Σελίδες

Μπουτάκι χοιρινό .... κλασσικά γιορτινό.


Η χριστουγεννιάτικη-πρωτοχρονιάτικη  πρόταση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" είναι μια χρονοβόρα συνταγή που δίνει όμως ένα φαγητό ....."λουκούμι"..

Υλικά για 6 άτομα
*1 χοιρινό μπουτάκι, περίπου 2 κιλά, ή διάφορες μερίδες χοιρινού που μας έτυχαν στον καταψύκτη,
*2 σκελίδες σκόρδου μικρές,( ή μία μεγάλη), κομμένες σε 20 περίπου λεπτές μακρόστενες λωρίδες,
*20 κόκκους μαυροπίπερο,
*1 κλωναράκι δενδρολίβανο,
*1 φύλλο δάφνη κομμένο σε 20 περίπου κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
*2 κ.σ. βούτυρο
*4 λαδόκολλες
Εκτέλεση
-Με ένα μαχαίρι τρυπούμε το κρέας σε 20 περίπου σημεία, και στις τομές τοποθετούμε από ένα κομματάκι δάφνη, ένα κομματάκι σκόρδο, ένα φυλλαράκι  δενδρολίβανο, ένα σπυρί μαυροπίπερο και αλάτι και πιπέρι  .
-Αλείφουμε το χοιρινό με βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε γεναία.
-Πασπαλίζουμε με θυμάρι η κατά προτίμηση θρούμπι.
-Τυλίγουμε το μπουτάκι στις λαδόκολλες και το βάζουμε σε γάστρα.
-Ψήνουμε στο φούρνο, στους 140°C, για 3,5 ώρες, γυρίζοντάς το ανά διαστήματα
-Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 80 λεπτά στους 200°C.
-Αφαιρούμε τη λαδόκολλα , και ψήνουμε χωρις να το γυρίσουμε ακόμη 10 λεπτά στους 220°C.
-το αφήνουμε στο σβησμένο φούρνο για μισή περίπου ώρα για να ωριμάσει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ......