Σελίδες

«Τίποτε το ιδιαίτερο».....στον δήμο Αλεξάνδρειας!


 Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και στην χθεσινή Τακτική συνεδρίασή του , έντεχνα  απέφυγε να οδηγηθεί σε ψήφισμα, σχετικά με την πώληση της ΕΒΖ και την «απορρόφηση» της ΑΤΕ από ιδιωτική τράπεζα.
 Το ψήφισμα που υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Αλευράς, παρότι στο σκέλος που αφορούσε την ΕΒΖ, ήταν εσκεμμένα ακριβώς το ίδιο με το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Ορεστιάδας, δεν έγινε αποδεκτό από την παράταξη τόσο του δήμαρχου κου Φ. Δημητριάδη, όσο και από τον κο Χ.Γκιόνογλου αλλά και τον ανεξαρτητοποιημένο  Ι. Αμπατζιδη.
 Το ενδιαφέρον τους για την πώληση της ΕΒΖ όπως και την  «απορρόφηση» της ΑΤΕ, γεγονότα  που αλλάζουν καθοριστικά το οικονομικό ,παραγωγικό και κοινωνικό τοπίο στον δήμο μας, εκφράστηκαν απόλυτα με τη εισαγωγική τοποθέτηση του δήμαρχου της πόλης, που άρχισε την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου με την δήλωση: «τίποτε το ιδιαίτερο...».
  

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΧΡ. ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ !!!!!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Aλεξάνδρειας, εκφράζει ομόφωνα την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες τόσο στην πώληση της ΕΒΖ, όσο και στην ιδιωτικοποίηση ΑΤΕ.
Η απόφαση της πώλησης της ΕΒΖ θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζομένους, τους αγρότες, την τευτλοκαλλιέργεια, την οικονομία ολόκληρης της χώρας.
Ιδιαίτερα αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας όπου και λειτουργεί το ένα από τα τρία (3) εναπομείναντα Ζαχαρουργεία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων και αγροτών για να ματαιωθεί η παράδοση του εργοστασίου Ζάχαρης Πλατέως σε ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και οδηγηθεί με αυτό τον τρόπο στο οριστικό κλείσιμo.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Aλεξάνδρειας επίσης εκφράζει ομόφωνα
1) την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ,  δεδομένου ότι στην τράπεζα είναι υποθηκευμένη η πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων των αγροτών (χωράφια, εγκαταστάσεις κλπ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν αυτές οι υποθήκες "περάσουν" σε άλλη τράπεζα.
2) την αμέριστη υποστήριξη του , στους εργαζόμενους της ΑΤΕ και της ΕΒΖ υπερασπιζόμενο  τη   σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους,  ζητά να μην υπάρξει καμία  απόλυση εργαζομένου,
3)  καλεί τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε πάγωμα κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης
4) θεωρεί αναγκαία και επιβεβλημένη στις παρούσες συνθήκες την επαρκή χαμηλότοκη χρηματοδότηση για τους μικρομεσαίους αγρότες.
5) Το συμφέρον του τόπου μας  και των ανθρώπων του απαιτεί τη συνέχιση της λειτουργίας των αγροτικών μεταποιητικών μονάδων.
   Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας καλεί τους αγρότες του δήμου μας να αντιδράσουν οργανωμένα στα  ξεπούλημα της ΑΤΕ και της ΕΒΖ, μαζί με τους εργαζόμενους στην τράπεζα και τους εργαζομένους στις θυγατρικές συνεταιριστικές βιομηχανίες και ιδιαίτερα στην ΕΒΖ που παίζει καθοριστικό ρόλο και έχει άμεση σύνδεση με την παραγωγή των ζαχαρότευτλων συμβάλλοντας στην αυτάρκεια της χώρας σε ζάχαρη.

                                                                        Για το ΔΣ
                                                                      Η Πρόεδρος

Στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση ...