Σελίδες

Απαλλαγείτε οριστικά από τα κουνούπια.


 Για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια, χρησιμοποιείστε φυσικά εντομοαπωθητικά, που στηρίζουν τη δράση τους σε συστατικά των βοτάνων. Μπορούν να σας προστατέψουν, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, «παραπλανώντας» τα έντομα. Ορισμένα από τα φυτά των οποίων τα αιθέρια έλαια απωθούν τα έντομα είναι ο κέδρος, το πεύκο, το γεράνι, η λεβάντα, η κανέλα, το δενδρολίβανο, ο βασιλικός, η μέντα, το μπαχάρι, το θυμάρι, το σκόρδο, η βερβένα και το φλησκούνι. Μερικά δραστικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:
Σιτρονέλα: Το βότανο με τη χαρακτηριστική μυρωδιά λεμονιού, χρησιμοποιείται σε πολλά φυσικά εντομοαπωθητικά, όπως κρέμες, λάδια και κεριά. Τα κεριά από σιτρονέλα κυκλοφορούν στην αγορά σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων, από μικρά ρεσό μέχρι και μεγάλα ειδικά φαναράκια, που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας. Μάλιστα, τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης απέδειξαν πώς η χρήση αυτών των κεριών μειώνει τα τσιμπήματα κουνουπιών κατά 42%. Να θυμάστε ότι είναι δραστικά, μόνο αν βρίσκεστε σε μικρή απόσταση από το κερί.
Νεπέτα (catnip oil): Το αιθέριο έλαιο αυτού του φυτού μπορεί να αποτρέψει την «επιδρομή», όχι μόνο των κουνουπιών, αλλά και άλλων ενοχλητικών εντόμων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες, που όπως εξηγούν, το συγκεκριμένο έλαιο είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από τα χημικά εντομοαπωθητικά, ευρείας χρήσης. Βρείτε όλα τα σκευάσματα που περιέχουν το συγκεκριμένο έλαιο, στο www.mosquitosolutions.com/. Αν χρησιμοποιείτε φυσικά εντομοαπωθητικά σπρέι, φροντίστε να ψεκάζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους.
Εναλλακτικό εντομοαπωθητικό: Κυκλοφορεί στην αγορά σε μορφή σπρέι ή λοσιόν, με την ονομασία Bite blocker. Είναι εντελώς φυσικό και δεν περιέχει κανένα από τα τοξικά συστατικά των χημικών εντομοαπωθητικών. Παρασκευάζεται από γεράνι, καρύδα και λιναρόσπορο και η δράση του κρατάει περίπου τρεισήμιση ώρες. Μπορείτε να το παραγγείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.biteblocker.com.
Πηγή: msn life style