα και τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας; Αυξάνοντας πρόσκαιρα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, και εκθέτοντας ταυτόχρονα το μέλλον των επόμενων γενιών στην πλέον επαχθή  τοκογλυφία που γνώρισε ο τόπος.
          Πόσες φορές άραγε, δεν υποσχέθηκαν «λύσεις» και μάλιστα «εγγυημένες», με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να υπεραμύνονται των «μονόδρομων» και των «εγγυημένων λύσεων», ενός οφθαλμοφανούς σάπιου και  αισχρού πολιτικού συστήματος; Με το αζημίωτο βεβαίως! 
          Κατά τη διάρκεια της αλματώδους ανάπτυξης της δεκαετίας, που προηγήθηκε της κρίσης, οι τράπεζες αποκόμισαν τεράστια κέρδη μέσω ειδικών προνομίων και της σιωπηρής υποστήριξης των κυβερνήσεων της χώρας. Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, αναπτύχθηκε μια φούσκα στα ακίνητα, που όταν έσκασε προκάλεσε σημαντικές απώλειες, ακόμη και την αφερεγγυότητα των τραπεζών. Ενώ τα κέρδη των τραπεζών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ήταν ιδιωτικά, οι απώλειές τους κοινωνικοποιήθηκαν, η τελευταία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, εγγυήθηκε για το σύνολο των υποχρεώσεων των Ελληνικών τραπεζών, πληρώνοντας βέβαια ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του, ως μη όφειλε! Ουσιαστικά, ο Ελληνικός λαός αναγκάστηκε να αναλάβει τα χρέη των τραπεζών, και φυσικά   δεν επετράπη η λαϊκή ετυμηγορία γι΄αυτό το «σχέδιο διάσωσης», διότι δεν ήταν καθόλου βέβαιο, ότι οι Έλληνες θα το ενέκριναν με την ψήφο τους.
         Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ομηρία της χώρας επιβλήθηκε βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου, πολύ καλά μελετημένο από τους γνωστούς οίκους αξιολόγησης (ανοχής) της Ε.Ε., που αφού υπερχρέωσε την χώρα, και μάλιστα σε βαθμό πέραν κάθε αμφισβήτησης, σε ότι αφορά την αδυναμία αποπληρωμής, αμέσως μετά ακολούθησε το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας.
         Ο «ελληνικός χρυσός» στη Χαλκιδική, στην Θράκη, στο Κιλκίς, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Δ. Ελλάδα, στο Ιόνιο και στην Κρήτη, το διαβόητο πρόγραμμα «Ήλιος», τα φιλέτα του «Ελληνικού» και της Μονής Τοπλού στο Λασίθι, οι Α.Ο.Ζ. με τα πλούσια κοιτάσματα Φυσικού Αερίου, όλα επιμελώς ετοιμάσθηκαν για να αρχίσει το μεγάλο πάρτι, οι «δεξαμενές σκέψης» της δύσης εκπόνησαν το σχέδιο, η Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.W.Ο.) το επέβαλε, και οι μεγάλες εταιρείες με την συνεργασία των εντολοδόχων  κυβερνήσεων – μεγαλοεργολάβων – τραπεζιτών το εκτελεί!
Θα το αποδεχθούμε ή ήρθε η ώρα για  το «μεγάλο ΟΧΙ»;
          Ενώ λοιπόν, όλα τα παραπάνω αποτελούν  ωμή πραγματικότητα, το   πολιτικό κατεστημένο δίνει την ψευδαίσθηση, ότι κατέχει τις λύσεις, ότι αποτελεί μονόδρομο στην διακυβέρνηση της χώρας, και ότι δρα προς όφελός μας και ανεξάρτητα από συμφέροντα. Δεσμεύει την χώρα με συμβάσεις που δεν έτυχαν της έγκρισης του Ελληνικού λαού, ούτε καν΄ του κοινοβουλίου της χώρας, αφού όλα έγιναν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, με πολυνομοσχέδια   της τελευταίας στιγμής, χωρίς να μελετηθούν απ΄ αυτούς που τα υπερψήφισαν!
           Οι «σειρήνες» της Ε.Ε. μας καλούν να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας, απέναντι στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τολμούν έμμεσα να μας παροτρύνουν να εκφρασθούμε με την ψήφο μας υπέρ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι «μέγαιρες» της Ε.Ε., που μέχρι χθες απειλούσαν με έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, και ότι θα βρισκόμασταν στον όγδοο κύκλο της «κόλασης του Δάντη» στο έλεος του Εωσφόρου, τώρα δηλώνουν κατηγορηματικά ακριβώς τα αντίθετα!
 Αφού βεβαίως πέσαν οι υπογραφές, και ο στόχος τους επετεύχθη!
           Πράγματι οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας, όπως για παράδειγμα τα δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός «αγοράζοντας»  τα τεχνολογικά προϊόντα της SIEMENS, τα οπλικά συστήματα των Γάλλων, τα υποβρύχια των Γερμανών, καθώς και τις μίζες που πληρώσαμε στους ντόπιους συνεργάτες τους, πολιτικούς, κόμματα (ΠΑΣΟΚ και  Ν.Δ.), εταιρείες μεγαλοεργολάβων.
            Η μίζα πληρώνεται πανάκριβα από αυτόν που αγοράζει, ενώ το όφελος είναι πολλαπλάσιο γι΄αυτόν που πουλά, αφού το τίμημα τις αγοραπωλησίας είναι πλέον ανεξέλεγκτο!
           Οι ίδιοι ευρωπαίοι εταίροι, αγοράζουν Ελληνικά ομόλογα με επιτόκια αποπληρωμής της τάξης του 8-9%,  και που εν συνεχεία θέτουν ως υποθήκη στην Ε.Κ.Τ. λαμβάνοντας ισόποσα δάνεια με επιτόκιο 1%, κερδίζοντας από την διαφορά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των Ελλήνων πολιτών!
           Τέλος, δεν άκουσαν τίποτα οι Ευρωπαίοι εταίροι για «δομημένα ομόλογα», «Siemens», «Vodafone», «ferrostaal», «Βατοπέδι», «κουμπάρους», «c4 ic», «Χρηματιστήριο», « Αγορά του αιώνα», «υπόθεση Παυλίδη», «Olympic games» κ.λ.π., κ.λ.π….  Ή μήπως θεωρούν,  ότι όλα τα παραπάνω σκάνδαλα, είναι μέρος της αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας, και αφορούν στον Κρόνο και στην Ρέα ή στον Δία και στην Ήρα, μάλλον για τον Κωστάκη με την Νατάσα και τον Γιωργάκη με την Άντα πρόκειται, αγαπητοί μας εταίροι!
Εκτός και αν υπάρχει «κομμουνιστικός δάκτυλος» πίσω απ΄ όλα αυτά!
            Πώς είναι δυνατόν να μας παροτρύνουν να υπερψηφίσουμε ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,  μήτρα όλων των παραπάνω σκανδάλων!
            Εφόσον, αυτούς θεωρούν αξιόπιστους συνεργάτες και επιθυμούν να συνεχίσουν την συνεργασία μαζί τους,  τότε ας κοπιάσουν να τους εκλέξουν οι ίδιοι ή ας τους διορίσουν απευθείας, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κερδοφόρα «μπίζνα» σε βάρος του Ελληνικού λαού!
            Οι ντόπιοι και ξένοι «σωτήρες-νταβατζήδες», ζητούν ξανά την ψήφο μας, ζητούν να τους επιβραβεύσουμε, ζητούν μάλιστα σταθερή  κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για να γίνει στα σίγουρα η δουλειά τους!
Έ λοιπόν ΟΧΙ, τέρμα τα δίφραγκα!! 
 Ο Ελληνικός  λαός  πρέπει  να  επιλέξει,  τι ζητά  από το  πολιτικό σύστημα.
Το υπάρχον αργοπεθαίνει, η «αρχή του τέλους» είναι η  6η Μαΐου 2012.
Η γέννηση και η συνέχεια όμως του ΝΕΟΥ - ούτως ή άλλως αναπόφευκτη - θα είναι απρόβλεπτα επώδυνη για όλους.
 Πρώτη φορά με γέλασες, ντροπή σου, την δεύτερη φορά ……… ντροπή μου!


Βέροια 17/4/2012                        Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Καλπάζει η .....Βέροια ! Χορταστικό 2-2 στη Λάρισα!


Μπορεί η Λάρισα να έχει για έμβλημά της το αλογάκι ,αλλά τη χάρη τη έχει φέτος η Βέροια που καλπάζει προς τη άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Πολύ καλό παιχνίδι έγινε στη Λάρισα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τη Βέροια, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Το ματς, που ήταν εξ αναβολής για την 24η αγωνιστική, έκρυβε πολλές συγκινήσεις στο δεύτερο μέρος και σίγουρα ικανοποίησε τους περίπου 5.000 φιλάθλους που το παρακολούθησαν.
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τη σαφώς βελτιωμένη ΑΕΛ να στέκεται άτυχη στο τέλος και να μην παίρνει τη νίκη που ήθελε με συνέπεια να παραμένει σε επικίνδυνη θέση, ενώ αντίθετα η ισοπαλία θεωρείται θετική για τους άμεσους διεκδικητές της ανόδου, Μακεδόνες, που απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 13' με κοντινό πλασέ του Καούνου. Το γκολ προκάλεσε την αντίδραση των φιλοξενούμενων, που με την πάροδο του χρόνου πήραν τον έλεγχο αλλά δίχως να μπορούν να φανούν απειλητικοί.
Ωστόσο, στο 41' η Βέροια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ισοφάρισε κεφαλιά του Κάντι έπειτα από σέντρα του Μπαργκάν.
Ο Κάντι. χτύπησε και δεύτερη φορά στο ματς στο 51' με σουτ και έβαλε μπροστά τους Ημαθιώτες.
Εντούτοις, η Λάρισα αντέδρασε και στο 68' έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Ζεκίνια σε χέρι του Ντιέ. Η παράβαση είχε καταλογιστεί στο 63' αλλά τότε υπήρξε διακοπή στο ματς καθώς αντικείμενο από την κερκίδα χτύπησε τον τεχνικό της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σηκώθηκε, το ματς ξανάρχισε και η ΑΕΛ ισοφάρισε.
Στη συνέχεια, οι «βυσσινί» ήταν ανώτεροι αλλά και άτυχοι καθώς στο 82' είχαν δύο δοκάρια στην ίδια φάση! Αρχικά, ο Νεμπεγλέρας έστειλε την μπάλα στη δεξιά συμβολή των δοκών, αμέσως μετά η κεφαλιά του Κολοβέτσιου είχε ανάλογη κατάληξη και τέλος η νέα κεφαλιά του Καούνου σταμάτησε στον Καντιμοίρη.
ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Καρανίκας, Κατσιαρός (49' Φωτιάς), Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πίνα (57' Χασομέρης), Μπλέντι, Ζεκίνια (82' Λαζιμάν), Καούνος.
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Σαμαράς, Μπάρμπας, Μπαργκάν (81' Βεργώνης), Λανγκλέ (82' Λαναρής), Ντιέ, Ολαϊτάν, Κάντι, Καλογέρης, Αμαραντίδης.
πηγή NOVA SPORT

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. των «επαναστατημένων !» δημάρχων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Αποφάσισαν να πάρουν τα άρματα , ξαφνικά και απροσδόκητα (εκλογές γαρ), οι δήμαρχοι όλης της χώρας και να αντισταθούν (!) στον οικονομικό στραγγαλισμό που τους επέβαλε η μαύρη συγκυβέρνηση.
Ενώ γνώριζαν άριστα το τι μεθόδευε ο διαβόητος «Καλλικράτης»,αφού στήριξαν λυσσωδώς όλες τις κυβερνητικές επιλογές επί 15 μήνες, τώρα ανακαλύπτουν αιφνιδίως ,ότι: όλα όσα ενδεχομένως τους υποσχέθηκαν για να «περάσουν» τον Καλλικράτη, αλλά και όλα όσα οι ίδιοι έταζαν προεκλογικά , στα υπερπολυτελή φυλλάδια τους, ήταν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες .
Mε κύριο θέμα τα οικονομικά των ΟΤΑ και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα η συνεδρίαση του  Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχει και η Δήμαρχος Βέροιας Χαρ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.
Το Δ.Σ, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των αιρετών της χώρας στις 24 Απριλίου, με μοναδικό θέμα τη δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων λόγω των συνεχών και δραστικών μειώσεων των επιχορηγήσεων και την συνολική και πρωτοφανή υποβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Επίσης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων προγραμματίζει να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων πριν τις εκλογές προκειμένου να θέσει υπόψη τους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι της χώρας και να τους ζητήσει να δεσμευτούν ότι στα εκλογικά τους προγράμματα θα πάρουν θέση για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης.
Να προσφύγει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια γιατί κρίνει μη νόμιμες τις περικοπές θεσμοθετημένων πόρων.
Παράλληλα η ΚΕΔΕ θα ζητήσει συνάντηση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς και με αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να τους εκθέσει την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, επανήλθε για συζήτηση η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δήμοι.
Ειδικότερα αναφέρθηκε ότι οι συνεχείς μειώσεις στην επιχορήγηση των δήμων  για λειτουργικές δαπάνες οδηγούν σε πλήρη αδυναμία της λειτουργίας τους. Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και ακόμη δεν έχει καταβληθεί η μηνιαία δόση Μαρτίου, ενώ δεν είναι λίγοι οι δήμοι που αδυνατούν να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους.
Ενώ, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, αν δεν καταβληθούν τα300 εκ.ευρώ που είχε προσφάτως δεσμευτεί ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, τον Μάιο οι δήμοι θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών.
Συνολικά οι μέχρι τώρα μειώσεις των ΚΑΠ σε σύγκριση με το 2009 έχουν φτάσει στο 50,26%. Ήτοι από2.845 εκ.ευρώ το 2009, το 2012 – και  με τα μέχρι τώρα δεδομένα- προβλέπεται να προσγειωθούν στα1.415 εκ.ευρώ.  Συνεχής είναι όμως η αφαίμαξη που γίνεται στους φετινούς ΚΑΠ προκειμένου να καλυφθούν μεταβιβάσεις πληρωμών από το 2011,που σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των δήμων, όπως για παράδειγμα οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών, για τα μισθώματα σχολικών μονάδων και για τα προνοιακά επιδόματα, οι οποίες ξεπερνούν τα185 εκ.ευρώ συνολικά.
Ακόμη μεγαλύτερη υπήρξε η μείωση της ΣΑΤΑ –επιχορήγηση για επισκευές, συντηρήσεις και μικρές επενδύσεις – που είναι μείον 55% σε σχέση με το 2009, ήτοι από 847 εκ. ευρώ, φέτος προϋπολογίζεται στα 380 εκ. ευρώ.
Εκτός όμως των παραπάνω τεράστιων περικοπών, οι δήμοι έρχονται αντιμέτωποι και με συνεχείς ρυθμίσεις που πολλές φορές ψηφίζονται εν αγνοία τους, με αποτέλεσμα να ορθώνονται συνεχώς εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία τους.
Με πρόσφατη ψηφισθείσα διάταξη, μεταξύ των άλλων και οι προσλήψεις εργατικού προσωπικού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων πλέον για να προχωρήσουν, χρειάζονται έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, που σημαίνει καθυστέρηση, τουλάχιστον μηνών, μέχρι να γίνουν.
Οι εξελίξεις αυτές, όπως υπογραμμίστηκε από όλους τους αιρετούς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απαξιώνουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, καταργούν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και δυσκολεύουν την αντιμετώπιση εκ μέρους των δήμων των δύσκολων και περίπλοκων στις σημερινές συνθήκες κρίσης καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.

Δήμαρχος Βέροιας: έχουμε Αντιδήμαρχους σε κατάθλιψη και πολίτες σε υστερία .


