Σελίδες

Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας: Να μην δοθεί από τον δήμο καμία λίστα....


Από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:
 "Πρόσφατα η συγκυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής(Μνημόνιο 3) που χρησιμοποιείται ως όργανο νέας επίθεσης στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού των εργαζόμενων, ώστε με την τρομοκρατία και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή να τους υποτάξει για να αποδεχτούν μειώσεις μισθών- συντάξεων, επιβολή νέων φόρων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μοίρασμα φτώχειας και ανεργίας, νέες περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ.
Και με αυτό το μνημόνιο η συγκυβέρνηση και οι τοπικοί της εκπρόσωποι, σε Δήμους και Περιφέρειες υπηρετούν την στρατηγική επιχειρηματικών ομίλων, τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών να διασφαλίσουν κατά την διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης τα κέρδη τους και να αποκομίσουν νέα και μεγαλύτερα εισχωρώντας σε νέους χρυσοφόρους τομείς. Τέτοιοι τομείς μεταξύ άλλων είναι και όσοι υπάγονται σήμερα στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης: παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, απορρίμματα, ύδρευση, κοινωνικές δομές, υγεία και πρόνοια κλπ.
Το μνημόνιο 3 στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης λοιπόν το Μνημόνιο 3 έρχεται να συμπληρώσει τον νόμο του «Καλλικράτη» που προβλέπει περικοπές κρατικών κονδυλίων, νέες αρμοδιότητες, επιπλέον τοπικούς φόρους, καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, αλλαγές εργασιακών σχέσεων , απολύσεις.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πλήρης απαξίωση και διάλυση όλων των δομών της Τοπικής Διοίκησης προκειμένου να αποτελέσουν πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες (ιδιωτικοποιήσεις)
Τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλα χειρότερα.
Όσοι υποστηρίζουν ότι κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδέχονται ότι το χρέος το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, υπερασπίζονται ότι η οικονομία πρέπει να παραμείνει στα χέρια των καπιταλιστών και ψηφίζουν αυτά τα μέτρα είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό μας και θα λογοδοτήσουν.
Είναι αυτοί που στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας εξασφαλίζουν συνεχώς νέα κέρδη και προνόμια στους καπιταλιστές ενώ οδήγησαν τον λαό μας στην χρεοκοπία.
Μπροστά σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βέροιας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 19/11/12 πρότεινε τα εξής:
1. Να μην δοθεί από τον δήμο καμία λίστα με ονόματα όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση
2. Να μην υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη
3. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τον Δήμο. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι
4. Να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να εξασφαλιστεί η μισθοδοσία όλων των εργαζόμενων, ως τα ελάχιστα μέτρα και ως το πρώτο βήμα προκειμένου να μπουν εμπόδια στην υλοποίηση των απολύσεων.
Οι παρατάξεις της κ. Ουσουλτζόγλου και του κ. Τσαβδαρίδη δεν αποδέχτηκαν ούτε και αυτό το ελάχιστο.
Καλούμε τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες άνεργους, νέους και γυναίκες να συνειδητοποιήσουν την δύναμή τους και να την επιβάλλουν. Να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, αυτήν την εξουσία συνολικά και να απαιτήσουν μέτρα που ανακουφίζουν την ζωή τους".
Πηγή : πληροφοριοδότης