Σελίδες

Η Εφημερίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας, η Νέα Δημοκρατία και τα χρήματα των δημοτών.

 Επειδή σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Αλεξάνδρειας της Νέας Δημοκρατίας,  κο Δημήτρη Τοπάλη η εφημερίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας, τελικά θα εκδοθεί ,άσχετα αν ο δήμος οδεύει με βεβαιότητα προς τη χρεοκοπία ,άσχετα και με τις όποιες κατά καιρούς περί του αντιθέτου, δηλώσεις ...αρμόδιων, γιαυτό κοινοποιώ μέσω του ηλεκτρονικού τύπου στην συντακτική επιτροπή της εφημερίδας-που θα εκδοθεί με έξοδα των δεινοπαθούντων δημοτών μας-, το άρθρο που επιτρέπουν στη δημοτική παράταξη που εκπροσωπώ να δημοσιεύσει .
 Το ....άρθρο έχει ως εξής :
    
Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Δημοτική εφημερίδα ή όργανο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

  Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Αλεξάνδρειας της Νέας Δημοκρατίας (!) κο Δημήτρη Τοπάλη, ότι επίκειται η έκδοση της εφημερίδας του δήμου Αλεξάνδρειας, όπου οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα δικαιούνται χώρο ίσο με το ¼ μιας σελίδας, η κάθε μια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΑ της ΝΔ..
Ούτε μια πλήρης  σελίδα επομένως (3 χ ¼ =3/4),για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όλες οι υπόλοιπες σελίδες για να διαφημιστεί ,κατά το δοκούν, τόσο το όποιο έργο της  διοίκησης, όσο και τα έργα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!.
 Αυτό κελεύει η ...νέου τύπου δημοκρατία δια του προέδρου της Δημοτικής Οργάνωσης Αλεξάνδρειας, ο όποιος φυσικά χρήσθηκε υπεύθυνος της δημοτικής εφημερίδας από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης..... 
  Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας να καταδικάσουμε.. «αβλεπί» την πρωτοβουλία του δήμου για την ανάπτυξη της επικοινωνίας του , με τους δημότες της Αλεξάνδρειας.
  Υπάρχουν ζητήματα, όπως η ανάγκη της ανακύκλωσης αλλά και του περιορισμού των απορριμμάτων, της λελογισμένης χρήσης του πολύτιμου νερού ύδρευσης, της ενημέρωσης για την μείωση του αριθμού των παιδιών που θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, της κοινοποίησης  των επιπτώσεων για τους δημότες μας από την μεταφορά όλων των υπηρεσιών από την πόλη μας, κτλ ,που επιβάλλεται να φθάσουν μέχρι και τον μακρινότερο δημότη του πελώριου σε έκταση δήμου μας.
 Τις ενστάσεις μας, που φυσικά υφίστανται και αφορούν κυρίως τόσο το κόστος της επιχειρούμενης δράσης , όσο και την ποιότητα-αντικειμενικότητα  της παρεχόμενης ενημέρωσης, από ένα όργανο της διοίκησης που ενδεχόμενα θα ρέπει να «ευλογήσει τα γένια του»,παρότι τις εκφράσαμε επανειλημμένα δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, σαν ένδειξη καλής θέλησης, θα τις αφήσουμε για το ....επόμενο τεύχος.
 Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το ατόπημα της παραχώρησης της δημοτικής εφημερίδας στο κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  Δυστυχώς ο παραχωρούμενος χώρος , το μόνο  που μας επιτρέπει είναι η απλή αναφορά δύο το πολύ τριών ζητημάτων-προβλημάτων που κατά τα φαινόμενα  μάλλον μόνον την παράταξη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ συγκινούν, ενώ αφήνουν παγερά αδιάφορο τον Δήμαρχο και την παράταξη του .
Α)Το έργο της τροφοδότησης με νερά από το Βέρμιο, όλου του δήμου Αλεξάνδρειας , παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις-υποσχέσεις, που αποδεικνύεται ότι αποσκοπούσαν αποκλειστικά στη υφαρπαγή ψήφων, έχει παραπεμφθεί στις «καλένδες».
Β)Ο δήμος παραμένει απλός θεατής των κοσμογονικών μεταβολών που επέρχονται στο δήμο μας, με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, αλλά και το ξεπούλημα των θυγατρικών της ΕΒΖ και ΕΛΒΙΖ, αρνούμενος έστω και ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η πόλη καθημερινά απογυμνώνεται από κάθε υπηρεσία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΟΑΕΔ, κτλ), ακόμη και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας,...μετακόμισε από την Αλεξάνδρεια στη Βέροια, ενώ η διοίκηση του δήμου, περιορίζετε στο ρόλο του κυματοθραύστη της λαϊκής αντίδρασης.
Γ)Η διοίκηση φέρει ακέραια την ευθύνη για  την κατασκευή του έργου της «ανάπλασης» της Αλεξάνδρειας, αφού επέτρεψε στο «κονσόρτσιουμ» των  εργολάβων να μετατρέψει την πόλη σε ένα απέραντο εργοτάξιο ,όπου οι πολίτες σπάζουν πόδια και χέρια και δεν αντέδρασε ούτε στα περίφημα «ψημένα» κινέζικα «πλακάκια»,ούτε στο επικίνδυνο στένεμα των δρόμων, στην έλλειψη εγκοπών για την τοποθέτηση των κάδων των σκουπιδιών, στο μπάζωμα των αγωγών όμβριων, στην μη υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, κτλ, που κατά κοινή ομολογία όλων των δημοτών θα κάνουν το βίο τους «αβίωτο» για τα επόμενα χρόνια.
Δυστυχώς όμως, εδώ συμπληρώθηκε ο παραχωρούμενος χώρος..
Η συνέχεια στο επόμενο τεύχος (....αν υπάρξει βέβαια).
Χρήστος Αλευράς
Επικεφαλής της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».
Δημοτικός Σύμβουλος