 Να παραιτηθούμε όλοι μαζί, για να κάνουμε αισθητό το πρόβλημα!.
H Δήμαρχος Βέροιας, Χαρ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, στη  συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μεταξύ άλλων τόνισε:
"Τα οικονομικά όλων των Δήμων σήμερα είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολο σημείο, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Οι δυσκολίες αυτές δεν σημαίνουν μόνο περικοπές, αλλά ενδεχόμενα «προαναγγέλλουν» και απολύσεις… Όλοι εμείς που παλεύουμε στους Δήμους δεν είμαστε ούτε παράλογοι, ούτε εκτός χρόνου. Ξέρουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Με τις ρυθμίσεις όμως που δρομολογούνται από το κράτος δεν φαίνεται να ικανοποιούνται, ούτε τα θεσμικά, αλλά ούτε και η άμεση λύση μικρών ζητημάτων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας...
Παλεύουμε καθημερινά με την γραφειοκρατία η οποία στο όνομα της διαφάνειας γίνεται τροχοπέδη σε κάθε μας ενέργεια!!!. Οι έλεγχοι σκοπιμότητας, οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, αλλά τώρα και η παραπομπή όλων των ζητημάτων μας σε ΠΥΣ (!!)γίνονται διαρκώς εμπόδια στο δύσκολο και πολύπλοκο έργο μας και μας καθιστούν απόλυτα αναποτελεσματικούς..   Αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τις δαπάνες μας, λαμβάνοντας σκληρές αποφάσεις, συχνά με πολιτικό κόστος.
Για να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά θα σας δώσω το παράδειγμα του Δήμου Βέροιας. Ο Δήμος Βέροιας σήμερα είναι ένας Δήμος με 800.000 στρέμματα έκταση, μόνο έναν ουσιαστικά ενεργό τεχνίτη, δύο ηλεκτρολόγους, έναν βοηθό και παράλληλα πρέπει να εξυπηρετήσει πάνω από 100 σχολεία, ένα δύσκολο και πολύπλοκο αστικό κέντρο και γύρω στα 35 χωριά.
Παλαιότερα στον Καποδιστριακό Δήμο προσελάμβαναν  μέχρι και 180 εργαζόμενους με δίμηνη σύμβαση, εφέτος  εγώ πήρα 60 για τον μεγάλο καλλικρατικό δήμο και δεν εγκρίνονται τα εντάλματα πληρωμής τους με αποτέλεσμα να προχωρούν σε αγωγή για να πάρουν τα χρήματά τους, οι φτωχότεροι των φτωχών!.
Και μας ανακοινώνει σήμερα εδώ ο Πρόεδρος τι προτίθεται να ψηφίσει η Βουλή για τις μικρές αναθέσεις , για να μη μπορούμε να κάνουμε τα αυτονόητα. Να κλείσουμε, δηλαδή, μια λακκούβα ή να κόψουμε χόρτα ή να μερεμετίσουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια στις παιδικές χαρές….
Πρόσφατα παραλάβαμε την Πρόνοια με περίπου 4.000 εξυπηρετούμενους συνδημότες μας, η οποία μου παραδόθηκε με ένα υπάλληλο! Έχουμε πια  Αντιδήμαρχους σε κατάθλιψη και πολίτες σε υστερία  ! Περιμένουμε το πρόγραμμα για την Κοινωνική Εργασία από το Σεπτέμβρη! Την αυτεπιστασία την περιμέναμε μήνες πριν.
Μετά από ένα τόσο βαρύ χειμώνα και ενώ έχει γεμίσει λακκούβες όλη Ελλάδα εμείς δεν μπορούμε να τις επισκευάσουμε.
Μόνο σε μας, στην αυτοδιοίκηση, υπάρχουν αυτές οι εξωφρενικές μειώσεις, έμμεσες και άμεσες. Δεν θα νοιώθουμε εμείς αμηχανία απέναντι στους πολίτες. Τι θέλουμε από το κράτος; Απλά την αλήθεια. Δεν θέλω εξαγγελίες. Δεν ζητάω υποσχέσεις.
Όπως όμως εγώ δεν κοροϊδεύω το Κράτος και τους πολίτες ποτέ, έτσι δεν δέχομαι να με κοροϊδεύουν και να μεταφέρω λάθος πληροφόρηση στους συνδημότες μου οι οποίοι μας κοιτούν με αγωνία στα μάτια και περιμένουν λύσεις στα σημαντικά αλλά και ασήμαντα προβλήματά τους.Για το λόγο αυτό, τώρα το κάθε κόμμα θα πρέπει να δεσμευτεί δημόσια.
Να επισκεφθούμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς .Να μας γνωστοποιήσουν δημόσια τις προτεραιότητες που θέτουν.
Η αυτοδιοίκηση είναι πολύ-υπουργείο, έχει Παιδεία , είναι Υγεία, είναι Κοινωνική Πολιτική, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Διεθνείς σχέσεις, Περιβάλλον, είναι τα πάντα.
Είναι πρώτη προτεραιότητα; Είναι η καθημερινότητα του πολίτη πρώτη προτεραιότητα; Θέλουμε έμπρακτη και δημόσια  απάντηση.  Οι Προτάσεις μου είναι οι εξής:
1.Να γίνουν γνωστά ΟΛΑ στους πολίτες. Όλο το Δ.Σ συνέντευξη και όλες οι ΠΕΔ το ίδιο.
2. Να ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι σε όλη της Ευρώπη για τους ΟΤΑ. Να δεσμευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί στο πλαίσιο που θα θέσουμε. Να μας πουν πώς εννοούν την πραγματική αποκέντρωση που είναι η λύση –σε μεγάλο βαθμό- του προβλήματος.
3.Να γίνει έκτακτη συνδιάσκεψη για τα οικονομικά μας, αμέσως μετά τις εκλογές.
4.Προτείνουν οι συνάδελφοι να κλείσουμε τους Δήμους για λίγες ή πολλές μέρες. Εγώ προτείνω κάτι άλλο :Αν είναι να ταλαιπωρήσω τον πολίτη κλείνοντας το Δήμο με τους μήνες, καλύτερα να διαμαρτυρηθώ με την παραίτησή μου. Δεν ήμουν ποτέ κολλημένη σε καμία καρέκλα, όσο κι αν αγωνίστηκα για να την κατακτήσω. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί να παραιτηθούμε για να κάνουμε αισθητό το πρόβλημα."

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους εξαθλιωμένους της παγκοσμιοποίησης.


           ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                     
      “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ                                                                                                                                                                       
                                                                                                   

Αίτημα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:
  Για την απόφαση ίδρυσης  στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών,
 του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως  ανακοινώθηκε από το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,  η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη ίδρυση-συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα 30 νέων κέντρων κράτησης-στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Τα στρατόπεδα αυτά θα χρηματοδοτηθούν  όπως τόνισε ο υπουργός κ.  Μ. Χρυσοχοΐδης, με κονδύλια της ΕΕ, αφού υπάρχει και συμφωνία στρατηγικού χαρακτήρα με τους «Ευρωπαίους εταίρους», και θα  στοχεύουν στις απελάσεις των εξαθλιωμένων της παγκοσμιοποίησης.
 Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στις προδιαγραφές των λεγόμενων κέντρων κλειστής φιλοξενίας εντάσσεται η εγκατάσταση τριπλής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ , ύψους τριών μέτρων. Η εξωτερική φύλαξη θα γίνεται από οπλισμένους αστυνομικούς  και η εσωτερική από ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας. Θα υπάρχει υποστήριξη από τεχνικά μέσα επιτήρησης (κλειστό κύκλωμα με κάμερες CCTV). Η εγκατάσταση θα είναι χωρισμένη σε 4 τομείς, χωρητικότητας 250 ατόμων. Ο κάθε τομέας θα χωρίζεται σε πέντε πτέρυγες, όπου θα κρατούνται από 50 άτομα.
Επίσης, θα ιδρυθούν αστυνομικές υπηρεσίες (η κάθε μία θα διαθέτει 150 αστυνομικούς), ενώ κάθε στρατόπεδο θα φυλάσσεται από 300 φύλακες εταιρειών σεκιούριτι.
Σκοπεύουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, λόγω της συνθήκης Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ. Σκοπεύουν να φυλακίσουν ακόμη και πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο για να τους επαναπροωθήσουν σε χώρες όπου κινδυνεύει η ζωή τους, παραβιάζοντας ωμά τα δικαιώματα των προσφύγων και τη Συνθήκη της Γενεύης.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, που δημιουργεί η Κυβέρνηση δεν θα λύσουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.
Μετατρέποντας  , παλιά ακατάλληλα στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης για να φιλοξενήσει όπως ισχυρίζεται τους μετανάστες, δε διστάζει να τάζει θέσεις εργασίας στους άνεργους της περιοχής που θερίζει η ανεργία ενώ την ίδια στιγμή προσανατολίζεται να  παραδώσει τη φύλαξη των "θηραμάτων" της σε ιδιωτικές εταιρείες που θα προσλαμβάνουν με μηνιαίες αποδοχές ,200 και 300 ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι σχεδιάζονται φυλακές ύψιστης ασφάλειας με τριπλά συρματοπλέγματα που δε θα κρατούν εγκληματίες, αλλά κυνηγημένους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ιμπεριαλιστική θηριωδία λαούς που η μοναδική τους παρανομία θα είναι ότι πιάστηκαν χωρίς χαρτιά. Χαρτιά που μπορεί να τους προμηθεύσει η ίδια η κυβέρνηση και είτε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη χώρα που επιθυμούν, είτε να εργαστούν στη χώρα μας νόμιμα.
Προτείνουμε  το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας να πάρει απόφαση
 με την οποία να  απαιτεί από την κυβέρνηση:
1. Άμεση ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης -φυλάκισης μεταναστών.
2. Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες, για να περιθάλπονται - σιτίζονται, στεγάζονται, να λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
3.Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ.
4. Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
5.Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
6.Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
7.Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών - προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάιν από την ΕΕ.
8.Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
9. Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν.
10.Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες - πρόσφυγες στις πατρίδες τους, πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα».



                                                        Για τη 
                                  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
                                       Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
               



                                          ΧΡΗΣΤΟΣ  ΑΛΕΥΡΑΣ

Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας. Πρόταση Νόμου


Πρόταση Νόμου με τίτλο «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας» κατέθεσε χτες στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής τηn ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στην αιτιολογική έκθεση επί της Αρχής της πρότασης Νόμου, σημειώνεται:
«Η παρούσα πρόταση νόμου εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην κατεύθυνση μετάθεσης του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους, προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες.
Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία 15ετία, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την κρίση και το υψηλό χρέος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση.
Από τη μια, η ραγδαία αύξηση του τραπεζικού δανεισμού των λαϊκών οικογενειών δεν ήταν τυχαία. Πραγματοποιήθηκε σε περιόδους άνθισης της καπιταλιστικής οικονομίας και ήταν απαραίτητη για την πρόσκαιρη επικερδή τοποθέτηση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων των μονοπωλιακών ομίλων που, σε διαφορετική περίπτωση, θα λίμναζαν στο τραπεζικό σύστημα. Οδήγησε στη χρονική μετάθεση της κρίσης, διογκώνοντας ταυτόχρονα και το βάθος της.
Την ίδια στιγμή, το ολοένα και μειούμενο σε σχετικούς όρους λαϊκό εισόδημα δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών. Ο τραπεζικός δανεισμός εμφανίσθηκε, με την ενεργό συνδρομή της κρατικής πολιτικής, ως ο από μηχανής θεός που κάλυπτε αυτές τις ανάγκες. Η ταχύτατη ανάπτυξη της πίστης υποστηρίχθηκε ποικιλότροπα από την κυβερνητική πολιτική.
Από την άλλη, το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο για χιλιάδες δανειολήπτες που δυσκολεύονται και συχνά αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από δάνεια, αποτυπώνεται σήμερα στα στοιχεία των τραπεζών με δραματικό τρόπο, όπου εμφανίζονται περισσότερα από 500.000 δάνεια που δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από τα λαϊκά στρώματα οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, αποτέλεσμα της κρίσης, της ανεργίας και της πολιτικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, στη μετατόπιση του συνόλου σχεδόν της φορολογίας στις πλάτες των εργαζομένων».


Τα άρθρα της πρότασης νόμου
Αρθρο 1 - Πεδίο εφαρμογής
Τα μέτρα που προβλέπονται στα επόμενα άρθρα αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, εκτός αν άλλως ορίζεται ειδικά στις επιμέρους διατάξεις της πρότασης νόμου.
Αρθρο 2 - Ορισμός εννοιών
Ως οφειλές προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τις ανάγκες της πρότασης νόμου ορίζονται οι οφειλές από κάθε μορφής δάνειο καθώς και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.
Αρθρο 3 - Διαγραφή τόκων
Από την οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, διαγράφεται το σύνολο των κάθε μορφής τόκων που έχουν γεννηθεί μέχρι την πιο πάνω στιγμή.
Αρθρο 4 - Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν
Από το συνολικό ποσό των οφειλών των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή του πιο πάνω άρθρου 3, διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.
Αρθρο 5 - Διαγραφή του 50% των οφειλών
Από τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτών, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
Αρθρο 6 - Πάγωμα των οφειλών, αναστολή πληρωμών
1. Οι εναπομένουσες, μετά την εφαρμογή των άρθρων 3, 4 και 5 της παρούσας, οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα παύουν να γεννούν τόκους για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση.
2. Αναστέλλεται η πληρωμή, για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση, των εναπομενουσών μετά την εφαρμογή των άρθρων 3, 4 και 5 της παρούσας, οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον αυτές αφορούν ανέργους.
Αρθρο 7 - Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα
1. Οι οφειλές των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, μειώνονται σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
2. Οι οφειλές των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, μειώνονται σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
3. Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
Αρθρο 8 - Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών
Από την έναρξη ισχύος της παρούσας, παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, κατά την έννοια της παρούσας πρότασης νόμου, για οφειλές των τελευταίων, το ύψος των οποίων έχει υπολογιστεί, είτε συμβατικά είτε άλλως πως, με τρόπο που αντιβαίνει στις διατάξεις της παρούσας.
Αρθρο 9 - Καταργούμενες διατάξεις
Καταργείται κάθε νομοθετική διάταξη ή άλλη, έστω και συμβατική ρύθμιση, η οποία αντιβαίνει στις ρυθμίσεις της παρούσας.
Αρθρο 10 - Εναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται από τις επιμέρους διατάξεις της.

Συνεδριάζει τη Μ. Δευτέρα το Δημ..Συμβούλιο Αλεξάνδρειας.


Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 6 μμ. Σύμφωνα με την πρόσκληση που εξέδωσε η πρόεδρος του συμβουλίου, κ. Όλγα Μοσχοπούλου, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης έχουν εγγραφεί για συζήτηση 24 θέματα, ως εξής:
1.       Λήψη απόφασης για επιστροφή ποσών άρδευσης του έτους 2011 σε δημότες της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας.
2.       Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του 2ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Ασφαλτόστρωση Αύλειων Χώρων Σχολείων 2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας και Δημοτικού Σχολείου Καψόχωρας» (Α.Μ. 32/2010).
3.       Αποδοχή παραίτησης μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας» - Ορισμός νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
4.       Ορισμός ενός δημοτικού συμβούλου από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, προς αντικατάσταση του παραιτηθέντος δημοτικού συμβούλου κ. Κοριτίδη Ζαχαρία-Γεωργίου του Ιωάννη, στην «Επιτροπή απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθεσίμων χρηματικών μέσων του Δήμου Αλεξάνδρειας».
5.       Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Πεζοδρομήσεις Τ.Δ. Αράχου» (Α.Μ. ΤΥΔΚ 175/2010).
6.       Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Επισκευή-συντήρηση Κοινοτικού Καταστήματος Λιανοβεργίου» (Α.Μ. 45/2011).
7.       Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στην ηλεκτρονική βάση νομικών πληροφοριών «Νομοτέλεια» για το έτος  2012.
8.       Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στην Τράπεζα Πληροφοριών «ΔήμοςΝΕΤ-Δημοτέλεια» για το έτος 2012.
9. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή σε εφημερίδες και περιοδικά, για το έτος 2012
10.       Λήψη απόφασης για την αποδοχή ποσού για την υλοποίηση της πράξης «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων Δήμου Αλεξάνδρειας και Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας» από το Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
11.   Λήψη απόφασης για την αποδοχή ποσού για την υλοποίηση της πράξης «Τεχνική Βοήθεια Δήμου Αλεξάνδρειας» από το Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη» - Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.
12.   Λήψη απόφασης για την υποβολή προς χρηματοδότηση, στον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., πρότασης πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας», ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.000.000,00 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης 31/13-01-2012 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013» (Άξονας Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητας ζωής στην ΠΚΜ» - Θεματική Προτεραιότητα 61: «Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση»).
13.   Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οικισμού Πλατέος (πρώην Δήμου Πλατέος)» (Α.Μ. ΤΥΔΚ 221/2010).
14.   Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Κατασκευή δύο (2) κρουνών Τοπικής Κοινότητας Λουτρού» (Α.Μ. 4/2012).
15.   Λήψη απόφασης για την παράταση προθεσμίας για το έργο «Επισκευή-Συντήρηση χώρου Νεκροταφείου Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας» (Α.Μ. 1/2012).
16.   Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου Δημοτικού Σχολείου Κορυφής (πρώην Δήμου Πλατέος)» (Α.Μ. ΤΥΔΚ 198/2010).
17.   Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων στο αθλητικό κέντρο που κατασκευάζεται στον οικισμό Παλαιοχωρίου (πρώην Δήμου Πλατέος)» (Α.Μ. ΤΥΔΚ 167/2009).
18.   Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του 1ου Ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών Οικισμών Παλαιόχωρας Τ.Δ. Κορυφής και Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου Τ.Δ. Λιανοβεργίου».
19.   Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Δύο γήπεδα αντισφαίρισης στον Οικισμό “ΠΛΑΤΥ I” του Ο.Ε.Κ.» (Α.Μ. ΤΥΔΚ 191/2009).
20.   Λήψη απόφασης για τη σύναψη «Συμφωνητικού-Μνημονίου Συνεργασίας» μεταξύ του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Future Library”, για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση της Ανάγνωσης, της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας, Καλοκαίρι 2012» - Εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή του.
21.  Λήψη απόφασης: α) για την συμμετοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προοπτική Απασχόλησης», με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Προσαρμοσμένο στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας των Δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας», στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», β) για αποδοχή των όρων της υπ’ αριθμ. 064/08-03-2012 (Α.Π.1781)   σχετικής πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γ) για αποδοχή υποβολής αίτησης - φακέλου επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την δέσμευση του Δήμου Αλεξάνδρειας για έγκριση του Εγχειριδίου Διαδικασιών, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, και δ) εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της έγγραφης συμφωνίας σύστασης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προοπτική Απασχόλησης».
22.   Λήψη απόφασης: α) για την συμμετοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Αλεξανδρινή Γη», με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου: «Ανάπτυξη Μακεδονικού Κάμπου μέσα από την Αξιοποίηση του Τοπικού Ανθρώπινου Δυναμικού – ΑΞΙΑ», στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», β) για αποδοχή των όρων της υπ’ αριθμ. 064/08-03-2012 (Α.Π.1781) σχετικής πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, γ) για αποδοχή υποβολής αίτησης - φακέλου επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και την δέσμευση του Δήμου Αλεξάνδρειας για έγκριση του Εγχειριδίου Διαδικασιών, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, και δ) εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της έγγραφης συμφωνίας σύστασης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Αλεξανδρινή Γη».
23.   Επί αιτήματος του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας», κ. Αλευρά Χρήστου, προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο «για την απόφαση ίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
24.   Τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012.